Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Προγράμματα εφημεριών 2008 - Γενική Συνέλευση 20/12/2007

Η Γενική συνέλευση της 20/12/2007 που συνήλθε με θέμα τα προγράμματα εφημεριών και τον τρόπο εφημέρευσης των γιατρών από 1ης Ιανουαρίου 2007, και με δεδομένη τη λήξη της εξάμηνης παράτασης που έλαβε το Υπουργείο Υγείας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε σχέση με την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας και του προεδρικού Διατάγματος που προσαρμόζει το νέο ωράριο εργασίας και εφημέρευσης, αφού ενημερώθηκε απο το Προεδρείο, αφού διαπίστωσε οτι:

  1. Δεν υπάρχει απάντηση από το Υπουργείο ΥΚΑ σχετικά για την εφαρμογή του νέου ωραρίου και της εφημέρευσης.
  2. Η εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας και του Προεδρικού διατάγματος είναι εφαρμοστέα από 1/1/2008, αν δεν υπάρξει άλλη παράταση, που όμως αυτόματα οδηγεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  3. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν θα αναγνωρίσει άλλη "συγγνωστή πλάνη" όπως συνέβη το 2007, για την κατ' εξαίρεση έγκριση και πληρωμή των εφημεριών σύμφωνα με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς.
  4. Δεν υπάρχει καμμία δέσμευση από το ΔΣ του Νοσοκομείου και τον Διοικητή, ότι θα εγκριθούν οι εφημερίες όπως και το 2007.

Αποφάσισε μετά από ψηφοφορία να κατατεθούν προγράμματα εφημεριών που καλύπτουν το Νοσοκομείο μέχρι την 20/1/2007, αναμένοντας μέχρι αυτό το διάστημα την εξέλιξη της κατάστασης και δεν θα καλύψουν το υπόλοιπο από 21-31/1/2007, αν προηγουμένως δεν υπάρξει οριστική επίλυση του εφημεριακού, διασφάλιση και έγκριση των εκτελούμενων εφημεριών, όπως εκτελούνται μέχρι σήμερα, και αναμένοντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, στις 17/1/2007.

Η επιθυμία και σκοπός των γιατρών είναι η διατήρηση του Νοσοκομείου ανοιχτού για τους πολίτες και τους χρήστες υγείας, χωρίς όμως οι ίδιοι να πληρώσουν την αδράνεια των καθ' ύλην υπευθύνων.

2 σχόλια:

Λουκάς Δαγδηλέλης είπε...

θα θελα να ξερω σε τι ποσοστο τα τμηματα του νοσοκομειου σας δεχτηκαν να κατεβάσουν προγράμματα εφημεριων μεχρι 20/1.

η συνοχή ειναι που τρομοκρατει τους κρατουντες...

Γιώργος Τριάντος είπε...

100% είναι το ποσοστό των κλινικών και τμημάτων που κατέθεσαν πρόγραμμα εφημεριών σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.