Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα  18  Ιουλίου 2018
Α.Π:8965


ΠΡΟΣ:
  • ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • MME




Τη Δευτέρα 16/07 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. ,της Ε.Ι.Ν.Α.Π. και 15 Σωματείων Εργαζομένων με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και στην οποία συμμετείχαν με αποφάσεις τους η Ε.Ι.Ν.Α.Π. και 15 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Για μία ακόμη φορά αποκαλύφθηκαν τα κυβερνητικά παραμύθια για «έξοδο από τα μνημόνια» και «επιστροφή στην κανονικότητα».
Όπως κυνικά ομολόγησε ο Υπουργός Υγείας ,η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές της δεσμεύσεις και στο πλαίσιο αυτό η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας δε χωράει. Είπε χαρακτηριστικά :
- Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα συνεχιστούν αφού δυνατότητες μαζικών προσλήψεων δεν υπάρχουν. Το Υπουργείο Υγείας θα διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά των 7.900 μόνιμων θέσεων που προβλέπονται για το 2019 για το σύνολο του δημόσιου τομέα.
-Οι ανάγκες είναι περισσότερες από τους πόρους που διατίθονται

Πιο συγκεκριμένα:

-Για το πρόβλημα της μη πληρωμής των επικουρικών και την άρνηση παρέδρων να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής , υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις τους, ενώ δήλωσε άγνοια για πολλά νοσοκομεία (π.χ. Χαλκίδας, Καρδίτσας, Αγρινίου, Χίου, Ιωαννίνων) που δεν πληρώνονται οι επικουρικοί.                                                                                                                                            
- Οι επικουρικοί θα απολυθούν μετά τη λήξη της θητείας τους και τα κενά θα «καλυφθούν» με νέους επικουρικούς από τους πίνακες των ΥΠΕ.                                                                                             
Δηλαδή με ανακύκλωση της ανεργίας και διαιώνιση της δουλειάς με κουτσουρεμένα δικαιώματα.                     
–Επανέλαβε τη δέσμευση για προκήρυξη 1200 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού το 2018, που ωστόσο σε καμία περίπτωση ,όπως άλλωστε ο ίδιος παραδέχθηκε, δεν εξασφαλίζει ότι θα προσληφθούν οι υπηρετούντες σήμερα επικουρικοί.  
-Για την υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση ενώ καμία δέσμευση δεν υπήρξε για μία ακόμα φορά για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, για την επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου.
-Για το «Ερρίκος Ντυνάν είπε ότι υπάρχει πρόθεση να είναι «υπό την ευρεία έννοια στο Δημόσιο» καθώς αν πήγαινε με «τη στενή» θα έπρεπε να μονιμοποιήσει τους 950 εργαζόμενους του και κάτι τέτοιο «αντιβαίνει στις μνημονιακές δεσμεύσεις»                                                                                                    

Συνάδελφοι ο δικός τους ρεαλισμός σημαίνει δουλειά με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα , συνέχιση της τραγικής υποστελέχωσης ,διαιώνιση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονόδρομος για μας δεν είναι ο συμβιβασμός στην αθλιότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Μονόδρομος για μας είναι ο ανυποχώρητος  αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας . 

          

Δεν υπάρχουν σχόλια: