Κυριολεκτικώς άδεια είναι τα ταμεία στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα η ...Υγεία να κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή!
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Τα δημόσια νοσοκομεία θα έπρεπε να επιχορηγούνται μηνιαίως με 43,3 εκατ. ευρώ κι αντί αυτού, έχουν λάβει το ίδιο ποσό για τους πρώτους...4 μήνες του έτους!
Την ίδια ώρα, ο ΕΟΠΥΥ και το ταλαιπωρημένο...ΠΕΔΥ του, έχουν λάβει μόλις 117,4 εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι είχαν στην διάθεσή τους 258 εκατ. ευρώ!
Είναι γεγονός ότι από το 2009 ως το 2014 μειώθηκαν τα κονδύλια επιχορηγήσεων κατά 40% αλλά φέτος η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο επειδή δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ρευστότητα ώστε να στέλνονται χρήματα σε τακτά διαστήματα. 
Το αποτέλεσμα είναι ότι όποιο μηχάνημα χαλάει, δεν  αντικαθίσταται, όποιο υλικό τελειώνει, δύσκολα ξαναπαραγγέλνεται ενώ και η έλλειψη προσωπικού χτύπησε κόκκινο.
Δημόσια νοσοκομεία και πρωτοβάθμια φροντίδα εκπέμπουν ήδη το ΣΟΣ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να βρει τρόπους να τις στηρίξει.