Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Καθαρογράφηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Μετά από 2 σχεδόν μήνες καθαρογράφτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τις εφημερίες και τον χρόνο εργασίας. Ένα κείμενο 36 σελίδων που καταλήγει συμπερασματικά ότι:
  1. Ο Γιατρός δύναται να επιλέξει μεταξύ του 48ωρου και 56ωρου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα του "εντέλλεσθαι" εκ μέρους της Διοίκησης και με όλα τα παρεπόμενα.
  2. Ο Γιατρός δύναται, αφού δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι παραιτείται του δικαιώματός του από το 48ωρο-56ωρο, να κάνει όσες εφημερίες προβλέπονται και αμείβονται από το πλαφόν του, με την προϋπόθεση οτι αυτή η παραίτησή του θα είναι καταγεγραμμένη στη μισθολογική κατάσταση των εφημεριών.
  3. Με τις παραπάνω αποφάσεις καταργείται ο εξαναγκασμός των γιατρών σε εξοντωτικό ωράριο εφημεριών.
  4. Το ελεγκτικό Συνέδριο δεν υπεισέρχεται στο οικονομικό θέμα της απώλειας από την επιλογή του 48ωρου κλπ.

Σημασία έχει οτι κατοχυρώνεται πλέον το 48ωρο κλπ, και απαλείφεται ο κίνδυνος κυρώσεων, απειλών και εντολών από τη μη εκτέλεση επιπλέον εφημεριών.

Εναπόκειται πλέον στην ΟΕΝΓΕ, στη Διαπραγματευτική Ομάδα να διεκδικήσουν ή την εφαρμογή του 48ωρου ή την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Για το Υπουργείο τα είπαμε.....Οι καιροί είναι υπέρ μας. Η θέληση υπάρχει;

Διαβάστε εδώ τα κυριότερα σημεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: