Κυριακή 7 Απριλίου 2019



 

 
 Του Βασίλη Βενιζέλου

Ο “βασιλιάς” είναι, τελικώς, γυμνός! Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, έφθασε η ώρα, στην οποία εκείνοι οι οποίοι έχουν καταθέσει ενστάσεις κατά της εγκυρότητας των πολύ πρόσφατων εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) δικαιώνονται!
Συγκεκριμένα, είναι θέμα ολίγων ημερών, εάν όχι ωρών, προκειμένου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός να ανακοινώσει την οριστική απόφασή του, σύμφωνα με την οποία δεν επικυρώνει, τελικώς, τα αποτελέσματα των πρόσφατων λίαν αμφισβητούμενων εκλογών για το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ.
Αυτό σημαίνει, πολύ απλά, ότι ο ΠΙΣ είναι πλέον υποχρεωμένος να προκηρύξει νέες εκλογές, είτε για το σύνολο των οργάνων του Συλλόγου είτε για μέρος αυτών, εντός χρονικού διαστήματος δύο μηνών. Τις εκλογές, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα αναλάβει να διενεργήσει το προηγούμενο Δ.Σ. του ΠΙΣ.

Ο Ανδρέας Ξανθός έφθασε στην ως άνω απόφασή του μετά τη χαρακτηριστική άρνηση του προεδρείου του Δ.Σ. του ΠΙΣ να αποστείλει προς επικύρωση στο υπουργείο Υγείας το σύνολο του εκλογικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοδελτίων, των ενστάσεων και των πρακτικών της εφορευτικής επιτροπής.
Σημειώνεται ότι το προεδρείο του ΠΙΣ απέστειλε στο υπουργείο Υγείας απλές φωτοτυπίες ορισμένων εκλογικών υλικών και, πάντως, δεν απέστειλε ποτέ τα ψηφοδέλτια και τις ενστάσεις επί της συνολικής διαδικασίας των εκλογών…

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος, προσωρινός, όπως αποδεικνύεται, πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος διαβεβαίωνε μέχρι πρότινος ότι ο Ανδρέας Ξανθός δεν δύναται νομικώς παρά να επικυρώσει τα αποτελέσματα των πολύ πρόσφατων εκλογών για το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ωσάν ο υπουργός Υγείας να είναι ο τελευταίος γραφειοκράτης υπάλληλος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος εκτελεί απλώς και μόνον διεκπεραιωτικά εντολές και όχι εκείνος ο οποίος έχει ταχθεί εκ του νόμου να διαφυλάσσει το αδιάβλητο και το αξιόπιστο των διαδικασιών στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: