Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΠΑΛΜΟΣ

Ακούστε: Βασίλης Κινούς ”Στην ‘μαύρη’ λίστα του Άδωνι με τα χειρότερα νοσοκομεία της Ρόδου!”

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Άλλα καλύτερη και άλλα χειρότερη απόδοση έχουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας με βάση τις καταγραφές που γίνονται στο σύστημα ESY-NET που καταγράφει λεπτομερώς της κάθε κίνηση που σχετίζεται με εισαγωγές, αγορές αλλά και προϋπολογισμούς. Τα 10 πιο αποδοτικά νοσοκομεία ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ Κατάταξη Νοσοκομείων δυναμικότητας […]

Κρίθηκαν λέει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!!!

Κρίθηκαν λέει  τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!!!
Με ποιους όρους και ποια κριτήρια;
Μήπως με βάση την   καλύτερη  και  ανθρωπινότερη εξυπηρέτηση των ασθενών ;
Μήπως με βάση την επιτυχή έκβαση της νοσηλείας των ασθενών;
Μήπως με βάση την ποιότητα παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών;
Μήπως με βάση την  εξυπηρέτηση και φροντίδα των ανασφαλίστων και φτωχών συμπολιτών μας;
Όχι ! Κανένα  από αυτά τα κριτήρια δεν λήφθηκε υπόψη!

Με «οικονομικούς  και λειτουργικούς  δείκτες»   έκρινε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υπό τον Α. Γεωργιάδη τα νοσοκομεία της χώρας.

Αλήθεια ποια είναι τα «οικονομικά κριτήρια»;
  • Μα ποιο νοσοκομείο ανταποκρίθηκε καλύτερα στους  μνημονιακούς στόχους που έθεσε η συγκυβέρνηση με την  τρόικα, κυρίως με βάση την περιβόητη «εξοικονόμηση πόρων»  από εκτεταμένες  περικοπές σε όλα τα επίπεδα. 
  • Με βάση  ποιο μείωσε  περισσότερο  τις δαπάνες για αγορές φαρμάκων, υλικών, αντιδραστηρίων και υπηρεσιών ( και την πλήρωσαν τη νύφη  οι ασθενείς), για να μειώσει  το Μέσο Κόστος Νοσηλείας... 
  • Με βάση ποιο χαράτσωσε πιο καλά  τους ασθενείς του με όλες τις μεθόδους και μέσα (και από τα απογευματινά ιατρεία)  και κυνήγησε τους  ανασφαλίστους ώστε να έχει έσοδα. 
  • Με βάση ποιο "μπούκωσε" πιο πολύ τους ασθενείς του με γενόσημα φάρμακα.

Ευγενική χορηγία Αγωνιστικής Παρέμβασης Πρεβεζας 

Άλλα καλύτερη και άλλα χειρότερη απόδοση έχουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας με βάση τις καταγραφές που γίνονται στο σύστημα ESY-NET που καταγράφει λεπτομερώς της κάθε κίνηση που σχετίζεται με εισαγωγές, αγορές αλλά και προϋπολογισμούς.

Τα 10 πιο αποδοτικά νοσοκομεία
 
Κατάταξη Νοσοκομείων δυναμικότητας κλινών > 600  Νοσοκομεία με υψηλή αποδοτικότητα (με αλφαβητική σειρά)
 
Γ.Ν. "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"  
Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" 
Γ.Ν. ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ"
Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"  
 
Κατάταξη Νοσοκομείων δυναμικότητας κλινών 400 – 600
 
Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ" 
Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ"  
Γ.Ν.Α. "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ" 
Γ.Ν.Α. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" 
Γ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ "Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ" 
Γ.Ν.Α. "ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ - ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ" Ε.Ε.Σ.  
 
 
Κατάταξη Νοσοκομείων με χαμηλή αποδοτικότητα
 
Νοσοκομεία με χαμηλή αποδοτικότητα * (με αλφαβητική σειρά)
 
Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ 
Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ "ΚΑΤ" 
Γ.Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" 
Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ 
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ" 
Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ "ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ" 
Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ "Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" 
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ  
 


Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ελπίζουμε να μην έχει κάποια σχέση αυτο με το νοσοκειο μας........!!!!!!!

  • ΑΔΑΒΙΙΨΘ-3ΛΧ
  • Αριθμός ΠρωτοκόλλουΥ4α/οικ.39875
  • Στοιχεία ΦΕΚ1318/Β/2014
  • ΘέμαΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΣΥ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΠΔΔ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  • Τελικός ΥπογράφωνΥπουργός - ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ -
  • Ημερομηνία Απόφασης06/05/2014
  • Ημερομηνία Ανάρτησης29/05/2014 09:49:48
  • Είδος ΑπόφασηςΚΥΑ (ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ )
  • ΦορέαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  • Θεματική
    • Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα
  • ΑρχείοΛήψη ΑρχείουSHA-256: 44e356b957eda2f71b2e9f923c95e2372f04ecb60b6d06978ed2f2756b724919

Μαστίγιο Άδωνι στους διοικητές νοσοκομείων! Νέες οδηγίες για περικοπές. Έρχεται η τρόικα

Συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας  για τον απολογισμό του έργου των Νοσοκομείων για το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Το αυτί αναμένεται να τραβήξει ο υπουργός Υγείας στους διοικητές των νοσοκομείων που δεν έχουν τηρήσει αυστηρά τους προϋπολογισμούς. Το έργο θα επαναληφθεί ελέω τρόικας...
 
Νέες οδηγίες για …μάζεμα των εξόδων στα δημόσια νοσοκομεία με κάθε τρόπο ώστε να τηρηθούν κατά γράμμα οι προϋπολογισμοί, θα είναι μέσα στις οδηγίες που θα δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους διοικητές των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι άλλωστε έχουν αναλάβει πρόσφατα τις θέσεις τους και είναι το πρώτο ουσιαστικό τεστ του 2014.
 
Πάντως εκεί που θα πρέπει να εστιάσουν με βάση και τις οδηγίες της τρόικας είναι να μην ξεφύγουν στα έξοδα δεδομένου πως οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε…εκπλήξεις. Ανακαλύπτουν κρυμμένα έξοδα τα οποία είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δε δηλώθηκαν επισήμως. Συνέπεια είναι οι προϋπολογισμοί για το ΕΣΥ να βγαίνουν εκτός προγραμματισμού. 
 
Και στο θέμα των φαρμάκων θα πρέπει να εστιάσουν οι διοικητές καθότι η δαπάνη μοιάζει να ξεφεύγει και πάλι ενώ θα πρέπει να αυξήσουν και τη χρήση των γενοσήμων ώστε έως το τέλος του χρόνου να αυξηθεί κατακόρυφα το ποσοστό δεδομένου πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως ...κάποια στιγμή θα επιτύχει το 60% σε σύγκριση με το 20-25% που ισχύει σήμερα στην αγορά. 
 
Άλλωστε οι διοικητές έχουν υπογράψει και μνημόνια με τα οποία δεσμεύονται να τηρήσουν κατά γράμμα τους προϋπολογισμούς. Εκτός αυτού βαθμολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προκύπτει το πιο συνεπές και το πιο…ασυνεπές στελεχιακό δυναμικό. 
 
Βέβαια με τα αλλεπάλληλα κουρέματα τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα δε διαθέτουν υλικό ούτε για …δείγμα ενώ και τα φάρμακα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις. Οι γιατροί συχνά αναγκάζονται να χορηγούν στους ασθενείς τους σκευάσματα παλαιότερης γενιάς επειδή δεν έχουν στη διάθεσή τους τα νέα. Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνείται το γεγονός… 

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εντείνεται η ονοματολογία σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό..........

Εντείνεται η ονοματολογία σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Ο  Γεωργιάδης εμφανίζεται να εγκαταλείπει το υπουργείο Υγείας, είτε για να αναλάβει άλλο πόστο είτε για να εξέλθει της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Υγείας θα παραστεί την Πέμπτη στη σύσκεψη διοικητών νοσοκομείων, στην οποία θα γίνει απολογισμός του έργου των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Από την Αριστοτέλους επισημαίνεται ότι η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη.
Εντελώς τυχαία, το θέμα του ανασχηματισμού ενδέχεται να συζητηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας (Πέμπτη) σε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση θα μετάσχει και ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος έχει πλέον ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Θα μετάσχουν, επίσης, οι υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να μετακινηθεί ο συνεργάτης του πρωθυπουργού  Σταύρος Παπασταύρος, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και του  Χρήστου Λαζαρίδη.

Εκτός

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός κυβέρνησης οι κ.κ. Γεωργιάδης, Παναγιωτόπουλος, Αθανασίου και Βρούτσης και να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο οι κ.κ. Δένδιας και Χατζηδάκης.
Για το υπουργείο Υγείας, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Μαρκόπουλου, Βορίδη και Σπηλιωτόπουλου, χωρίς να αποκλείεται και ο κ. Μόσιαλος

Νόμος 4264/14 άρθρο 43 όρια εφημεριών ιατρών ΕΣΥ και Άρθρο 182 συνεργασία νοσοκομείων με προσωπικό με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών !!!!!!

 Νόμος 4264/14 άρθρο 43 ΔΙΑΥΓΕΙΑ| 26/05/2014
 Νόμος 4261/14 άρθρο 182 ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ|26/05/2014

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κανένα ενδιαφέρον απο συναδέλφους για να έρθουν να υπηρετήσουν στην περιοχή μας σαν επικουρικοί ιατροί !!!!!!!


page3image26528 page3image26612 page3image26696 page3image26780Δυστυχώς  page3image26864 page3image26948 page3image27032απο τις 15 θέσεις Επικουρικών Ιατρών που προκηρύχθηκαν  απο το Υπουργείο  Υγείας για το νοσοκομείο μας ,υπήρξε ενδιαφέρον μόνο για .......Δυο !!!!!! Καταστροφή .....ένας απο τους λόγους είναι ότι δεν εφαρμόστηκε ακόμη το κίνητρο για την τριετία στην περιοχή μας .Καποιοι έχουν ευθύνη για την τραγική αυτή κατάσταση που βρίσκεται το μοναδικό νοσοκομείο στην περιοχή μας λόγω σοβαρής έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.





16
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΣΑΛΒΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
21139
7/3/2014
34604/17-4-14
5 ΘΗΤΕΙΕΣ & 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΝ ΡΟΔΟΥ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το
πρώην ΓΝ ΡΟΔΟΥ) 


page5image35940 page5image36108 page5image36276 page5image36444 page5image36612 page5image36780 page5image36948
39
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
ΧΑΒΙΑΤΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
14778
13/2/2014
36739/28-4-2014
2 ΘΗΤΕΙΕΣ ΓΝ ΡΟΔΟΥ- ΓΝ-ΚΥ ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το πρώην ΓΝ
ΓΝ ΡΟΔΟΥ-ΓΝ-ΚΥ ΚΩ- ΓΝ-ΚΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (για το πρώην
ΓΝ ΡΟΔΟΥ ) 

ΕΕ: Πύρρειος νίκη της κεντροδεξιάς - Ανοδος της ακροδεξιάς

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έρχεται πρώτο στις Ευρωεκλογές πανευρωπαϊκά σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βασίζεται στα πρώτα αποτελέσματα και τα exit polls στα κράτη- μέλη της ΕΕ. Πολιτικός σεισμός στη Γαλλία από τη νίκη του Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν. Την ίδια στιγμή, πρώτο έρχεται το ξενοφοβικό εθνικιστικό UKIP στη Βρετανία, σύμφωνα με το δίκτυο Sky News και με exit poll του Die Welt.  Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Δεύτερος ο Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία.
Η κατανομή των εδρών στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής, όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις:
  1. Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: 211ευρωβουλετές
  2. Σοσιαλιστές και Δημοκρατες: 193 ευρωβουλευτές 
  3. Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες: 74 ευρωβουλευτές 
  4. Πράσινοι: 58 ευρωβουλευτές 
  5. Ευρωπαϊκή Αριστερά: 47 ευρωβουλευτές 
  6. Ανεξάρτητοι: 40 ευρωβουλευτές 
  7. Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστες: 39 ευρωβουλευτές
  8. Ευρωσκεπτικιστές: 33 ευρωβουλευτές 
  9. Άλλοι: 56 ευρωβουλευτές 
Διαβάστε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, πριν από την ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης του Ευρωκοινοβουλίου και τις εξελίξεις μετά τις κάλπες στην Ελλάδα.
Τη νίκη της πολιτικής του ομάδας στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός του ΛουξεμβούργουΖαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κερδίζει τις ευρωεκλογές και άρα διεκδικεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έγραψε ο Γιούνκερ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ΕΛΚ προηγείται με ποσοστό 28,10% και αναμένεται ότι θα καταλάβει 211 από τις 751 έδρες.
Στη Γαλλία, σύμφωνα με τα exit polls, πρώτο έρχεται το ακροδεξικό Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, στη δεύτερη θέση η κεντροδεξιά, με τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές του Ολάντ να πέφτουν στην τρίτη θέση με 14%. Ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε μίνι υπουργικό συμβούλιο για το πρωί της Δευτέρας.
Πρώτο κόμμα το ξενοφοβικό και εθνικιστικό κόμμα UKIP στη Βρετανία, που αφήνει πίσω του τους Εργατικούς, σύμφωνα με τα exit poll. Συγκεκριμένα, exit poll του Die Welt δίνει τα εξής αποτελέσματα: 
  • UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου) - 30%
  • Εργατικοί - 26%
  • Συντηρητικοί - 23%
  • Φιλελεύθεροι Δημοκράτες - 8%
  • Πράσινοι - 7%
Στην Ιταλία, όπου οι κάλπες έκλεισαν στις 12 τα μεσάνυχτα, τα exit polls δείχνουν πρωτιά Κεντροαριστεράς, ενώ καθαρά δεύτερος έρχεται ο Μπέμπε Γκρίλο με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Αναλυτικά:
  • Δημοκρατικό Κόμμα (Κεντροαριστερά): 29,5%-32,5%
  • Κίνημα Πέντε Αστέρια (αντιθεσμικοί - λαϊκιστές): 25% - 28%
  • Forza Italia (Κεντροδεξιά): 18%-20%
  • Νέα Κεντροδεξιά - Ένωση Κέντρου: 5% - 7%
  • Λέγκα του Βορρά (Ευρωσκεπτικιστική Δεξιά): 4,5% - 5,5%
Άνοδος της Ακροδεξιάς και στην Αυστρία, όπου αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, καθώς από το 13%, στις προηγούμενες εκλογές, τώρα αγγίζει το 20%.
Στο 15% το νεοναζιστικό Jobbik στην Ουγγαρία, που έρχεται δεύτερο αλλά με μεγάλη διαφορά.
Πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία και πτώση στα ποσοστά των Φιλελευθέρων, ενώ μία έδρα στην Ευρωβουλή κερδίζει το νεοναζιστικό NPD.
Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο ηττήθηκε από τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 31,58% των ψήφων (από 26,58% το 2009), σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα από το 97,8% των εκλογικών τμημάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας. Ο κυβερνητικός συνασπισμός, που αποτελείται από Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) και το Λαϊκό Κόμμα (CDS), συγκέντρωσε το 27,91% των ψήφων, σημειώνοντας πτώση 12,17 μονάδων σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009. Τα δύο κόμματα, που τότε είχαν κατέβει ξεχωριστά στις ευρωεκλογές, είχαν κερδίσει συνολικά το 40,08% των ψήφων.
Για μεγάλες απώλειες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος και του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στην Ισπανία κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στην Κύπρο, διαφαίνεται καθαρή νίκη για τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τα ακριβά φάρμακα πάνε στο φαρμακείο της γειτονιάς! Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις

Από τα φαρμακεία της γειτονιά τους θα μπορούν να λαμβάνουν τα ακριβά φάρμακα όπως ογκολογικά, ρευματολογικά και άλλα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα οποία μέχρι πρότινος διατίθεντο αποκλειστικά από τα φαρμακεία του Οργανισμού. Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις
 
Ριζικές αλλαγές στο χώρο του φαρμάκου ενόψει και εκλογών προωθεί το υπουργείο υγείας προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση των γενόσημων και να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι για να προμηθευτούν τα πολύτιμα για την ζωή τους ακριβά φάρμακα αναγκάζονται να περιμένουν σε ατέλειωτες ουρές στα φαρμακεία του Οργανισμού.
 
Όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός υγείας:
 
αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων ,
 
από σήμερα  με υπουργική απόφαση θα διατίθενται και στα φαρμακεία, τα φάρμακα υψηλού κόστους
 
300 νέα σκευάσματα εντάσσονται στο Νέο Δελτίο Τιμών.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας αρχής γενομένης από σήμερα τίθεται σε ισχύ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ οι νέες ασφαλιστικές τιμές με τις οποίες μειώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων. 
 
Να διευκρινισθεί εδώ ότι η ασφαλιστική τιμή είναι η τιμή αποζημίωσης του κάθε φαρμάκου που έχει οριστεί από τον ΕΟΠΥΥ. Σήμερα ο ασφαλισμένος πληρώνει τη διαφορά ασφαλιστικής και λιανικής τιμής.
 
Στο σημείο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι στόχος του υπουργείου είναι  να μπορεί ο ασθενής και ο ασφαλισμένος να βρίσκει γενόσημο αν είναι δυνατόν και με μηδενική συμμετοχή
 
πάνε φαρμακείο
 
 
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση η οποία ανάβει το πράσινο φως στα ιδιωτικά φαρμακεία να χορηγούν τα ακριβά φάρμακα στους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα με μηνιαίο πλαφόν 20 χιλιάδων ευρώ ανά φαρμακείο. 
 
Στην περίπτωση που εντοπισθούν υπερ συνταγογραφήσεις τότε ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρά στην διακοπή της σύμβασης. 
 

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μεγάλες αυξήσεις σε τιμές ΜΗΣΥΦΑ έπειτα από την απελευθέρωσή τους

Αντίστροφα φαίνεται ότι λειτουργεί η απελευθέρωση των τιμών στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).
Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι ορισμένα γνωστά και πολύ εμπορικά σκευάσματα διατίθενται κατά 30% έως 40% ακριβότερα.
Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μεγάλη πολυεθνική εταιρεία - με πρόσχημα την αλλαγή συσκευασίας - αύξησε την τιμή κατά 32% σε πασίγνωστο αναλγητικό. Το ίδιο ποσοστό αύξησης έγινε και σε γνωστό αποσυμφορητικό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, οι φόβοι και οι επιφυλάξεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι κατά το υπουργείο Ανάπτυξης σκέφτονται “συντεχνιακά”, για την αύξηση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ μετά την απελευθέρωση του καναλιού πώλησης τους, επιβεβαιώνονται πλήρως:

“Φαίνεται πως το περιβόητο πολυνομοσχέδιο του ενός άρθρου, αρχίζει να έχει αποτελέσματα.

Όχι, όμως, αυτά που υπόσχονταν το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά ακριβώς το αντίθετα.
Οι καταναλωτές αρχίζουν να πληρώνουν περισσότερα για τα προϊόντα αυτά που μέχρι σήμερα πωλούνταν μόνον από τα φαρμακεία”...

Συντεχνιακές

Ο κ. Θεοδοσιάδης υπογραμμίζει ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις δήθεν “συντεχνιακές” θέσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι φώναζαν ότι το φάρμακο δεν είναι κοινό καταναλωτικό αγαθό και ότι οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
“Ελπίζουμε να μην θεωρηθεί και πάλι υπεύθυνο το…καρτέλ των φαρμακοποιών για τις αυξήσεις στις τιμές”...

Έρχεται το crash test για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά η διαδικασία

Παρά τις αντιδράσεις των γιατρών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ που πλέον ανήκουν στους κόλπους του ΠΕΔΥ. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών και οδοντιάτρων που άφησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, διαδικασία που θα πρέπει να έχιε ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.
 
Ήδη παρά το εκλογικό...περιβάλλον και οι φήμες περί γενικών βουλευτικών εκλογών και ανασχηματισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε εντολή να ξεκινήσει ταχύτατα η διαδικασία.
 
Ήδη ξεκινά η σύσταση των Συμβουλίων που θα κάνουν την αξιολόγηση, με διακριτικότητα ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. 
 
Αγκάθι παραμένει το θέμα των γιατρών που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ έπειτα από δικαστική απόφαση και με τη θέση και το μισθό που είχαν πριν. Επίσης άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με όσους εργάζονται κανονικά στα πολυιατρεία αλλά δεν είχαν κάνει αίτηση για να μπουν στο ΠΕΔΥ και παρ αυτά έπειτα από προσφυγή στη δικαιοσύνη επέστρεψαν στο σύστημα. 
 
Πάντως τα Συμβούλια που πιάνουν σύντομα δουλειά, θα αξιολογήσουν ατομικά τους υποψηφίους και ακολούθως θα τους κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό. 
 
Στο πλαίσιο αυτό τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαιδευτική δραστηριότητα του αξιολογούμενου ως εκπαιδευόμενου καθώς και την προϋπηρεσία των υποψηφίων.
 
Στη συνέχεια θα κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία από 10 έως 25 έτη και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία άνω των 25 ετών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται.
 

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τέλος οι εφημερίες στο ΕΣΥ! Πως θα εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά στα νοσοκομεία

Ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης των εκτάκτων περιστατικών στα νοσοκομεία αναμένεται να εφαρμόσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Αλλάζουν όλα τους επόμενους μήνες στη λειτουργία των νοσοκομείων με τις γνωστές σε όλους μας εφημερίες να αποτελούν σύντομα παρελθόν. 
Το νέο σύστημα έχει ήδη σχεδιασθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. 
 
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε και επίσημα σε πανελλήνιο συνέδριο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου, εντός του 2014 θα καταργηθεί το σύστημα των εφημεριών. 
 
Αντ αυτού θα αρχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 8 νοσοκομεία της Αθήνας και σε 4 της Θεσσαλονίκης. 
Στην Αθήνα τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης θα απευθύνονται μεταξύ άλλων στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γεώργιος Γεννηματάς, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, και πιθανώς στο Θριάσειο. 
 
Από εκεί το εξειδικευμένο προσωπικό θα κατευθύνει τους ασθενείς αν χρειάζεται σε άλλα νοσοκομεία σε περίπτωση που χρήζουν νοσηλείας. Η μεταφορά τους θα γίνεται με το ΕΚΑΒ. 
Ωστόσο για τα σχέδια του υπουργείου Υγείας αγκάθι αποτελεί η έλλειψη προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού που θα πρέπει να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των ΤΕΠ επί ποδός. Γι αυτό και το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών ώστε να μπορούν να καλυφθούν έστω οι ανάγκες σε γιατρούς. 

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αναστέλλεται η αξιολόγηση της απόδοσης των δημόσιων νοσοκομείων

Ανακαλείται από το υπουργείο Υγείας απόφαση για ανάθεση εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με την οικονομική και λειτουργική απόδοση των δημόσιων νοσοκομείων για τα έτη 2012 και 2013.
Το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, λόγω μνημονιακής υποχρέωσης που έχει αναλάβει η χώρα μας για αναστολή ένταξης νέων έργων και εξυγίανση των ήδη ενταγμένων.
Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.
Ο κ. Καλλίρης διευκρινίζει ότι η διαδικασία απένταξης έργων από το ΕΣΠΑ διασφαλίζει τη δημοσιονομική ισορροπία και την ομαλή μετάβαση στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
Η κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έναν...ποταμό ένταξης νέων έργων στο τρέχον ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καλύψει την εθνική χρηματοδότηση που αναλογεί σε αυτά.
Ενδεικτικό είναι ότι μόνον κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2013, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 236 νέες πράξεις, με προϋπολογισμό 340,9 εκατομμύρια ευρώ!
Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης διέταξε το άμεσο “κλείδωμα” εισαγωγής νέων εντάξεων.

Προϋπολογισμός

Το πάγωμα περιέλαβε και το έργο για την οικονομική και λειτουργική απόδοση των νοσοκομείων, παρότι ο προϋπολογισμός του είναι σχετικά μικρός (8.610 ευρώ).
Αντικείμενό του ήταν η ανάλυση και ερμηνεία βασικών δεικτών, όπως:
Το συνολικό φαρμακευτικό κόστος ανά ασθενή και ημέρα νοσηλείας, η μέση διάρκεια διαμονής και αριθμός ιατρών και νοσηλευτών ανά κλίνη και ο αριθμός επεμβάσεων ανά ασθενή.
Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στις αρχές του μήνα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013 και ειδικότερα στο πρόγραμμα “Παροχή Υπηρεσιών”.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΘέμαΑξιολόγηση και κατάταξη στον κλάδο ιατρών - οδοντιάτρων ΕΣΥ των ΠΕ ιατρών - οδοντιάτρων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Δ.Υ.Πε.

Ξεκινά η αξιολόγηση για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ! Τα κριτήρια και οι βαθμολογίες

Εντός 8 μηνών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών και οδοντιάτρων που άφησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Από κόσκινο θα περάσουν το επόμενο διάστημα τα βιογραφικά των γιατρών του πρώην ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, προκειμένου οριστικά ποια να τους αποδοθεί η βαθμίδα στην οποία ανήκουν συνεπώς να εισπράττουν και τα ανάλογα χρήματα με βάση τα χρόνια που εργάζονται. 
 
Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας  υπέγραψε τη σχετική εγκύκλιο η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί θα αξιολογηθούν. Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται ότι εστιάζεται στο γεγονός ότι στο σύστημα του ΠΕΔΥ έχουν ενταχθεί μετά από σχετικές δικαστικές αποφάσεις και γιατροί οι οποίοι δεν ήθελαν να αφήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και δεν είχαν υποβάλει αίτηση ένταξης.
 
Με προσωρινές αποφάσεις της δικαιοσύνης επέστρεψαν στις παλαιές τους θέσεις ενώ σήμερα υπάρχει πρόβλημα και με τη μισθοδοσία τους καθώς εδώ και περίπου δύο μήνες δεν έχουν πληρωθεί. Μάλιστα σχετική επιστολή έχει αποστείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιώς Βαρβάρα Ανεμοδουρά. 
 
Πάντως η εγκύκλιος Μπέζα καθορίζει τα κριτήρια με τα οποία τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν ατομικά τους υποψηφίους και ακολούθως θα τους κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό. 
 
