Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Παράταση εφαρμογής τρόπου εφημεριών -Συνάντηση Αβραμόπουλου - ΟΕΝΓΕ στις 10/1/2008

Δηλώσεις Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα του Υπουργείου


Αθήνα, 07 Ιανουαρίου 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με θέματα του Υπουργείου που χρίζουν αντιμετώπισης μέσα στον Ιανουάριο ανέφερε τα εξής:
«Κατ΄ αρχήν θέλω να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και πάντα δημιουργική. Το Υπουργείο μας πραγματοποιεί ότι έχει δεσμευθεί. Ειδικότερα για τα ερωτήματα που μου θέτετε:
1. Η Διακομματική Επιτροπή για το διαγωνισμό του αίματος έχει ανασυγκροτηθεί με Κ.Υ.Α. των συναρμοδίων υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας και η πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση της θα συνέλθει την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου. Εκεί θα γίνουν και οι τελικές εκτιμήσεις, αφού ενημερωθούν τα νέα μέλη της Επιτροπής ώστε να ληφθούν άμεσες αποφάσεις.
2. Σε ότι αφορά το θέμα των εφημεριών σε σχέση με τη κοινοτική οδηγία. Ολοκληρώθηκε μια φάση συζητήσεων το 2007. Έστειλα σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζοντας την ικανοποίηση μου, ως προς τους κοινά αποδεκτούς στόχους και τους κάλεσα, επίσης, σε συνάντηση την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσουμε στην τελική φάση της κλαδικής συμφωνίας. Παράλληλα, με νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή, παρατείνουμε το χρόνο εφαρμογής της εν λόγω Οδηγίας και του Προεδρικού Διατάγματος για λόγους προληπτικούς ώστε να μην προκύψει ζήτημα στην εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών των νοσοκομείων. Πρέπει να σας επισημάνω ότι με την κλαδική συμφωνία ρυθμίζεται το όλο ζήτημα, αφού η κοινοτική οδηγία προβλέπει τη νομιμότητα των οποιοδήποτε διευθετήσεων που είναι αποτέλεσμα κλαδικής συμφωνίας μεταξύ κράτους- εργαζομένων.


Πηγή: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας - Κοιν. Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: