Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πίνακας υποψηφίων για πλήρωση θέσεων της υπ’ αριθμ. Πρωτ. Υ10α/Γ.Π. οικ. 25777/21-3-14 ΑΔΑ: ΒΙΞΒΘ-ΘΤ8 πρόσκλησης ενδιαφέροντος (και ανακοίνωση)

Πίνακας υποψηφίων για πλήρωση θέσεων της υπ’ αριθμ. Πρωτ. Υ10α/Γ.Π. οικ. 25777/21-3-14 ΑΔΑ: ΒΙΞΒΘ-ΘΤ8 πρόσκλησης ενδιαφέροντος (και ανακοίνωση)


Πίνακας υποψηφίων για πλήρωση θέσεων της υπ’ αριθμ. Πρωτ. Υ10α/Γ.Π. οικ. 25777/21-3-14 ΑΔΑ: ΒΙΞΒΘ-ΘΤ8 πρόσκλησης ενδιαφέροντος (και ανακοίνωση)

Πίνακας υποψηφίων για πλήρωση θέσεων της υπ’ αριθμ. Πρωτ. Υ10α/Γ.Π. οικ. 25777/21-3-14 ΑΔΑ: ΒΙΞΒΘ-ΘΤ8 πρόσκλησης ενδιαφέροντος (και ανακοίνωση)


Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΑΛΜΟΣ

Ακούστε. Βασίλης Κινούς. ”Το Υπουργείο Υγείας μας εγκαταλείπει . Σε οριακά επίπεδα η λειτουργία Νοσοκομείου της Ρόδου.”

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Βασίλης Κινούς Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών  Μίλησε στη Δέσποινα Κουλούμπρη .      «Το Υπουργείο Υγείας μας εγκαταλείπει . Η τελευταία λύση είναι να  στείλουμε επιστολή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων   . Πρέπει όλοι να βοηθήσουν»  «Με τα κονδύλια που έχουν δοθεί είναι αδύνατον να λειτουργήσει το νοσοκομείο της Ρόδου το επόμενο διάστημα. Φτάνουμε στο σημείο έχοντας […]

Τροπολογία για εφημερίες

Αιμοκαθάρσεις με το …σταγονόμετρο για τους νεφροπαθείς! Τι κουρεύει ο ΕΟΠΥΥ

Έκτακτες αιμοκαθάρσεις αλλά με μέτρο θα πρέπει να κάνουν από δω και στο εξής οι νεφροπαθείς καθώς ο ΕΟΠΥΥ με νέο του… φιρμάνι, κόβει όσες θεωρεί ότι είναι υπερβολικές. 
Ούτε εκτάκτως δεν μπορούν να αρρωστήσουν οι νεφροπαθείς και να κάνουν επιπλέον αιμοκαθάρσεις καθώς ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει όσες θεωρεί ότι αποτελούν υπέρβαση. 
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού που υπογράφει ο αν. γενικός Διευθυντής: «Σας υπενθυμίζουμε ότι με τα ανωτέρω έγγραφα μας και τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας καθιερώθηκε ως αποδεκτό ποσοστό των μηνιαίων έκτακτων αιμοκαθάρσεων το ένα τοις εκατό (1%) του συνόλου των συνεδριών αιμοκάθαρσης στη μονάδα νεφρού το μήνα».
 
Όπως υποστηρίζει ο ΕΟΠΥΥ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κάποιοι πραγματοποιούσαν πολύ περισσότερες αιμοκαθάρσεις από ότι θα έπρεπε. 
Ειδικότερα σημειώνεται: «Κατά την επεξεργασία και αξιολόγηση των ιατρικών γνωματεύσεων έκτακτων αιμοκαθάρσεων διαπιστώθηκε ελλιπής ιατρική τεκμηρίωση των εκτάκτων αιμοκαθάρσεων. Οι παρακάτω αιτίες διενέργειας έκτακτων αιμοκαθάρσεων αποτελούν παράγοντες (μεμονωμένοι ή/και συνδυαστικοί) που εντάσσονται στο αποδεκτό εύρος του ποσοστού υπέρβασης ένα τοις εκατό (1%) εκτάκτων αιμοκαθάρσεων επί του συνόλου των αιμοκαθάρσεων: 
 
• Υπερφόρτωση με υγρά 
• Υπερβολική αύξηση σωματικού βάρους 
• Συμπτωματική υπερκαλιαιμία 
• Υποτασικό επεισόδιο 
• Προβλήματα αγγειακής προσπέλασης (θρόμβωση) 
• Πήξη φίλτρου αιμοκάθαρσης 
• Αποφυγή συνδρόμου διαταραχής της ωσμωτικής ισορροπίας (DDS)
 
Έτσι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ενημερώνει πως δε θα αποζημιώνει 
έκτακτες αιμοκαθάρσεις που θα υπερβαίνουν το 1% του συνολικού αριθμού αιμοκαθάρσεων, όταν 
η ιατρική αναγκαιότητα προκύπτει λόγω των ανωτέρω αιτιάσεων. 
 
«Η υπέρβαση του 1% εκτάκτων αιμοκαθάρσεων αιτιολογείται μόνο σε περιπτώσεις όπως η βαριά καρδιακή ανεπάρκεια σταδίου 3 προς 4, η περικαρδιακή συλλογή, το πνευμονικό οίδημα, η εγκυμοσύνη (σπάνια περίπτωση).
 
Οι ανωτέρω περιπτώσεις θα αποστέλλονται άμεσα στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ και θα συνοδεύονται με όλα τα απαραίτητα πρόσφατα 
δικαιολογητικά όπως εξετάσεις τελευταίου 2μήνου, βεβαιώσεις, νοσηλείες κ.α., που 
θα πιστοποιούν την κλινική κατάσταση του ασθενή για την πλήρη ιατρική τεκμηρίωση της αιτούμενης υπερβάλλουσας έκτακτης αιμοκάθαρσης» τονίζεται. 
 
Μάλιστα επισημαίνεται ότι θα γίνονται εκτενείς έλεγχοι που θα αφορούν και τα προηγούμενα έτη. 

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Έρχονται τα “Νοσοκομεία ΑΕ”! Τι είπε ο Άδωνις με τον Γερμανό υπουργό Υγείας

Σε αυτόνομες επιχειρήσεις είναι πιθανό να μετατραπούν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Τι θα αλλάξει ο Άδωνις
Μετά το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα αλλά και τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να φέρει τα πάνω κάτω στο τρόπο λειτουργίας  και στο καθεστώς των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων.  
Στα σχέδια του είναι σύμφωνα με πληροφορίες,  τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να σταματήσουν να είναι  κρατικές οντότητες και να λειτουργούν ως επιχειρήσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να είναι κερδοφόρες.
ευχαριστίες προς Γερμανία
Στο Άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιείται στην χώρα μας ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με το Γερμανό ομόλογο του Hermann Gröhe στην διάρκεια της οποίας ο Άδωνις ευχαρίστησε και πάλι το Βερολίνο για τη βοήθεια της Γερμανίας καθώς άναψε το πράσινο φως να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.
 «Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
«Αυτό δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία πιστεύω ότι και τα δύο υπουργεία δείχνουν πώς μπορεί να είναι η Ευρώπη στο μέλλον. 
Από την πλευρά του ο κ. Gröhe δήλωσε πεπεισμένος «ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας πρέπει και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Είμαι εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε. 
«Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Υποστηρίζουμε, επίσης, την προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας», υπογράμμισε.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δικαίωμα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε 3.000 γιατρούς που αποχώρησαν

Οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, γιατρών που είχαν αποχωρήσει από αυτόν, θα έχουν εξάμηνη διάρκεια, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός ΥγείαςΔικαίωμα υπογραφής συμβάσεων εξάμηνης διάρκειας, δίνεται στους γιατρούς και οδοντίατρους, οι οποίοι δεν επέλεξαν την αποκλειστική απασχόληση και αποχώρησαν από τον ΕΟΠΥ.

Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Ο αριθμός των γιατρών ανέρχεται σε 3.000. Οι προϋποθέσεις σύναψης των συμβάσεων, είναι η αποδοχή ανώτατου ορίου αριθμού επισκέψεων, έως 200 τον μήνα, που εκτιμάται ότι καλύπτει αθροιστικά τις ανάγκες των ασφαλισμένων και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Κατηγορίες

Οι συμβάσεις αφορούν τις εξής κατηγορίες γιατρών:
Όσους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον νόμο 4238/2014 και δεν υπέβαλαν αίτηση του άρθρου 17 του ίδιου νόμου.
Όσους εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου και όσων οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2013 και τους γιατρούς με επαγγελματική έδρα την Κεφαλλονιά.

ΕΟΠΥΥ: Εξάμηνες γίνονται οι συνταγές για τους χρονίως πάσχοντες

Με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, οι επαναλαμβανόμενες συνταγές που αφορούν χρονίως πάσχοντες – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να είναι εξάμηνες, από δίμηνες έως τρίμηνες που είναι σήμερα.Εξάμηνες θα μπορούν να είναι οι επαναλαμβανόμενες συνταγές, οι οποίες αφορούν χρονίως πάσχοντες – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Οι χρόνιες παθήσεις, τις οποίες θα αφορά το μέτρο, αναμένεται να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά την ψήφιση της τροπολογίας.
Σύμφωνα με τον νόμο 3457/2006, η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 30 ημερών θεραπείας, βάσει δοσολογικού σχήματος, το οποίο αναγράφεται υποχρεωτικά στη συνταγή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εμβαλαγίων (συσκευασιών).
Σε περιπτώσεις, ωστόσο, χρονίων νοσημάτων, παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα της επαναλαμβανόμενης συνταγής και η δίμηνη – τρίμηνη συνταγή.
Μεγάλο μέρος του καθημερινού έργου των γιατρών αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων χρονίως πασχόντων.

Ταλαιπωρία

Το γεγονός επιβαρύνει υπέρμετρα το υπόλοιπο κλινικό τους έργο, ενώ οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση ραντεβού

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών 15-4-2014 (και συμπληρωματική)

“Ναι” σε 2.000 προσλήψεις στην Υγεία από το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

“Ναι” σε 2.000 προσλήψεις στην Υγεία από το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Η κυβέρνηση στοχεύει στην κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν προκύψει με τις συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο, με αναλογία “1 πρόσληψη για 5 συνταξιοδοτήσεις”.

Την έγκρισή του, για 2.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, έδωσε το Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης.
Οι συγκεκριμένες θέσεις εντάσσονται σε έναν συνολικό αριθμό 14.165 προσλήψεων, οι οποίες θα γίνουν εντός του 2014 σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου.
Οι μισές περίπου προχωρούν άμεσα και οι 2.139 αφορούν το υπουργείο Οικονομικών, οι 2.000 την Υγεία, οι 1.439 το υπουργείο Εργασίας, οι 1.120 το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι 1.119 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το επόμενο διάστημα, αναμένεται τα σταλούν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) οι προκηρύξεις για το χώρο της Υγείας, οι οποίες θα αφορούν κυρίως την κάλυψη των κενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Η κυβέρνηση στοχεύει στην κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν προκύψει με τις συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο, με αναλογία “1 πρόσληψη για 5 συνταξιοδοτήσεις”.

ΑΣΕΠ

Προτεραιότητα θα έχουν αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Θα τοποθετηθούν είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Στη...σέντρα γιατροί για υπερσυνταγογράφηση εξετάσεων! Οι 100 πρωταθλητές των συνταγών

Φύλλο και φτερό κάνει πλέον ο ΕΟΠΥΥ τις συνταγές αλλά και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις που εκδίδουν οι γιατροί προκειμένου να ελέγχει τις δαπάνες. 
Μετά από στατιστική επεξεργασία της Διεύθυνσης Αξιολόγησης & Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΟΠΥΥ, εντοπίστηκαν οι εκατό (100) πρώτοι σε δαπάνες πιστοποιημένοι και μη συμβεβλημένοι ιατροί, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, των οποίων οι εκδοθείσες εντολές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση. 
 
Γι αυτό και ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει ενημερωτικές επιστολές προς τους συγκεκριμένους γιατρούς, οι οποίοι εντός πέντε (5) ημερών από την παραλαβή της επιστολής, θα πρέπει να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους.
 
Στις περιπτώσεις που οι απόψεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς από τον οργανισμό, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο. 

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Έγκριση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου – Κω - Καλύμνου

Σύσταση πενήντα (50) οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού του κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ

Σύσταση τριακοσίων ενενήντα επτά (397) οργανικών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρικού προσωπικού του κλάδου ΠΕ Ιατρών - Οδοντιάτρων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αξιολόγηση νοσηλευτών για …κλάματα! Το νέο βαθμολόγιο στο ΕΣΥ και οι καταγγελίες των εργαζομένων

Όχι με Α, με Β ή με Γ αλλά ούτε και με 10 ή 9 θα βαθμολογούνται στο άμεσο μέλλον οι νοσηλευτές του ΕΣΥ. Βαθμολόγιο που …ξεσηκώνει τον κλάδο είναι αυτό που θα εφαρμοστεί άμεσα στα δημόσια νοσοκομεία με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Από κόσκινο θα περάσουν σύντομα όλοι οι νοσηλευτές των δημοσίων νοσοκομείων γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου ο οποίος θεωρεί ότι η αξιολόγηση και αντίστοιχα η βαθμολόγηση είναι για τα μάτια του κόσμου σε ένα σύστημα μάλιστα που βρίθει κομματικών στελεχών. 
 
Ειδικότερα σύμφωνα με την  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ( ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) οι βαθμοί που θα δοθούν είναι μη κατάλληλος, μέτριος και σε ελάχιστες περιπτώσεις «άριστος». 
 
Όπως σημειώνουν τα μέλη της ΠΑΣΟΝΟΠ: «Με έκπληξη λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοθετικό πόνημα 4250/2014 και στη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε για την «αξιολόγηση», εκ προοιμίου θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι το 15 % των συναδέλφων μας είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και το 60% ΜΕΤΡΙΟΙ, ενώ μόλις το 25% θα βαθμολογηθούν ως άριστοι (ή μήπως αρεστοί!)».
 
Οι συνδικαλιστές υπογραμμίζουν ότι η αξιολόγηση επιχειρείται να εφαρμοστεί προκειμένου τελικά να απομακρυνθούν εργαζόμενοι, τη στιγμή μάλιστα που όλο τοπ ΕΣΥ παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. 
Μάλιστα η ΠΑΣΟΝΟΠ επικαλείται και έρευνες όπως αυτή που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet αλλά και του ΟΟΣΑ και μιλούν για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ΕΣΥ. 
 
«Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η υποστελέχωση αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας. Οι αναλογίες Νοσηλευτών – ασθενών στην Ελλάδα, ούτε καν με αναλογίες τριτοκοσμικών χωρών μπορούν να συγκριθούν. Οι αντίστοιχες περιοδικές εκθέσεις που κατά καιρούς δημοσιεύονται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αποτελούν κόλαφο για όλες τις Κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις με μόλις 3,3 Νοσηλευτές / 1.000 κατοίκους, τη στιγμή που ο Μ.Ο. των χωρών του ΟΟΣΑ ανέρχεται σε 8,8 Νοσηλευτές / 1.000 κατοίκους»!  
 
Μιλούν ακόμη και για αύξηση της θνησιμότητας εξαιτίας της έλλειψης αυτής: «Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Lancet, αποδεικνύεται για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η μέχρι και 30% αύξηση της θνησιμότητας στο χώρο του Νοσοκομείου λόγω της υποστελέχωσης αλλά και του χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης των Νοσηλευτών που εργάζονται σ’ αυτό». 
 
Και βέβαια οι νοσηλευτές δεν ξεχνούν να περιγράψουν και τις διοικήσεις των νοσοκομείων που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια. «Σε ένα σύστημα από το οποίο απουσιάζει παντελώς το επαγγελματικό management, με τις Διοικήσεις να καταλαμβάνονται ως λάφυρο ακόμα και σήμερα από κομματικούς τοποτηρητές – κατόχους πλαστών πτυχίων, σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες, η Ελληνική Κυβέρνηση για άλλη μια φορά κατά παγκόσμια πρωτοτυπία επιχειρεί να «αξιολογήσει» το Νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας με όρους Δημόσιας Διοίκησης».

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

17/04/2014 ΕΕΜΥΥ: Πόσοι Διοικητές Νοσοκομείων Υπηρετούν παράνομα, Χωρίς να Έχουν Πτυχίο;

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ/ΥΟΔΔ/192/8-4-2014) απολύθηκε μία κυρία, που είχε διορισθεί στις 13-12-2013, ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα», επειδή το ΔΟΑΤΑΠ πιστοποίησε ότι είχε υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας πλαστό Τίτλο Σπουδών («οικονομολόγου» από το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου) και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Η ίδια κυρία είχε θητεύσει στην ίδια θέση και από το 2007, επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου (συνολική υπηρεσία 3 ετών), όπως αποκαλύπτουν έγκυρα δημοσιεύματα.
Ο πρόσφατος διορισμός της κυρίας Μ.Φ. (λέγεται ότι) είχε γίνει «με εισήγηση» της περιβόητης «Επιτροπής Αξιολόγησης», για την «αξιοπιστία» και την «αντικειμενικότητα» της οποίας έχουν δημοσιευθεί ευάριθμα και αποκαλυπτικά άρθρα.

Η ευθύνη ωστόσο βαρύνει προσωπικά τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος, στις 11-10-2013, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ,ρωτήθηκε συγκεκριμένα και απάντησε κατηγορηματικά ότι«τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί» !
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανακύπτουν τα εξής ζητήματα:
1.      Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης οφείλει να διευκρινίσει ανεξαπατήθηκε από τους πολιτευτές-μέλη της «Επιτροπής» ή αν γνώριζε την αναλήθεια της δημόσιας διαβεβαίωσης που διατύπωσε στις 11-10-2013.
2.      Ο ίδιος κ. Υπουργός Υγείας οφείλει να διευκρινίσει αν παρέπεμψε την κ. Μ.Φ. στην Εισαγγελία για τα βαρύτατα ποινικά της αδικήματα. Ενδεχόμενη απραξία του, αποτελεί ποινικό αδίκημα.
3.      Ομοίως ο Υπουργός κ. Αδ. Γεωργιάδης οφείλει να δηλώσει αν αναζήτησε τα αχρεωστήτως καταβληθένταστην κ. Μ.Φ. υπό μορφή μισθών, όχι μόνο τώρα, αλλά και από το 2007. Ενδεχόμενη απραξία του, ισοδυναμεί με συνενοχή.
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Στο διαδίκτυο διατυπώνονται ισχυρισμοί ότι ένας πρόχειρος γενικός έλεγχος θα κατέληγε στην απόδειξη πως υπηρετούν σήμερα σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ «τουλάχιστον 5-6» Διοικητές χωρίς πτυχίο! Θα γίνει έλεγχος;
Άλλη έγκυρη πληροφορία αφορά συγκεκριμένο Νοσοκομείο της Αττικής (1η ΥΠΕ), στο οποίο υπηρετεί Διοικητής που ουδέποτε εμφάνισε το πτυχίο, που ισχυρίζεται προφορικά ότι κατέχει! Είναι αλήθεια; Αν ναι, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ
Η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες -ανεξαρτήτως κυβερνήσεων- χρησιμοποίηση των Διοικητικών θέσεων του ΕΣΥ για τον ρουσφετολογικό διορισμό κομματικών νεολαίων ή συνταξιούχων, υπουργικών συγγενών και αδίστακτων σφετεριστών του δημοσίου χρήματος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ! Τα δημόσια νοσοκομεία καλούνται να λειτουργήσουν -και να προστατέψουν την υγεία του πληθυσμού- με συρρικνωμένους και κυριολεκτικά οριακούς προϋπολογισμούς, γεγονός που προϋποθέτει τουλάχιστον μία σχετική διαχειριστική ικανότητα και εντιμότητα. Η χώρα διαθέτει εκατοντάδες εξειδικευμένων επιστημόνων που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, αλλά και δεκάδες μόνιμα, ικανά και έντιμα νοσοκομειακά στελέχη που έχουν παροπλισθεί, απλά και μόνο «για να κάνουν τη δουλειά τους» ανενόχλητοι οι κομματικοί χρυσοθήρες και ψηφοθήρες.  Για αρκετές περιπτώσεις εκκρεμούν δύσοσμοι φάκελοι στο ΣΕΥΥΠ και στις Εισαγγελίες. Πού οφείλεται η πολύχρονη καθυστέρηση έκδοσης Πορισμάτων και Κλητηρίων Θεσπισμάτων;
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειασθεί να επανέλθουμε.

Αθήνα, 16-4-2014

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

2Η Υ.ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ 
ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ 
ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το 
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ)
1
2ΗΥ.ΠΕ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ 
ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ 
ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το 
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ)
1
2Η Υ.ΠΕ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ (ΜΕ 
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ 
ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ 
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ)
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ 
ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ 
ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το 
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ)
1
2Η Υ.ΠΕ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ 
ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ 
ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το 
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ)
1

2ΗΥ.ΠΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ 
ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ 
ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το 
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ)
1
2ΗΥ.ΠΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ 
ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ 
ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ 
ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το 
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ)
2
2Η Υ.ΠΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ 
ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ 
ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το 
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ)
1










Ημερομηνία: 15/04/2014 15:27:21ΑΔΑ: ΒΙΗΜΘ-58Ο
Είδος: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝΛήψη Αρχείου

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΠΑΛΜΟΣ

Ακούστε τον Β. Κινούς. Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο Κω. Αιμοδυναμικό στη Ρόδο….

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ
Βασίλης Κινούς Πρόεδρος Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών   Μίλησε  στη Δέσποινα Κουλούμπρη   ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ   ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΝΟΥΣ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 2     ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ Δικτυακός τόπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Ενημερωτικό μέσο δράσης και αποφάσεων του Δ.Σ. της Ένωσης και των Μελών της […]

Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο Κω!

Σε άδεια βρίσκεται  από τη προηγούμενη Παρασκευή, η μοναδική καρδιολόγος του νοσοκομείου Κω Ντόρικα Στάμενα, η οποία έχει υποβάλει ήδη τη παραίτηση της εδώ και δυο  μήνες από τη κλινική, χωρίς ωστόσο μέχρις στιγμής να έχει καλυφθεί η θέση. Ήδη καρδιολογικά περιστατικά διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία Ρόδο, Ηράκλειο, Αθήνα.
Το γεγονός ότι η μοναδική Καρδιολόγος  σε Δημόσιο φορέα  που κάλυπτε τη κλινική  για 5,5 χρόνια με περίσσεια αυτοθυσία και επαγγελματικό ήθος, παραιτήθηκε αποδεχόμενη θέση σε άλλο Νοσοκομείο εκτός Ελλάδας, δε φαίνεται να συγκινεί  τη ΔΥΠΕ  τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά ούτε και το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Δήμο, τους εν δυνάμει
υποψηφίους και κυρίως τη Περιφερειακή αρχή, προκειμένου να κινητοποιηθούν για να μη κλείσει και αυτή η κλινική όπως κλειστή παραμένει τέσσερα χρόνια τώρα η Παιδιατρική, λόγω έλλειψης παιδιάτρου.
Να σημειωθεί ότι η κ. Στάμαινα σταθεροποιούσε στη Καρδιολογική κλινική σοβαρά περιστατικά όπως εμφράγματα του μυοκαρδίου, εξοικονομώντας για το κράτος τεράστια ποσά που θα χρειάζονταν για αεροδιακομιδές.
Τα εμφράγματα που αντιμετωπίζονται στη κλινική σε ένα χρόνο είναι περίπου 100, σύμφωνα με το σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ το κόστος μιας αεροδιακομιδής φτάνει τις 20.000 ευρώ. Άρα το κόστος πρόσληψης Ιατρών είναι πολύ λιγότερο από το κόστος της έλλειψης ιατρών.

Η Καρδιολογική κλινική θα έπρεπε να είναι στελεχωμένη με τουλάχιστον τρεις ιατρούς μόνιμης απασχόλησης, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο τουρίστες και πλέον που θα επισκεφθούν το νησί.του Ιπποκράτη. - See more http://www.verena.gr%

Οι γιατροί στη μάχη του …ευρωσταυρού! Τα ονόματα, τα κόμματα και οι διεκδικήσεις

Εκτός από τις εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, κάποιοι γιατροί θα μπουν σε αγωνία πολύ νωρίτερα καθώς αποφάσισαν να κατέλθουν στις ευρωεκλογές διεκδικώντας για πρώτη φορά σταυρό από τους ψηφοφόρους
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Καιρό τώρα όλα τα κόμματα στην προσπάθειά τους να καταρτίσουν το ευρωψηφοδέλτιο τους είχαν αρχίσει να αναζητούν πρόσωπα μέσα από τη δεξαμενή των επιστημόνων. 
Πρώτοι πρώτοι στην επιλογή των κομμάτων οι γιατροί που έχουν άλλωστε ένα επάγγελμα που ακόμη και εν μέσω κρίσης διαθέτει κοινωνικό κύρος. 
Επισήμως τα περισσότερα ονόματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από όλα τα κόμματα αλλά οι φήμες δίνουν και παίρνουν. 
 
Πάντως  οι φήμες θέλουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα να συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του καθηγητού Χριστόδουλο Στεφανάδη. Ο κ.Στεφανάδης είναι Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει υπάρξει και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής.
Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης
 
Το όνομα του καθηγητού είχε ακουστεί και στο παρελθόν καθώς φήμες τον ήθελαν να υπουργοποιείται για να διορίζεται μάλιστα στη θέση του υπουργού Υγείας. Παράλληλα για τις ευρωλίστες ακούγεται και το όνομα του καθηγητού Δημήτρη Λινού. 
 
Κατά τα άλλα άλλη μία έκπληξη έρχεται από το χώρο της Ιατρικής. 
 
Σταυρό θα διεκδικήσει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας. Το όνομα του κ.Βαρνάβα ανακοινώθηκε επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Δημήτρης Βαρνάβας
 
Πρόκειται για μια εξωκομματική υποψηφιότητα παρότι ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών προέρχεται από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι συνδικαλιστής εδώ και χρόνια ενώ φημίζεται για τη μαχητική του στάση απέναντι στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικά όταν στο στόχαστρο μπαίνουν κεκτημένα δικαιώματα των γιατρών. 
 
Κατά τα άλλα στην Ελιά υποψήφια είναι η γιατρός Ρεγγίνα Θεάκου.
Έχει σπουδάσει Ιατρική στο ΕΚΠΑ και έχει διατελέσει Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του 3ου Νοσοκομείου2002-2006. Από το 2008 έως το 2010 υπηρέτησε ως γενικός χειρουργός στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (ΑΕΜΥ ΑΕ), το 2010 τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το 2011 ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
 
Επίσης στην Ελιά υποψήφια είναι η οδοντίατρος Ευαγγελία Κουρουπάκη, που ήταν και υποδιοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.