Ειδικότερα όπως επισημαίνεται τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαιδευτική δραστηριότητα του αξιολογούμενου ως εκπαιδευόμενου καθώς και την προϋπηρεσία των υποψηφίων. «Στη συνέχεια θα κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία από 10 έως 25 έτη και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία άνω των 25 ετών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται».

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Ρ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ-Στο 100 % η επίσχεση εργασίας Ακτινολόγων & Μικροβιολόγων ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο.
Είναι γνωστό ότι από 12/05/2014 όλοι οι ακτινολόγοι της Ρόδου είναι σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ.
Σας ενημερώνουμε πως από αύριο Τετάρτη 14/05/2014 θα συμμετέχουν και ΟΛΟΙ οι μικροβιολόγοι μετά από ομόφωνη απόφαση τους.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στην Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και από την πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, καθόσον η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πολύμηνη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ ήταν προσχηματική και ατελέσφορη οδηγώντας τους εργαστηριακούς ιατρούς στο κλείσιμο των ιατρείων τους.

Οι οικονομικές αντοχές ΟΛΩΝ μας έχουν πλέον εξαντληθεί. Οι υποχρεώσεις όπως λειτουργικά έξοδα, ενοίκια, μισθοδοσία προσωπικού, συντήρηση εξοπλισμού, δάνεια και leasing αυξάνονται συνεχώς και από την άλλη, τα rebate και τα clawback, δηλαδή επιστροφή δεδουλευμένων χρημάτων προς τον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν τέλος, δημιουργώντας οικονομικό αδιέξοδο και συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Οι εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν το αυτονόητο :

1. Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΝΑΤ, ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ κ.λ.π) που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τις παράνομες κρατήσεις του 10 % από την αρχή λειτουργίας του οργανισμού το 2012.
2. Κατάργηση των εξοντωτικών μέτρων του rebate και clawback προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν ήδη εκτελεσθεί.
3. Πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ κάθε εκτελεσμένης ιατρικής πράξης σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του.
4.  Κλειστό προϋπολογισμό  δαπανών υγείας ανά νομό.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι προφανώς ανεπαρκής, περίπου στο 50% του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ. Αναγνωρίζουμε πως η χώρα μας ευρίσκεται σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό ζητάμε κατανόηση από τους συμπολίτες μας και απαιτούμε να δοθούν από το Υπουργείο Υγείας άμεσες και δίκαιες λύσεις.

Πληροφορούμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πως κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις απαιτούμενες εξετάσεις τους και κατόπιν να καταθέτουν τα παραστατικά της δαπάνης τους ( παραπεμπτικό  εξετάσεων και Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών του ιατρού) στα κάτωθι σημεία:
Όσον αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ  η κατάθεση θα γίνεται στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (3 χλμ Ρόδου – Λίνδου) και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην  Περιφερειακή Διεύθυνση του  ΕΟΠΥΥ (Γεωργίου Παπανικολάου 8 -10).
Να θυμίσουμε επιπλέον πως εργαστηριακές εξετάσεις μπορούν  να πραγματοποιηθούν και στο ΓΝ Ρόδου στα εξωτερικά ιατρεία.
Ζητάμε από τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πιέσουν προς την κατεύθυνση κλειστών προϋπολογισμών ανά νομό. Αυτό θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων έτσι ώστε να μην σπαταλούνται χρήματα σε άλλους νομούς που ενδεχομένως κάνουν καταχρήσεις.
Να θυμίσουμε πως μόνο δύο (2) νησιά από τη Δωδεκάνησο έχουν συμβεβλημένα εργαστήρια με τον ΕΟΠΥΥ.
Κατανοούμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούνε από την επίσχεση εργασίας, όμως στόχος μας είναι, να διαφυλάξουμε μια ποιοτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και παράλληλα την ιατρική υπόσταση κάθε εργαζόμενου ιατρού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Απ. Μαντάς
  - See more at: http://www.verena.gr/content/%CF%83%CF%84%CE%BF-100-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7#sthash.0GbhbP3O.dpuf