Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Δεν το είπαμε εμείς.....έτος 2008

Health.ana-mpa.gr
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2008

Δελτίο Τύπου



Γιώργος Παπαγεωργίου: Ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο Ρόδου



Τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του προσωπικού, αλλά και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Ρόδου εξέφρασε ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Ι. Παπαγεωργίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, που είχε με τους βουλευτές του Νομού κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και Νίκο Ζωίδη, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη, τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, τον Αντιδήμαρχο Νότιας Ρόδου Γ. Αλεξίου και την κα Λ. Κούρτη τμηματάρχη προσωπικού Γ.Ν. Ρόδου.

Κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ριζάς διαπιστώθηκε με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου, παρά τις ελλείψεις, που αντιμετωπίζει σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό, προσφέρει ικανοποιητικό επίπεδο περίθαλψης τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στον πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών του νησιού, χάρις στις προσπάθειες του προσωπικού του.

Κατά την τελευταία τριετία, η Πολιτεία προχώρησε στην πρόσληψη ικανού αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ρόδου, αλλά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου προς τους εκπροσώπους του Νομού: «στόχος του Υπουργείου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού και η βελτίωση του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Ρόδου».

«Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» συνέχισε ο Υφυπουργός «με την έγκριση των νέων θέσεων από το Υπουργείο Οικονομικών θα προκηρύξει σημαντικό αριθμό γιατρών για το Νοσοκομείο του νησιού, ενώ θα εγκρίνει και νέες περισσότερες θέσεις ειδικευομένων γιατρών».

Σε ό,τι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο λόγω μη ύπαρξης κενών θέσεων στον υφιστάμενο οργανισμό, αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα η έγκριση νέου οργανισμού, η οποία και θα δώσει τη δυνατότητα μέσα από τις νέες θέσεις, που θα δημιουργήσει να καλυφθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ανάγκες του Νοσοκομείου.

Συζητήθηκε, ακόμη και αποφασίστηκε η ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ στο νησί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας των 200 νέων ασθενοφόρων, καθώς και η στελέχωσή του με προσωπικό από τις νέες θέσεις, που θα προκηρυχθούν.

Τέλος ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Νομού, ότι ολοκληρώθηκε η προκήρυξη όλων των κενών θέσεων στα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού.

Από το Γραφείο Τύπου

Πληροφορίες Σωτήρης Στανωτάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: