Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Από έλλειψη γιατρών και κλινών πάσχει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Ρόδου 

http://www.skyrodos.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%88%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b9/




Από έλλειψη γιατρών και κλινών πάσχει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Ρόδου

 Από  ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ  - 01/02/2019 - 18:45 56 Σύνταξη: ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ Ροή sky | Δημοσίευση : 01/02/2019 - 18:45 | Συντάκτης ανανέωσης: - NewsDesk -

Από έλλειψη ιατρών πάσχει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρόδου και αυτό δεν προάγει την παροχή περισσότερων υπηρεσιών υγείας. Όπως εξήγησε στο skyrodos.gr  o κ. Βασίλης Κινούς που έχει εκλεγεί εκ νέου στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών  στην  ΜΕΘ, υπηρετούν  μόνο τέσσερις γιατροί ενώ χρειάζονται ακόμη δύο για την κάλυψη των αναγκών. «Στις αρχές του 2019 συνταξιοδοτήθηκε, ο Διευθυντής της Μονάδας και έχει φύγει ακόμη ένας γιατρός που είχε ενισχύσει τη ΜΕΘ. Έμειναν  μόνο τέσσερις γιατροί. Θέλουμε να ενεργοποιηθεί το σύστημα και να προκηρυχθούν και άλλες δύο θέσεις γιατρών. Τώρα ξεπερνάμε το πλαφόν σε ότι αφορά τις εφημερίες και οι ανάγκες δεν καλύπτονται», δήλωσε ο κ.Βασίλης Κινούς. Είναι όμως επιτακτική ανάγκη όπως λέει ο κ. Κινούς να λειτουργήσουν άλλα δύο κρεβάτια στη ΜΕΘ. «Στη παρούσα φάση στη ΜΕΘ  είναι διαθέσιμα έξι κρεβάτια, που δεν επαρκούν γιατί πάντα υπάρχουν σοβαρά   περιστατικά ενώ οι ασθενείς δεν είναι δυνατό να μεταφέρονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών ή άλλων πόλεων γιατί και εκεί δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. Έτσι αρκετές φορές έχουμε διασωλημένους ασθενείς εντός νοσοκομείου που  περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι στη ΜΕΘ. Εδώ και χρόνια θέλουμε να θέσουμε σε λειτουργία δύο επιπλέον κρεβάτια», τόνισε ο κ. Κινούς.

Υποψηφιότητα στην ΟΕΝΓΕ θα βάλει ο  κ. Βασίλης Κινούς 


Υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών θα είναι ο κ. Βασίλης Κινούς που εξελέγει εκ νέου    στη διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου. «Με ενδιαφέρει περισσότερο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος  στις εκλογές που θα γίνουν τον Απρίλιο . Πιστεύω ότι έτσι θα έχουμε πιο δυνατή φωνή αν  συμμετέχουμε στην ΟΕΝΓΕ. Θα διεκδικούμε ακόμη πιο δυναμικά  λύσεις για το νοσοκομείο », τόνισε ο κ. Κινούς. Σε λίγες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα  το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.

 «Θέλω να ευχαριστήσω  τους συναδέλφους που για δέκα χρόνια μας στήριξαν για να δίνουμε αγώνες . Ευχαριστώ και τώρα για την εκ νέου ανάδειξη μου στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: