Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Θεωρούμε ότι οι καταγγελίες σε βάρος γιατρών  κρατικών ιδρυμάτων από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου είναι πάρα πολύ σοβαρές. Αν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει στα χέρια του αδιάσειστα στοιχεία για αυτά που καταγγέλλει θα έπρεπε να απευθυνθεί στην Εισαγγελία πρωτοδικών Ρόδου κατά συγκεκριμένων ιατρών και φαρμακοποιών και όχι να δημοσιοποιήσει με ανακοίνωση του ένα τέτοιο θέμα εκθέτοντας όλους τους γιατρούς που υπηρετούν σε κρατικά ιδρύματα. Περιμένουμε τις  αμέσως επόμενες  ημέρες  να δώσει δημοσίως συγκεκριμένες διευκρινήσεις, διαφορετικά θα προχωρήσουμε σαν Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και ΚΥ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον κάθε αρμόδιας Εισαγγελικής ,Δικαστικής και Διοικητικής αρχής προκειμένου να  προστατευτεί η αξιοπρέπεια η τιμή και η υπόληψη των μελών της Ένωσης.


Ε.Ι.Ν.Ρόδου & ΚΥ


Φαρμακευτικός Σύλλογος: Σοβαρές καταγγελίες κατά ιατρών και φαρμακοποιών

 
Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των φαρμακοποιών κατά συγκεκριμένων συναδέλφων τους και γιατρών, που όπως προκύπτει από επίσημες καταγγελίες στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, έχουν αναπτύξει μεταξύ τους «συνεργασία» εις βάρος των υπολοίπων μελών του Συλλόγου.
Σύμφωνα με όσα απίθανα καταγγέλλει στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης, έγιναν καταγγελίες από ασθενείς ότι γιατροί κρατικών ιδρυμάτων τούς κατηύθυναν σε συγκεκριμένα φαρμακεία για να εκτελέσουν τις συνταγές τους ή να προμηθευθούν συγκεκριμένα αναλώσιμα, εις βάρος των υπολοίπων φαρμακοποιών. Πέρα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο κ. Νίκος Φουτούλης θέτει και θέμα προστασίας των ασθενών από φαρμακοποιούς που ενδεχομένως θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, με σκοπό να αποκομίσουν περισσότερα χρήματα.
«Όλα τα φαρμακεία της Δωδεκανήσου παρέχουν την ίδια ποιότητα φαρμάκων και υπηρεσιών, δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατροί, και μάλιστα κρατικών ιδρυμάτων, να προτρέπουν τους ασθενείς να απευθύνονται σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Συνιστούμε στους ασθενείς, να είναι επιφυλακτικοί και πολύ προσεκτικοί σε “δώρα” και εξυπηρετήσεις και κυρίως να μην δίνουν χρήματα σε φαρμακεία ή σε διάφορους διαμεσολαβητές, για να τους παρέχουν υπηρεσίες που είναι αντισυμβατικές ή αμφισβητούμενες, όπως για παράδειγμα να αφήνουν τα βιβλιάρια στα φαρμακεία για συνταγογραφήσεις ή για κατ΄οίκον παράδοση των φαρμάκων, όπως μας καταγγέλθηκε. Οι ασθενείς δεν πρέπει να εμπιστεύονται στον οποιονδήποτε το βιβλιάριο υγείας τους και κυρίως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τον ΑΜΚΑ τους, για τον οποίον ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να επιτρέπουν να χρησιμοποιείται χωρίς την έγκρισή τους, διότι ενδέχεται να τους συνταγογραφήσουν εν αγνοία τους φάρμακα και θεραπείες, δημιουργώντας ένα πλαστό ιστορικό υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και παράλληλα επιβαρύνοντας το ασφαλιστικό τους ταμείο. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε οποιονδήποτε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, διαπιστωθεί κάτι από τα παραπάνω, τότε είναι πιθανόν να χάσουν ακόμα και την ασφάλισή τους», επισημαίνει ο κ. Νίκος Φουτούλης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Όπως λέει, θα πρέπει οι ασθενείς να απευθύνονται στον φαρμακοποιό τους ο οποίος και μπορεί να τους εξυπηρετήσει και να τους συμβουλεύσει σωστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή ανάγκη προκύψει. «Η σωστή σειρά είναι ασθενής-ιατρός-φαρμακοποιός. Η διαφορετική εκτροπή στη σειρά αυτή, υποθηκεύει το ασφαλιστικό μέλλον των ασθενών και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν», επισήμανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου ο οποίος έκανε παράλληλα γνωστό ότι θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια από τον Σύλλογο για την προστασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: