Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Δημήτρης Βαρνάβας προς το προεδρείο του ΠΙΣ: Μην στέλνετε έγγραφα, είμαι γενικός γραμματέας...

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), με αφορμή την άρνηση του υπουργού Υγείας να εγκρίνει το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Στην απόφαση του Ανδρέα Ξανθού, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται πως το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνει να οδηγήσει στον Σύλλογο σε νέες αρχαιρεσίες μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Αξιοποιώντας την απόφαση, ο τέως γενικός γραμματέας Δημήτρης Βαρνάβας ζητεί από το προσφάτως εκλεγμένο προεδρείο να μην στέλνει ανακοινώσεις με το λογότυπο του ΠΙΣ. Υπογράφει, δε, το έγγραφό του ως “γενικός γραμματέας”.
Επικαλούμενος πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΙΣ, σχετικά με τις επιπλοκές που προκαλεί η απόφαση του υπουργού Υγείας, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:
“Εστάλη στα Μέσα Ενημέρωσης Δελτίο Τύπου το οποίο φέρει λογότυπο του ΠΙΣ και υπογράφεται από τους κ.κ. Εξαδάκτυλο Αθανάσιο και Ελευθερίου Γιώργο .
Το εν λόγω Δελτίο Τύπου δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κ.κ. Εξαδάκτυλο Αθανάσιο και Ελευθερίου Γιώργο και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την υπουργική Απόφαση, η οποία κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και ορίζει το διοικητικό συμβούλιο που διενήργησε τις ακυρωθείσες εκλογές της 3ης Μαρτίου 2019 να πραγματοποιήσει νέα εκλογή εντός δύο μηνών”.

ΣτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: