Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

Επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

Σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 του Ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65/τ. Α΄/06-05-2010), που αφορά μέτρα για τη μείωση των δημοσίων δαπανών: 
«Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη ή ρήτρα ή  όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς … καθορίζονται ως εξής:
1. Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων σε πεντακόσια (500) ευρώ.
2. Το επίδομα εορτών Πάσχα σε διακόσια πενήντα (250) ευρώ.
3. Το επίδομα αδείας σε διακόσια πενήντα (250) ευρώ.
Τα επιδόματα του προηγούμενου εδαφίου καταβάλλονται, εφόσον οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές δεν υπερβαίνουν κατά μήνα τα τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ. Εάν με την καταβολή των επιδομάτων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής, οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές υπερβαίνουν το ύψος αυτό, τα επιδόματα του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής καταβάλλονται μέχρι του ορίου των τριών χιλιάδων (3000) ευρώ, με ανάλογη μείωσή τους».

Από τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι και οι ιατροί (ΕΣΥ, ειδικευόμενοι και Επικουρικοί) μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των ποσών των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας που τους περικόπηκαν, αλλά το ποσό που μπορεί να διεκδικήσει ο καθένας δεν είναι ίδιο για όλους, αλλά ανάλογο με το ύψος των αποδοχών του, που είναι συνώνυμο της βαθμίδας του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: