Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Σκεφτόμαστε..........

Δεν πανηγυρίζουμε, δεν απογοητευόμαστε. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.

  • Σκεφτόμαστε όλα αυτά που θα γίνουν για μας, χωρίς εμάς.
  • Σκεφτόμαστε όλα εκείνα που χρειαστηκαν για να γίνει γνωστή η φωνή μας και η αγωνία μας για το Νοσοκομείο.

  • Σκεφτόμαστε όλους εκείνους που μας συμπαραστάθηκαν και προσπάθησαν μαζί μας.

  • Σκεφτόμαστε και όλους εκείνους που διέκριναν πονηρά και πολιτικά ελατήρια στον αγώνα μας. Και λυπούμαστε. Γιατί αυτό που είναι ξεκάθαρο δεν μπόρεσαν να το διακρίνουν. Δεν μπόρεσαν να διακρίνουν την ξεκάθαρη πραγματικότητα, δεν μπόρεσαν να δουν με διακριτικότητα και κριτική σκέψη την πραγματικότητα και την διάστασή του.

  • Σκεφτόμαστε όλους εκείνους, που όψιμα και αφού είχε ασφαλιστεί ένα μίνιμουμ παραχώρησης στις διεκδικήσεις μας, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, τραβώντας την κουρτίνα που έκρυβε τόσο καιρό την παρουσία τους.

  • Σκεφτόμαστε την αμηχανία και τον προβληματισμό που δημιούργησε η ενωμένη φωνή εργαζομένων, γιατρών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών παραγόντων αλλά προπάντων του απλού πολίτη. Αυτή την αμηχανία και τον προβληματισμό που οδήγησε σε λύσεις που δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά αντίθετα το επικαιροποιούν ακόμα περισσότερο και δείχνουν την έλλειψη πρόβλεψης, πρόληψης αλλά και προβληματισμού.

Δεν έχει υπογραφεί κανένας νέος οργανισμός του Νοσοκομείου. Μιά λύση, με προβληματικό ορίζοντα υλοποίησης και με τη μορφή τροποποίησης θα κάνει την εμφάνισή της εντός ολίγου.
Μια τροποποίηση που δεν έχει καμμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες υγείας στο Νομό μας.

  • Δεν απογοητευόμαστε. Η μαγιά της διεκδίκησης έχει γίνει. Οι βάσεις της ενωτικής παρουσίας μπαίνουν. Οι διαφορετικές φωνές ενώνονται σε μιά φωνή, πιό δυνατή - πιό διεκδικητική. Είναι το μήνυμα των τελευταίων ημερών και αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσει κανείς.

  • Δεν πανηγυρίζουμε. Φαίνεται να κερδίζουμε μια πρώτη μάχη. Όχι την τελική. Αυτή θα έρθει μόνο όταν μπορέσουμε να πείσουμε οτι δεν μας έχει γίνει καμμία χάρη. Όταν μπορέσουμε να προσκαλέσουμε τους αρμόδιους και να τους πούμε: "Αυτά που ζητούσαμε και με πολύ αγώνα κατακτήσαμε, έπιασαν τόπο. Αυτά που θέλαμε για το Νοσοκομείο αυτό, έγιναν και άξιζε τον κόπο να γίνουν".

Σκεφτόμαστε.....και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τον πολίτη και τίποτα πιό ενοχλητικό και επικίνδυνο για την οποιαδήποτε πολιτική εξουσία, από τον πολίτη ή εργαζόμενο που σκέφτεται και προβληματίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: