Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Έκτακτο Συνέδριο Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. - Ποιοί δεν θέλουν τη φωνή μας και παραμένουν νοσταλγοί και κατακριτέοι;

Σήμερα 7 Ιουνίου άρχισε το Έκτακτο Συνέδριο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. με μοναδικό θέμα την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και τους όρους διαπραγμάτευσης.
Είναι ένα συνέδριο για το οποίο πάλεψε το σύνολο των Νοσοκομειακών Ιατρών ενάντια σε δεδηλωμένες συμμαχίες και συμφέροντα. Και πέτυχε να εκφρασθεί μέσω του Συνεδρίου η αγανάκτηση για μεθοδεύσεις, η αποφασιστικότητα για υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των νοσοκομειακών γιατρών και η αποδοκιμασία για την μέχρι τώρα διαπραγματευτική πορεία των συζητήσεων με το Υπουργείο.
Σήμερα και πρίν την έναρξη του Συνεδρίου, καταβλήθηκε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας, παρά το γεγονός οτι είχαν εκλεγεί νόμιμα, και έγκαιρα και νόμιμα διαπιστευθεί στο συνέδριο.
Και το σημαντικότερο από όλα είναι οτι η προσπάθεια αυτή βρήκε πρόθυμους αρωγούς σε εξωθεσμικούς, τώρα, παράγοντες που υπακούοντας σε κελεύσματα κεντρικής εξουσίας, προσπάθησαν να ξεπουλήσουν τη φωνή μας και να φιμώσουν τη θέλησή μας.
Δυστυχώς όμως γι' αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία του συνεδρίου απέρριψε με ψηφοφορία το αίτημά τους για αποκλεισμό των εκπροσώπων μας, και ματαίωσε την αντισυναδελφική και υποκεινούμενη επιδίωξή τους και παρά τη έντονη προσπάθεια του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Τσούκαλου και Λαοπόδη αντίστοιχα (ο παρά φύσιν συνεταιρισμός που λέγαμε παλαιότερα).
  • Θα πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον ντροπή, αν ξέρουν φυσικά τι σημαίνει αυτή η λέξη, για τη συμπεριφορά τους. Και φυσικά δεν θα είναι μακρύ το διάστημα που θα παραμείνουν ανώνυμοι. Θα καταγγελθούν επώνυμα και στο χώρο και χρόνο που πρέπει.
  • Η προσπάθειά μας, ο Σύλλογος να παραμείνει αδέσμευτος, ακηδεμόνευτος, έντιμος και προπάντων διάφανος και ως προς τις διαδικασίες και ως προς τις πράξεις, δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τις προσπάθειες νοσταλγών της εξουσίας και εταίρων. Η δέσμευσή μας σαν Δ.Σ. εξακολουθεί να παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Ας το μάθουν για άλλη μιά φορά εκείνοι που στο παρελθόν συνεργάστηκαν και διαπραγματεύτηκαν, που αντί για φωνή και επιχειρήματα κρύβονταν πίσω από φαξ και ψιθύρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: