Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Η συνταγή της Γιαγιάς και των Παππούδων

dsc01950_400
Ο τραχανάς είναι ένα παρεξηγημένο φαγητό από τους περισσότερους. Εμείς στην οικογένεια είμαστε «τραχανοχάφτες» αφού με τον τραχανά μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε ακόμη να τον τρώμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Η γιαγιά ΟΕΝΓΕ και η Παππούδες Στάθης και Παναγιώτης εξάλλου είναι παραγωγοί τραχανά που προμηθεύουν όλο το σόι. Τον χρησιμοποιούμε ακόμη και στα γεμιστά, στις πίτες, στις σούπες και σε συμβάσεις. Η παρακάτω χυλόσουπα αποτελεί για μένα εκτός από ένα νοστιμότατο φαγητό (μπορώ να το τρώω κάθε μέρα) και ένα εξαιρετικό φάρμακο για κρυολόγημα ή ακόμη και για hung over. Ειδικά για το τελευταίο μετά τις διαπραγματεύσεις. Τον προτιμά και η πλειοψηφία μετά την κούραση της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών του blog είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Προκειμένου να προφυλάξουμε κάθε φίλο του Συλλόγου αλλά και κάθε χρήστη των υπηρεσιών του blog, τα σχόλια θα επιτρέπονται μόνο σε κάθε χρήστη, σε εγγεγραμμένα μέλη και σε αναγνώστες σχολιαστές που θα επισυνάπτουν το email τους. Η παραπάνω ενέργεια κρίθηκε απαραίτητη ώστε οι απαντήσεις που θα δίνονται και ο διάλογος που πιθανόν να ακολουθήσει να γίνεται με όρους επωνυμίας και όχι με την προκάλυψη της ανωνυμίας.