Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ξανθού ότι θα πληρωθούν έως τις 27 Μαΐου οι εφημερίες του 2015

Νέες διαβεβαιώσεις ότι θα εξοφληθούν οι εφημερίες του πρώτου τριμήνου του έτους, έλαβαν οι ειδικευόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί.
Το συντονιστικό τους όργανο πραγματοποίησε την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και στο υπουργείο Υγείας.
Αντιπροσωπεία των γιατρών είχε συνάντηση με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών και Υγείας.
Ο μεν Δημήτρης Μάρδας (φωτό δεξιά) ανέφερε στους γιατρούς ότι στις 23 Μαΐου θα αποδεσμευτεί από το Γενικό Λογιστήριο το σύνολο του κονδυλίου που έχει εγκριθεί για τις δεδουλευμένες εφημερίες του πρώτου τριμήνου του έτους.
Ο δε Ανδρέας Ξανθός (φωτό αριστερά) τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια από το υπουργείο Υγείας ώστε να αρχίσει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων από τις 27 Μαΐου και να ολοκληρωθεί η εξόφληση των υπερωριών για τους εργαζόμενους μέσα στον Ιούνιο.

Επίσχεση

Σημειώνεται ότι σε επίσχεση εργασίας και κινητοποιήσεις βρίσκονται οι ειδικευόμενοι των νοσοκομείων της Αττικής “Ευαγγελισμός”, Κρατικό Νίκαιας, “Σισμανόγλειο”, “Ερυθρός Σταυρός”, “Αμαλία Φλέμινγκ”, “Παμμακάριστος”, “Γ. Γεννηματάς”, Ογκολογικό “Άγιοι Ανάργυροι”, “Αττικόν” και “Μεταξά”.
Οι γιατροί ζητούν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εξόφλησης των εφημεριών (νοσοκομεία, πάρεδροι, γενικό λογιστήριο, Ενιαία Αρχή Πληρωμών), ώστε εντός Μαΐου να φτάσει στους λογαριασμούς των γιατρών το σύνολο των εφημεριών του πρώτου τριμήνου.

Κονδύλια

Καλούν την πολιτική ηγεσία να διαθέσει συμπληρωματικά κονδύλια στα νοσοκομεία στα οποία τα εγκεκριμένα ποσά δεν επαρκούν και να γίνει δεκτή η επισήμανση από τις ίδιες τις οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, ότι η ενταλματοποίηση πρέπει να υπολογιστεί στο άθροισμα του ποσού του τριμήνου, ώστε να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές.
Οι γιατροί ζητούν να συμπεριληφθούν άμεσα στην αποπληρωμή των εφημεριών τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ, “Αρεταίειο” και “Αιγινήτειο”.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: