Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Δηλώσεις Υπουργού Υγείας για το εφημεριακό


Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό είχε ως αντικείμενο μια γενική επισκόπηση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, όπως και θέματα, που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της υγείας.

Όπως ξέρετε, είμαστε ενόψει της κατάθεσης ενός νομοσχεδίου, που ρυθμίζει πολλές από τις εκκρεμότητες, που μας έχουν κληροδοτηθεί και διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την υγεία στη χώρα μας. Προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια έχουν φθάσει πλέον στην φάση της επίλυσής τους. Γνωστό το πρόβλημα των εφημεριών, όπου απομένουν λίγες μέρες για να καταλήξουμε στην υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης με τα συλλογικά όργανα των γιατρών, έτσι ώστε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η Κοινοτική Νομοθεσία.

Είμαστε σε γενικές γραμμές σε καλό δρόμο. Και βέβαια σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομίας, για να ανακοινωθούν σύντομα και επιπλέον προσλήψεις, πέραν των 9.000, που προσελήφθησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησής μου με τον Πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι γιατροί όμως απειλούν να κλείσουν τα νοσοκομεία, εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας είπα πρωτύτερα, και το επαναλαμβάνω, ότι έχουμε φθάσει πλέον σε μια τελική συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γιατρών. Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η Κοινοτική Νομοθεσία. Βέβαια, πρέπει να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση. Σε γενικές γραμμές έχουμε συμφωνήσει, τόσο με τους γιατρούς όσο και με το Υπουργείο Οικονομίας. Και απομένουν πλέον λίγες ώρες - θα ακολουθήσουν και άλλες συνεννοήσεις - για να λήξουμε μια για πάντα αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: