Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Νέα παράταση στη Κλαδική Συμφωνία

Νέα παράταση παίρνει κατά τα φαινόμενα η κατάθεση στη Βουλή της κλαδικής συμφωνίας. Στο πρόγραμμα των εργασιών της Βουλής για την ερχόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχει προγραμματισμένη κατάθεση της συμφωνίας. Και αυτό προδιαθέτει στην καθυστέρηση της κατάθεσης και κατά συνέπεια της ψήφισης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έτσι φαίνεται πλέον καθαρά οτι αρχίζει νέος κύκλος κινητοποιήσεων. Φαίνεται οτι η καταννόηση των γιατρών εκλαμβάνεται σαν αδυναμία και τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης. Αυτή τη φορά όμως η απάντηση θα πρέπει να είναι πλέον δυναμική και διεκδικητική. Αν θέλουν να κλείσουν τα νοσοκομεία, αυτό θα γίνει με αποκλειστική ευθύνη εκείνων που για πολλοστή φορά αθετούν υποσχέσεις, γελοιοποιούν συμφωνίες και δεσμεύσεις και υποβιβάζουν τη νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια και την προσφορά των νοσοκομειακών γιατρών.

Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε πιό συχνά από εδώ και πέρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

2738/1999 ΦΕΚ180 "Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση" / Αρθρο 12



Άρθρο 12
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ειδικών
κατηγοριών υπαλλήλων

1. Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου :

α. οι διπλωματικοί υπάλληλοι,

β. οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και

γ. οι υπάλληλοι της Βουλής.

2.Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του οικείου υπουργού, μετά από σύμφωνη γνώμη της αντιπροσωπευτικότερης οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης, μπορεί να επεκτείνεται η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος για τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού κλάδων, πλην των υπαλλήλων της Βουλής

Αντε και ο Παπουλιας στο παιχνιδι, ε ρε γελιο που θα πεσει...Στριβειν δια του αρραβώνος ρεεεεεεεεεεεε

Α ξεχασα το άρθρο 5 και 6 του ιδιου νομου!!!