Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Υπουργείο Υγείας προς Νοσοκομεία: εκκαθαρίστε τις αποδοχές χωρίς πλαφόν!

Με το 70311/26-5-09 έγγραφο (κλικ εδώ) ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος καλεί τις Διοικήσεις να καταβάλουν χωρίς περικοπές μισθούς και εφημερίες, διότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στον προσδιορισμό του ανωτάτου ύψους αποδοχών των Δημοσίων Λειτουργών.

Παρατηρήσεις:

1.- Το έγγραφο, ενώ αναφέρεται σε αποζημίωση εφημεριών, χρησιμοποιεί τον όρο "επίδομα εφημέρευσης", πράγμα όχι μόνο αποπροσαντολιστικό, αλλά και επικίνδυνο. Ως γνωστόν το Εκτακτο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ έγινε πέρσι τον Ιούνιο προκειμένου να εξαναγκάσει τους θιασώτες του "επιδόματος εφημέρευσης" Τσούκαλο και Λαοπόδη να πάψουν το παιχνίδι με τα επιδόματα και να διεκδικηθούν από το νοσοκομειακό κίνημα αυξημένοι Βασικοί Μισθοί.

2.- Το έγγραφο προφανώς δεν έχει καμία ισχύ για τα Εντελλόμενα και τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού. Έχει ισχύ για τα λογιστήρια των Νοσοκομείων τα οποία οφείλουν να εκκαθαρίσουν εφημερίες χωρίς περικοπές πλαφόν και να τα προωθήσουν στις δύο παραπάνω υπηρεσίες. Εκεί βεβαίως θα προκύψει ένσταση και διαφωνία, εαν δεν έχει υπάρξει σύντομα η αναφερόμενη νομοθετική ρύθμιση. Σε περίπτωση διαφωνίας τα εντάλματα θα αποσταλούν στο Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού για οριστική επίλυση. Τούτο μπορεί να σημάνει καθυστέρηση πολλών μηνών μέχρις ότου το Τμήμα συνεδριάσει και εκδόσει απόφαση.

3.- Το έγγραφο δεν κάνει καμιά αναφορά ανδρομικότητας, εαν δηλαδή η νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Οικονομικών θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου ή από την ημερομηνία που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Στη δεύτερη περίπτωση οι γιατροί που έχουν υπερβάσεις πλαφόν πρέπει να προσφύγουν δικαστικά προκειμένου να τις εισπράξουν, αλλά και τα εντάλματα θα πρέπει να επιστραφούν στα Νοσοκομεία, ώστε να γίνουν περικοπές.

4.- Το έγγραφο κάνει λόγο σε "προσδιορισμό του ανωτάτου ύψους αποδοχών των Δημοσίων Λειτουργών" ένω είναι γνωστό ότι ζήτημα πλαφόν σύμφωνα με το νόμο 3205/2003 υφίσταται μόνο στις αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ.

5.- Το έγγραφο αποδεικνύει ότι είναι ανοησίες όσα ισχυρίζεται ο Τσούκαλος πως δεν υπάρχει ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του πλαφόν και πως όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο επιδίδονται σε παραπληροφόρηση.

6.- Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω έγγραφο δεν αναιρεί την ορθή απόφαση της ΟΕΝΓΕ να κατατεθούν τον Ιούνιο προγράμματα εφημεριών, τα οποία θα συνταχθούν με τους νέους βασικούς μισθούς και το ισχύον πλαφόν των 5140 ευρώ. Τα προγράμματα αυτά σε πολλές περιπτώσεις επαρχιακών νοσοκομείων δεν καλύπτουν όλο το μήνα και θα προκαλέσουν προβλήματα, αποτελούν όμως το μόνο ισχυρό μέσον πίεσης, ώστε μόλις ανοίξει η Βουλή να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ.

Πηγή: ygeianet.gr ( Δημήτρης Βαρνάβας )


Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Και για τους άπιστους......η απόδειξη


Οι δύο αναλύσεις εφημεριών του ίδιου γιατρού Διευθυντή ΕΣΥ σε νοσοκομείο Β' Ζώνης.
Το πάνω εκκαθαριστικό είναι τον Οκτωβριο του 2008 και το κάτω Ιουνίου 2009.
Αφορούν και τα δύο τον ίδιο αριθμό εφημεριών (προκειμένου να καλυφθεί το Τμήμα) και ακριβώς τις ίδιες καθημερινές - αργίες - ετοιμότητας - μικτές - ενεργείς.

1. Σύνολο μικτό εφημεριών: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008: 1749,68 ---- ΙΟΥΝΙΟΣ 2009: 1233,84
2. Σύνολο καθαρό εφημερ : ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008: 1327,71 ---- ΙΟΥΝΙΟΣ 2009: 933,65
3. Περικοπή λόγω υπερβασης: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008: 1122,14 --- ΙΟΥΝΙΟΣ 2009: -1616,08

Αν κάποιος έχει να πεί κάτι, ας το πεί.

Αν κάποιος θέλει να ζητήσει συγγνώμη, ας το κάνει.

Αν κάποιος έχει φιλότιμο, πρέπει να παραιτηθεί.

Γειά σου συνάδελφε Στάθη

Ελπίζω να πήρατε τα χαρτάκια μισθοδοσίας Ιουνίου 2009 στα χέρια σας αγαπητοί συνάδελφοι. Μη μου πείτε....χαρήκατε...γεμίσαμε φράγκα. Όπως ακριβώς μας τα έλεγε ο συνάδελφος Στάθης. Όπως ακριβώς τα έλεγε και η συμφωνία του Δεκεμβρίου 2008. Όπως τα έλεγε και ο κ. Υπουργός...."κάθε γιατρός θα πάρει αύξηση από 600-1000 ευρώ."

Τα πήραμε και εμείς οι συνάδελφοι της επαρχίας και κάναμε το σταυρό μας...ειδικά οι διευθυντές και οι παλιοί επιμελητές Α' και Αναπληρωτές Διευθυντές. Επιτέλους δικαιωθήκαμε.

Μείον 350-400 ευρώ οι εφημερίες. Πιό λίγα από τα παλιά. Και ενώ αυξάνονται οι δικές μας κρατήσεις, η εισφορά του εργοδότη παραμένει η ίδια που ίσχυε στο παλιό μισθολόγιο. Νάσαι καλά ρε Στάθη και εσύ Βασίλη. Αν δεν ήσασταν και εσείς τι θα κάναμε; Α' ξέχασα....και 1600 ευρώ περικοπή εφημεριών γιατί υπερβαίνουν το πλαφόν. Βλέπετε είμαστε μόνο τρείς στην κλινική για να καλύψουμε 45 εφημερίες. Βέβαια οι συνάδελφοι της Αθήνας κλπ δεν έχουν πρόβλημα με πλαφόν κλπ. Και φυσικά και ο Στάθης και ο Βασίλης και όλοι οι σχετικοί.
Άλλωστε ο Στάθης έβγαλε την παντιέρα και καλεί τους συνάδελφους της επαρχίας σε αγώνα ενάντια στο άπονο κράτος.

Αντιγράφω από το site: www.tsoukalos.gr.

Συνάδελφοι,

Εξακολουθεί να υπάρχει, και μετά το Νόμο της Συλλογικής Σύμβασης, ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας των νοσοκομείων κυρίως της Β΄ και Γ΄ Ζώνης.

Αιτία του προβλήματος είναι η απαράδεκτη εμμονή της κυβέρνησης να αποφεύγει τη δημοσιοποίηση των ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ αποδοχών του Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας. Αυτό το κάνει οχυρωμένη πίσω από την παράνομη άρνηση των αρμόδιων οργάνων να εγκρίνουν αθροιστικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών μεγαλύτερες των 5149 € (παλαιές αποδοχές Αρεοπαγίτη) και έως 7850 € που είναι οι σημερινές αποδοχές του Αρεοπαγίτη.

Ποια είναι όμως η σημερινή πραγματικότητα, την οποία πρέπει με κάθε τρόπο να επιβάλουμε;

Σήμερα ισχύουν αδιαμφισβήτητα 2 πράγματα:

  1. Οι αποδοχές του Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας είναι 7850 € και αυτά δεν μπορούν ούτε να διαστέλλονται, αλλά, και πολύ περισσότερο, ούτε να συστέλλονται.
  2. Έχει καταργηθεί για τις αθροιστικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών η οροφή των αποδοχών Αρεοπαγίτη. Δηλαδή, έχει καταργηθεί αυτό που ονομάζουμε plafond Αρεοπαγίτη.

Η κατάργηση αυτή προκύπτει από το άρθρο 9 του νόμου 3754/2009 και το άρθρο 8 της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της 1ης Δεκεμβρίου 2008.

Μπράβο Στάθη, όλοι στα άρματα. Αλλά πρώτα δώσε μας σε παρακαλώ αυτά που μας κόβουν από το πλαφόν που όταν δεν καταργήθηκε δεν είπατε τίποτα και το κάναμε σημαία και λάβαρο.

Πρέπει αύριο το πρωί να πάς στον Υπουργό Υγείας και Οικονομικών, να τους κουνήσεις στη μούρη αυτά που γράφεις για το πλαφον, και να μη φύγεις από εκεί αν δεν καταργηθεί το πλαφόν. Γιατί αν έχεις καταλάβεις καλά, εσύ και ο σύντροφος Λαοπόδης και οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας, είσατε συνυπεύθυνοι. Είστε συνένοχοι. Καθαρίστε λοιπόν την μπουγάδα και μετά τα λέμε για την εξέργερση και τον αγώνα. Και αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη λειτουργία των νοσοκομείων Β-Γ ζώνης λόγω του πλαφόν, μπορείς να μου πείς ποιός φταίει; Το Υπουργείο που καλά έκανε και μας κοροίδεψε ή εσείς που βάλατε την υπογραφή σας;

Δεν ξέρετε οτι ισχύει ακόμα το παλιό καλό γνωμικό "πρόσεχε που βάζεις τη .......... και την υπογραφή σου;"

Χαιρετίσματα από τις προβληματικές περιοχές Β-Γ ζώνης και τα νοσοκομεία τους. Πέστα και στους άλλους...Γενικώς.....



Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η επίσχεση σταματά - Τα προβλήματα παραμένουν

Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, τερματίζεται η επίσχεση εργασίας που άρχισε στις 13/4/09. Η καταβολή των εφημεριών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2009, αποτέλεσε τον τυπικό λόγο αναστολής της επίσχεσης εργασίας. Παρά το γεγονός αυτό, τα προβλήματα παραμένουν.

  1. Το νοσοκομείο συνεχίζει να μην έχει μόνιμο φαρμακοποιό.
  2. Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της Ψυχιατρικής κλινικής.
  3. Συνεχίζεται το πρόβλημα με την υποστελέχωση των κλινικών. Η Μονάδα Εμφραγμάτων προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, χρειάστηκε την επικουρία δύο νοσηλευτριών από την Καρδιολογική Κλινική.
  4. Καμμία εξέλιξη δεν παρουσιάζεται στην υπόθεση επαναπρόσληψης των 30 απολυμένων συμβασιούχων υπαλλήλων. Το πρόβλημα στο νοσηλευτικό προσωπικό αναμένεται να γίνει εντονώτερο μετά και τη λήξη της επίσχεσης εργασίας και πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου. Η επίσχεση εργασίας "διευκόλυνε" την παροχή χρεωστούμενων ρεπό και αδειών στο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά το πρόβλημα θα επανέλθει εντονότερο.
  5. Οι εφημερίες του Μαΐου πραγματοποιούνται προς το παρόν χωρίς την έγκριση των σχετικών κονδυλίων 2ου τετραμήνου 2009. Ήδη παρουσιάζεται έλλειμα 10.000 ευρώ περίπου στο σχετικό κονδύλι 1ου τετραμήνου 2009, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή των εφημεριών Απριλίου 2009.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Η απόφαση για τα κονδύλια εφημεριών


Υπάρχει Θέμα

Η επίσημη αναγνώριση οτι τα Νοσοκομεία της Νησιωτικής Ελλάδας έχουν πρόβλημα, ήρθε από τα χείλη του Υφυπουργού Υγείας κ. Παπαγεωργίου, που ανέλαβε τον άχαρο ρόλο της κάλυψης του Υπουργού Υγείας.

Αναγνώρισε ο κ. Παπαγεωργίου οτι το Νοσοκομείο Ρόδου είναι υποστελεχωμένο. Προσπάθησε να δώσει λύση με προσλήψεις μέσω ΤΕΔΚ. Παγίδευσαν τον κ. Υφυπουργό με ένα χαρτί χωρίς καμιά πρακτική αξία. Και αμέσως οι υπεύθυνοι - εμπνευστές αυτής της "λαθροχειρίας" εξαφανίστηκαν και λούφαξαν.

Απαραίτητος ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου. Το αναγνώρισε ο κ. Παπαγεωργίου. Και μετά; Εμείς θα τον εγκρίνουμε; Εμείς θα τον στελεχώσουμε; Εμείς θα τον χρηματοδοτησουμε;

Τι έγιναν οι 30 απολυμένοι νοσηλευτές; Τι έγιναν ο φαρμακοποιός, οι ψυχίατροι, οι υπόλοιποι γατροί, οι εποχικοί νοσηλευτές; Πως θα γίνουν προσλήψεις όταν δεν υπάρχουν θέσεις στο παλιό οργανισμό του Νοσοκομείου;

Ερωτήματα που δεν βρήκαν απάντηση και λύση.

Τελικά "υπάρχει θέμα".

Απάντηση υπάρχει;

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Χάσατε την ευκαιρία κ. Υπουργέ


Η πολιτική ανδρεία είναι προνόμιο και χάρισμα. Έμφυτο. Και στις καλές και στις άσχημες καταστάσεις. Και το προφίλ φτιάχνεται μέσα από συγκρούσεις και καταστάσεις αντίξοες. Όχι μέσα απο κατασκευασμένα σκηνικά και στημένες παραστάσεις.

Τελικά δεν θα έρθετε κ. Υπουργέ. Δεν θέλετε να χαλάσετε το προφίλ σας, γιατί μερικές δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές θα είναι στην πόρτα της Νομαρχίας. Πιθανόν να έχετε δουλειά, ανηλλειμένες υποχρεώσεις. Ποιόν μπορείτε να πείσετε όμως οτι δεν κάνατε πίσω; Ότι δεν βόλευε η κατάσταση; Ή πιθανόν να μην είχατε τίποτα να πείτε και προπάντων να πράξετε.

Χάσατε την ευκαιρία κύριε Υπουργέ. Χάσατε την ευκαιρία να δείξετε το ανάστημα πολιτικού ανδρός που επιφυλάσσει για τον εαυτό του μεγαλύτερες ευθύνες. Χάσατε την ευκαιρία να αποδείξετε οτι δεν υπάρχουν μόνο λόγια αλλά και πράξεις. Δεν υπάρχουν μόνο ανέξοδες και ανώδυνες συναντήσεις. Υπάρχουν και εκείνες που πρέπει να πείσεις και να δείξεις. Και που μάλλον είναι δύσκολα να αντιμετωπίσει ο κ. Υπουργός.

Εμείς πραγματικά λυπούμαστε που δεν θα είναι εδώ ο Υπουργός αύριο. Πέρα από κινητοποιήσεις και πανό. Πέρα από αντιπαραθέσεις. Και μας λυπεί γιατί με τη στάση του αυτή απαξιώνει πρώτα τον ίδιο του εαυτό και την θέση σου, αλλά παράλληλα δείχνει οτι την κρίσιμη στιγμή δεν έχει να αντιπαραθέσει την δύναμη του Υπουργού και τη θέληση να δώσει λύσεις.

Μεγάλοι πολιτικοί άνδρες και προπηλακίσθηκαν, και αποδοκιμάστηκαν και ξεσήκωσαν αντιδράσεις μεγαλύτερες από αυτές που υποτίθεται οτι έλαβε υπόψη του ο Υπουργός και ματαίωσε την άφιξή του. Όμως εδώ είναι η διαφορά. Οτι αυτοί οι μεγάλοι πολιτικοί, βγήκαν κερδισμένοι μέσα από την αντιπαράθεση και την αντίδραση. Γιατί έδειξαν αντανακλαστικά, έδειξαν ευαισθησία, έδειξαν γενναιότητα, αλλά προπάντων έργο.

Χάσατε την ευκαιρία κύριε Υπουργέ. Ίσως την κερδίσει ο κ. Παπαγεωργίου. Μπορεί και όχι. Και μαζί έχασαν και την ευκαιρία και πολλοί άλλοι που είχαν επενδύσει στην επίσκεψή σας. Και να είστε σίγουρος, όχι γιατί περίμεναν πολλά πράγματα, αλλά έχασαν την ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίες.

Πάντως εμείς θα είμαστε εκεί. Και κανένας να μην έρθει, εμείς θα είμαστε εκεί. Γιατί πρέπει να είμαστε; Γιατί η συνέπεια είναι ένα κουσούρι μας, γιατί η ειλικρίνεια είναι ένα ελάττωμά μας

Αύριο συμπαραστεκόμαστε.....

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2009 ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών του Γ.Ν. Ρόδου θα είναι παρών στη παράσταση Διαμαρτυρίας μπροστά από τη Νομαρχία.

Είναι χρέος μας να είμαστε εκεί, μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια του Νοσοκομείου, την Αναβάθμισή του και τη Στελέχωσή του.

Αποδεσμεύτηκαν τα κονδύλια εφημεριών

Με σημερινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Λέγκα αποδεσμεύονται 100% τα κονδύλια για αποζημίωση εφημεριών των μηνών από Ιανουάριος έως Απρίλιος 2009. Η απόφαση φέρει Αριθ. πρωτ. 2/31517 και αναφέρει:

"Ορίζουμε τη διάθεση των πιστώσεων που μεταφέρθηκαν με την αριθ. ΔΥ5α/οικ 51328/15-4-09 απόφαση του Υπουργού Υγείας συνολικού ύψους 117.115.911 ευρώ στον προύπολογισμό των περιφερειών (ΚΑΕ 0562) μέχρι ποσοστού 100% για την καταβολή της δαπάνης αποζημίωσης εφημεριών γιατρών ΕΣΥ"

Η απόφαση θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στα Εντελλόμενα των νομών, ώστε να εγκριθούν τα εντάλματα που έχουν στείλει τα Νοσοκομεία.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Την Τρίτη 12 Μαΐου θα είμαστε πολλοί

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2009, θα πέσουν οριστικά όλες οι μάσκες. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση του Γενικού (άλλοτε ΠεριφερειακούΝοσοκομείου Ρόδου).

Είναι η ημέρα που μόνο πράξεις, αποφάσεις και λύσεις θα γίνουν δεκτές. Είναι η ημέρα που ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να αποδείξει:

  1. Οτι το νοσοκομείο έχει μόνιμους ψυχιάτρους
  2. Οτι το νοσοκομείο δεν έχει τριάντα (30) απολυμένους νοσηλευτές
  3. Οτι το νοσοκομείο έχει τους 50 εποχικούς νοσηλευτές που έρχονται από πέρυσι
  4. Οτι το νοσοκομείο έχει μόνιμο φαρμακοποιό
  5. Οτι το νοσοκομείο δεν θα έχει πλέον έλλειψη από οξυζενέ, σύριγγες, συσκευές ορών, φαρμάκων και υλικών απαραίτητων για την σωστή περίθαλψη των ασθενών
  6. Οτι το νοσοκομείο δεν θα έχει 2 αίθουσες χειρουργείου κλειστές και 700 ασθενείς σε λίστα αναμονής χειρουργείου.
  7. Οτι το νοσοκομείο δεν θα έχει έναν απαρχαιωμένο και απαξιωμένο οργανισμό.
  8. Οτι το νοσοκομείο δεν θα έχει απλήρωτους και εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές
  9. Οτι τα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία δεν θα είναι μόνο άψυχα οικοδομήματα αλλά ζωντανοί οργανισμοί έτοιμοι να προσφέρουν
  10. Οτι ο μαγνητικός τομογράφος δεν είναι άχρηστος και η Μονάδα Νεογνών φάντασμα.
Εμείς την Τρίτη θα είμαστε στη Νομαρχία. Όχι μέσα αλλά απ'έξω. Και όχι λίγοι. Πάρα πολλοί θα είμαστε. Και αποφασισμένοι όχι για να παραστούμε σε εγκαίνια και ενάρξεις συνεδρίων αλλά για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Αυτά τα οποία μάλλον φαντάζουν ακατανόητα και παράλογα για τους αρμόδιους.

Καλώς ήρθατε κύριε Υπουργέ.

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ

Χειρουργεία χωρίς... νοσηλευτές

Ενταση για τον Δημ. Αβραμόπουλο που τα «βλέπει» όλα καλά

Το νοσοκομείο Ρόδου ψυχορραγεί. Εξι ημέρες μετά την αναφορά της υπεύθυνης του Αιματολογικού Τμήματος, ότι υπάρχει κίνδυνος αναβολής των χημειοθεραπειών σε ασθενείς με κακοήθειες, ακολουθεί αναφορά της υπεύθυνης των χειρουργείων, που καταγγέλλει ότι λόγω των συνθηκών δεν εγγυάται την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων!

Τα προβλήματα «φρενάρουν» το ένα μετά το άλλο τα τμήματα του Νοσοκομείου Ρόδου

Τα προβλήματα «φρενάρουν» το ένα μετά το άλλο τα τμήματα του Νοσοκομείου Ρόδου Την ίδια ώρα, χρέη φαρμακοποιού εκτελεί γιατρός. Χρέη γιατρού στην ψυχιατρική κλινική εκτελούν νοσηλευτές, χρέη νοσηλευτών, οι τραυματιοφορείς. Μάλιστα, από χθες 13 ασθενείς που νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική έμειναν χωρίς γιατρό, αφού ο ψυχίατρος που υποσχέθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Οι πρώτες ελλείψεις σε ναρκωτικά φάρμακα έγιναν αισθητές, ενώ δεν υπάρχουν συσκευές ορού.

Η «Ε» είχε γράψει, αμέσως μετά το Πάσχα, ότι ο κατάλογος αναμονής των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Ρόδου ανέρχεται στον αριθμό των 700 ασθενών που περιμένουν σειρά. Οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και σήμερα σε γενική συνέλευση θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με την αναφορά της προϊσταμένης των χειρουργείων σε απογευματινή βάρδια που πραγματοποιήθηκαν χειρουργεία, αντί νοσηλευτριών στην αίθουσα βοηθούσαν τραυματιοφορείς και ειδικευόμενη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος!

Οι δύο αναφορές των υπεύθυνων του αιματολογικού τμήματος και των χειρουργείων θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προτού είναι αργά.

Κι όλα αυτά την ώρα που ετοιμάζεται να διεξαχθεί στη Ρόδο το 2ο Πανελλήνιο και 1ο Πανευρωπαικό Νοσηλευτικό Συνέδριο και ετοιμάζεται να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του στις 12 Μαΐου ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από τοπικά στελέχη της Ν.Δ., ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 10 το πρωί στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, σύσκεψη με αντικείμενο τα οξυμμένα προβλήματα στις δομές υγείας της περιοχής.

Η σύσκεψη οριστικοποιήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον κ. Αβραμόπουλο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην πρόσκληση που απηύθυνε, αναφέρει ότι η σύσκεψη θα έχει θέμα «Στρατηγική Υγείας στα Δωδεκάνησα». Ο τίτλος της σύσκεψης προκάλεσε αίσθηση, καθότι το μεν νοσοκομείο Ρόδου κινδυνεύει με λουκέτο και τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Δωδεκανήσου φυτοζωούν.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ κανείς δεν γνώριζε αν τελικά ο Δ. Αβραμόπουλος θα εγκαινιάσει την Τρίτη 12 του μηνός το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λίνδου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Τα εγκαίνια ενδέχεται να αναβληθούν για δεύτερη φορά, προκειμένου να μην οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα εναντίον του.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα δυσμενές στη Ρόδο για τον κ. Αβραμόπουλο, ιδίως μετά τις δηλώσεις του ότι όλα βαίνουν καλώς, τη στιγμή που παρά τις υποσχέσεις του έχουν απολυθεί 30 συμβασιούχοι νοσηλευτές, όπως και ο μοναδικός φαρμακοποιός που είχε, ενώ η ψυχιατρική κλινική λειτουργεί μ' έναν αποσπασμένο ψυχίατρο. *


Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο Γ.Ν. Ρόδου


Με ψήφους 50 υπέρ και 12 κατά, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αποφάσισε την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι την ημερομηνία πλήρους αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2009

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Τετάρτη 6 Μαϊου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Ενημέρωση για την πορεία του εφημεριακού.

Ψηφοφορία για την συνέχιση ή όχι της επίσχεσης εργασίας


Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη

Δεσμευμένα τα κονδύλια εφημεριών...αναζητείται λύση

To έγγραφο με το οποίο ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Ριζάς, παραδέχεται τη δέσμευση των κονδυλίων εφημεριών και ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την πλήρη αποδέσμευση των κονδυλίων των εφημεριών.

Ως γνωστό, με την υπάρχουσα δέσμευση, δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή των εφημεριών 1ου τετραμήνου 2009, παρά μόνο για τον Ιαναουάρο 2009.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Δεσμευμένα τα κονδύλια των εφημεριών

Παραπέμπουμε στο ΔΥ5α/οικ 54210 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας το οποίο υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας κ. Ριζάς και απευθύνεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ανάμεσα στα άλλα το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει επί λέξει:

" Σύμφωνα με την αριθ. 2/22416/0029/3-4-09 Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών το ποσοστό διάθεσης της πίστωσης του ΚΑΕ 0562 (σσ. δηλ. οι εφημερίες) των περιφερειών ανέρχεται στο 45%, το οποίο δεν επαρκεί για την καταβολή των προαναφερθέντων εφημεριών. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αύξηση του ποσοστού διάθεσης στο 100% για το συγκεκριμένο ποσόν των 117.115.911 ευρώ"