Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Στάθης Τσούκαλος: Έρχονται τα μπλόκα των γιατρών

Πεμπτη, 29 Ιανουαριος 2009 12:10
Δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο medvoi365.gr

Άλλοι μένουν άλλοι φεύγουν και άλλοι προετοιμάζονται για νέα μπλόκα. Τα μπλόκα των αγροτών είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται και αναπτύσσεται, κάθε χρόνο μέσα στο καταχείμωνο με κρύο και χιόνι. Αυτό που δεν έχουμε συναντήσει και δεν έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα είναι τα μπλόκα των γιατρών . Η είδηση δόθηκε πριν από λίγο από τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Στάθη Τσούκαλο στο medvoi365.gr.
«Η υπόθεση με τη συλλογική σύμβαση κλώθεται , το κλώσιμο συνεχίζεται . Έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε. Εάν μέχρι τις 10 Φεβρουάριου δεν γίνει τίποτα τότε θα έρθουν τα μπλόκα όχι των αγροτών αλλά των γιατρών. Σκεφτείτε τι θα γίνει . Όπως τώρα μιλάμε για τα μπλόκα των αγροτών , των γεωργών , μετά τις 10 Φλεβάρη θα μιλάμε για τα μπλόκα των γιατρών. Θέλω να πιστέψετε ότι θα έχουμε να πούμε και να δείξουμε πολλά με τα μπλόκα των γιατρών ». Οι γιατροί θεωρούν αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την καθυστέρηση στην ψήφιση της κλαδικής σύμβασης, παρά τη δέσμευση και τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για το αντίθετο. Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ασυνεπής ως προς τις εξαγγελίες της, αλλά πολύ περισσότερο ότι δεν τιμά την υπογραφή που έβαλε στο προσύμφωνο της συλλογικής μας σύμβασης. Οι γιατροί εκφράζουν για μια ακόμη φορά την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία τους, στην περαιτέρω καθυστέρηση της κύρωσης με νόμο, της επιτευχθείσας κλαδικής συμφωνίας μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Υγείας. Η προθεσμία που συμφωνήθηκε εξέπνευσε από τις 15 Δεκεμβρίου 2008 και κάθε περιθώριο υπομονής έχει πλέον εξαντληθεί. Αποφασίστηκε να κατατεθούν προγράμματα εφημερίων Φεβρουαρίου που θα καλύπτουν μόνο το πρώτο 10ήμερο του μηνός. (2 εφημερίες για τους ειδικευμένους γιατρούς και 4 για τους ειδικευόμενους).Καθοριστική ημερομηνία για το μέλλον των κινητοποιήσεων έχει καθοριστεί το τέλος του πρώτου δεκαήμερου των Φεβρουαρίου. Σκεφτείτε λοιπόν τα μπλόκα των γιατρών σε κεντρικά σημεία της Αθηνάς ακόμα και έξω από κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα; Οι γιατροί , όλοι μαζί συγκεντρωμένοι , γύρω από τη φωτιά να τρίβουν τα χέρια και έχοντας μπροστά τους κομπιουτεράκι, χαρτί και στυλό να υπολογίζουν της βάρδιες και τις υπερωρίες τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

2738/1999 ΦΕΚ180 "Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση" / Αρθρο 12



Άρθρο 12
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ειδικών
κατηγοριών υπαλλήλων

1. Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου :

α. οι διπλωματικοί υπάλληλοι,

β. οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και

γ. οι υπάλληλοι της Βουλής.

2.Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του οικείου υπουργού, μετά από σύμφωνη γνώμη της αντιπροσωπευτικότερης οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης, μπορεί να επεκτείνεται η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος για τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού κλάδων, πλην των υπαλλήλων της Βουλής

Αντε και ο Παπουλιας στο παιχνιδι, ε ρε γελιο που θα πεσει...Στριβειν δια του αρραβώνος ρεεεεεεεεεεεε

Α ξεχασα το άρθρο 5 και 6 του ιδιου νομου!!!!