Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2018
Α.Π:9061




ΠΡΟΣ: ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ

Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 29/03 κατέληξε να ασκηθεί τριτανακοπή κατά της 431/2018 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ έκρινε ότι οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στους μισθούς μας με το Ν.4093/2012 είναι αντισυνταγματικές αλλά δεν έχουν αναδρομική ισχύ για όσους συναδέλφους δεν είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.
Μέσω της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων χιλιάδες συνάδελφοι προσβάλανε την απόφαση με τριτανακοπή. Η τριτανακοπή ορίστηκε να συζητηθεί, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, στις 5 Οκτωβρίου 2018, με μείζονα σύνθεση λόγω της σπουδαιότητας της.
Με ευθύνη των Ενώσεων πρέπει να σταλούν στην Ομοσπονδία το αργότερο έως τις 21 Σεπτεμβρίου τα παρακάτω στοιχεία:
  1. Τα συμβολαιογραφικά πληρεξούσια
Τα πληρεξούσια πρέπει να είναι ομαδικά δηλαδή ανά νοσοκομείο, Κ.Υ. κλπ. όπως ακριβώς είναι καταχωρημένα στις καταστάσεις που θα λάβετε και μάλιστα με τον ίδιο αύξοντα αριθμό.
Για λόγους υπερασπιστικής γραμμής οι προσφεύγοντες έχουν χωριστεί σε 2 κατηγορίες:
τους τριτανακόπτοντες και σε αυτούς που θα ασκήσουν παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπέρ των τριτανακοπτόντων.
Άρα στις Ενώσεις θα σταλούν οι καταστάσεις με το κείμενο του συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου που αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία.


  1. Βεβαίωση από  τα γραφεία προσωπικού                                                                                               
Στην βεβαίωση να αναγράφεται ότι: Οι αναφερόμενοι είναι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ στο Ν.Π.Δ.Δ.… (επωνυμία του Νοσοκομείου, Κ.Υ.) κατά το χρονικό διάστημα από το 2012 έως και σήμερα. Υπηρετούν σε τμήματα της ειδικότητας τους.
Σε συνεννόηση με τα γραφεία προσωπικού να δοθεί μία βεβαίωση που θα περιλαμβάνει το σύνολο των συναδέλφων με τη σειρά και την αρίθμηση που υπάρχει στις σχετικές καταστάσεις που θα λάβει η κάθε Ένωση.
  1. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα στοιχεία είναι ελλιπή και θα πρέπει οι Ενώσεις να φροντίσουν να συμπληρωθούν.
Οι Ενώσεις πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα και να επιμεληθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί.
Υπάρχει ένας μικρός αριθμός συναδέλφων που έστειλαν τα στοιχεία τους μεμονωμένα και όχι μέσω των Ενώσεων τους. Θα πρέπει και εκείνοι να στείλουν στην Ομοσπονδία το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο και  βεβαίωση από το γραφείο προσωπικού.

Συνάδελφοι,
Είναι κατανοητό ότι την ημέρα συζήτησης της τριτανακοπής θα πρέπει να δώσουμε μαζικά το «παρών» στο ΣτΕ. Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 20/09 θα αποφασίσουμε με ποιες άλλες ενέργειες, δράσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα πλαισιωθεί η παρουσία μας την ημέρα της συζήτησης στο ΣτΕ.
Η εμπειρία δείχνει ότι καμία απόφαση δικαστηρίου που θα μας δικαιώνει δεν αρκεί για να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δε μας αρκούν τα ψίχουλα που μας τάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί για την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012.
Χειροκροτητές της φαρσοκωμωδίας της κυβέρνησης με τίτλο «επιστροφή στην κανονικότητα», «τέλος των μνημονίων» δε θα γίνουμε.
Η ανάπτυξη τους σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Να μετράμε συνεχώς απώλειες οι εργαζόμενοι για τα κέρδη των λίγων.
Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τους διεκδικητικούς μας αγώνες για υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Έχουμε τη δύναμη με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

*Σημαντική επισήμανση:
Τα στοιχεία που σας ζητάμε να αποστείλετε στην ΟΕΝΓΕ έως 21 Σεπτεμβρίου το αργότερο παρακαλούμε να αποσταλούν μόνο με κούριερ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Λαμίας 2 Αμπελόκηποι ΤΚ: 115-23 Αθήνα) και ΟΧΙ με φαξ ή με μαιλ.
Όσοι συνάδελφοι πρόεδροι Ενώσεων παρευρεθούν στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στις 20 Σεπτεμβρίου μπορούν να τα παραδώσουν οι ίδιοι στην γραμματεία της Ομοσπονδίας την ίδια μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: