Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

 Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις κοινής γνώμης προκύπτει σταθερά πως η βελτίωση του συστήματος υγείας αποτελεί μία από τις δύο σημαντικότερες ανάγκες των πολιτών και ως επιλογή έρχεται αμέσως μετά το αίτημα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Η Eurostat συγκεντρώνει στοιχεία για την αδυναμία κάλυψης των αναγκών υγείας, η οποία οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους: Το υψηλό κόστος που πρέπει να πληρώσουν, την απόσταση από το κοντινότερο ιατρείο ή νοσοκομείο και τον απαιτούμενο χρόνο αναμονής προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αλλά αδυνατεί να το αντιμετωπίσει για οποιονδήποτε από τους τρεις λόγους.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι σαφώς εντονότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δείχνει να επιδεινώνεται δραματικά από το 2022 και μετά. Το 2020 το ποσοστό των Ελλήνων που αδυνατούσε να καλύψει το πρόβλημα υγείας του ήταν6,5% έναντι 1,9%  στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή παραπάνω από τριπλάσιο. Στη διάρκεια του 2022 και 2023 το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε στο 9% και 11,6%, αντίστοιχα, και είναι πλέον παραπάνω από τετραπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Συνεπώς, όσο και αν προσπαθεί με τεχνάσματα και αλχημίες ο Άδωνις Γεωργιάδης να ξεγελάσει την κοινωνία, τα στοιχεία είναι αδυσώπητα και κυρίως τόσο κραυγαλέα, που το μόνο που επιτυγχάνει είναι να γελοιοποιείται στα μάτια της κοινής γνώμης..

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

 Με πνίγει το δίκιο» αναφώνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε την Τετάρτη στο υπουργείο.

Τον καημένο! Τον πνίγει το δίκιο επειδή «η συμμορία της μιζέριας», δηλαδή οι εκπρόσωποι των γιατρών, δεν εκθειάζει το έργο του.

Αλλοίμονο, δεν είναι η μόνη συμμορία που βάλλει εναντίον του. Είναι και «η συμμορία του τύπου» που τον εκθέτει καθημερινά, είναι και «η συμμορία των ασθενών» που διαμαρτύρεται για τις αναμονές και τα πληρωμένα απογευματινά χειρουργεία.

Σήμερα λοιπόν ο συμμορόπληκτος Γεωργιάδης , επιχειρώντας να αποδείξει ότι οι γιατροί αμείβονται παχυλά, ανέβασε στο Twitter πίνακα με τις απολαβές των γιατρών ΕΣΥ, ώστε να διεγείρει κοινωνικά αντανακλαστικά σε βάρος τους.

Ένας πίνακας άλλα αντί άλλων, όπου ο Συντονιστής Διευθυντής παίρνει λιγότερα από τον Επιμελητή Β΄, ενώ είναι άφαντοι ο ειδικευόμενος και ο Διευθυντής. Ένας πίνακας κατασκευασμένος από έναν υπουργό που μέχρι πρόσφατα αγνοούσε το στοιχειώδες, δηλαδή ότι οι γιατροί έχουν Ειδικό Μισθολόγιο!

Ατύχησε ο καλός μας! Τα σχόλια που εισέπραξε κάτω από την ανάρτησή του αποδεικνύουν πως κάθε άλλο παρά πέτυχε το σκοπό του.

Οι περισσότεροι του ζητούν να ανεβάσει το δικό του μισθό και τους μισθούς της στρατιάς των μετακλητών που έχει στο γραφείο του. Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε μόνο ορισμένα κόσμια σχόλια, μιας και φροντίσαμε να απαλείψουμε εκείνα που είναι «ακατάλληλα δια ανηλίκους»

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτό έχει αναρτήσει ο Υπουργός....Ποιός θα απαντήσει!!!!


 

Αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών

 Η αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών ήταν ένα πάγιο αίτημα από το μακρινό 2010 που είχε καταργηθεί. 

Είναι μία εξαγγελία προς την σωστή κατεύθυνση...όμως θα περάσει σε νόμο την Άνοιξη του 2025.....

Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην επικαλεστεί ξανά η κυβέρνηση τα δήθεν άθλια οικονομικά της χώρας και το ....πάρει πίσω.....

Συναδελφικά 

Κινους Βασίλης 

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΕΝΓΕ για την ΚΥΑ αγόνου...

https://ygeianet.gr/oenge-gia-tin-kya-agonoy-to-psema-echei-konta-podaria/ 

Για την αύξηση....



Για τις σπάνιες και πρώτης γραμμής ειδικότητες και στα πιο άγονα μέρη , το  μέγιστο κίνητρο που δόθηκε  από το Υπουργείο είναι 9 ευρώ την ημέρα καθαρά Η μανία να φορολογούν  το άγονο επίδομα δεν το έχουμε καταλάβει Και στην τελική μην μας κοροϊδεύετε και λέτε 7200 μεικτά   'ετος , πείτε 270 ευρώ το μήνα καθαρά αφορολόγητα για να πάει  ένας γιατρός σε  άγονο … 

Αν ειπωθεί  όμως έτσι (67 ευρω την εβδομάδα δηλαδή )  θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι !’Όμως για 270 ευρώ το μήνα επιπλέον καθαρά  δυστυχώς,  δεν θα έρθει κανείς στην περιφέρεια που υποφέρει.



Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Περί αυτοτελούς φορολόγησης εφημεριών

 Θυμίζουμε πως η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών ίσχυε από το 2009 βάσει της κλαδικής συμφωνίας της ΟΕΝΓΕ με το Υπουργείο Υγείας και μάλιστα ήταν 20% (άρθρο 3 του νόμου 3754/2009) και καταργήθηκε από τα μνημόνια, όταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, δήθεν για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης.

Από τα μνημόνια καταργήθηκε και το μισθολόγιο που είχε θεσμοθετηθεί από την κλαδική συμφωνία και παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΣτΕ η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί και επαναφέρει μόνον την αυτοτελή φορολόγηση και μάλιστα τη μακρινή άνοιξη του 2025

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

 Με βάση την ΚΥΑ που έχει δημοσιευθεί όποια η όποιος γιατρός θα θελήσει να έρθει να υπηρετήσει στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας θα λαμβάνει 7.800 ευρώ περισσότερα τον χρόνο ....

Μπορείτε να το δείτε σοβαρά...

Απευθύνομαι στους γιατρούς του Νοσοκομείου που έχουν την ειδικότητα που τους το επιτρέπει. 

Συναδελφικά 

Κινούς Βασίλης 

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

https://ygeianet.gr/kya-kathorismos-ton-provlimatikon-kai-agonon-periochon-gia-ti-chorigisi-oikonomikoy-kinitroy-proselkysis-kai-paramonis-se-aytes-eidikeymenon-iatron-kai-odontiatron-toy-ethnikoy-systimatos-ygeias/

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024





 

Περί εφημεριών

 Στις 10/09/2024 θα αποπληρωθούν οι εφημερίες Ιουλίου 2024 και τα επιπλέον 250 για το τρίμηνο Απριλίου Μαΐου και Ιουνίου 

 


Υπογράφτηκε η ΚΥΑ με τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς για να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές

Πέμπτη, 05-Σεπ-2024 18:38

   

Υπογράφτηκε η ΚΥΑ με τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς για να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές
Υπογράφτηκε η ΚΥΑ με τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς για να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές

Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές, υπέγραψαν σημερα οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εστάλη για δημοσίευση στο ΦΕΚ, στους ιατρούς/οδοντιάτρους κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α' καταβάλλεται μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 300 ευρώ και σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β΄ καταβάλλεται μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 200 ευρώ.

Στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ των ειδικοτήτων: εσωτερικής παθολογίας, γενικής/οικογενειακής ιατρικής, παιδιατρικής, αναισθησιολογίας, νεφρολογίας, παθολογικής ανατομικής, ακτινολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας/εργαστηριακής ιατρικής, ψυχιατρικής παιδιού και εφήβου, κυτταρολογίας, παθολογικής ογκολογίας, καθώς και β) των ειδικοτήτων πνευμονολογίας-φυματιολογίας, νευροχειρουργικής, νευρολογίας, χειρουργικής, χειρουργικής παίδων, χειρουργικής θώρακος και καρδιολογίας που υπηρετούν σε ΜΕΘ ενηλίκων/παίδων, καταβάλλεται επιπλέον στα προηγούμενα μηνιαίο οικονομικό κίνητρο ύψους τριακοσίων 300 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Α΄ και β) επιπλέον στα προηγούμενα οικονομικό κίνητρο ύψους 200 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Β΄.

Σήμερα οι ιατροί που υπηρετούν σε άγονη περιοχή κατηγορίας Α' λαμβάνουν ετήσιο οικονομικό κίνητρο 800-1.000 ευρώ ενώ σε περιοχή κατηγορίας Β' λαμβάνουν ετήσιο οικονομικό κίνητρο 500 ευρώ. Σημειωτέον, υπολογιζόταν ως προσαύξηση επί του βασικού μισθού που ίσχυε στις 31.12.1996.

Με τη νέα ΚΥΑ που υπεγράφη σήμερα:

(α) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α', θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600 ευρώ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μία από τις 18 ειδικότητες, 7.200 ευρώ.

(β) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β', θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400 ευρώ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια από τις 18 ειδικότητες 4.800 ευρώ.

"Απαντούμε λοιπόν με πράξεις και όχι με λόγια στο υπαρκτό πρόβλημα ελλείψεως ανθρωπίνου δυναμικού, ειδικά στις περιφερειακές δομές υγείας του ΕΣΥ. Εξαπλασιάζουμε για 18 ιατρικές ειδικότητες και τριπλασιάζουμε για όλες τις υπόλοιπες το μηνιαίο επίδομα και προχωρούμε άμεσα στην προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις κρίσιμες περιοχές" αναφέρει σχετικά σε ανάρτηση του στο ”Χ” ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και σημειώνει:

"Όσο και αν η ”Συμμορία της Μιζέριας” θέλει να απαξιώσει το ΕΣΥ, το ΕΣΥ Αλλάζει, γίνεται καλύτερο και συνεχίζει και θα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες Υγείας που αξίζουν οι συμπολίτες μας".