Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τα αναδρομικά των «ειδικών μισθολογίων»


Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς. Πρόκειται για χρήματα τα οποία ανήκουν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια», οι δικαιούχοι των οποίων έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την καταβολή τους από το 2012.
Την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την εφάπαξ καταβολή όλου του ποσού των αναδρομικών που αναλογεί στις συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως είχε γράψει η «Εφημερίδα των Συντακτών», το συνολικό ποσό των αναδρομικών το οποίο θα περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου 800 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν σε 250.000 στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες και τα υπόλοιπα 400 εκατ. θα δοθούν σε πανεπιστημιακούς και γιατρούς.
Κάπως έτσι, πριν από τα Χριστούγεννα, περίπου 280.000 δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους με τα σχετικά ποσά των αναδρομικών να ξεπερνούν ακόμα και τα 11.000 ευρώ.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεση στη συνέχεια σειράς άλλων νομοσχεδίων που θα αφορούν τις φοροελαφρύνσεις και τα άλλα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους και η καταβολή επιδόματος ενοικίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: