Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Κατάθεση προγραμμάτων εφημερίας μέχρι 10η Νοεμβρίου

Την κατάθεση προγραμμάτων εφημέρευσης μέχρι τη 10η Νοεμβρίου αποφάσισε η Γ.Σ του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Ρόδου, σύμφωνα και με σχετική απόφαση της ΟΕΝΓΕ.

Με αναμενόμενη τη σύγκλειση του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας την 5η Νοεμβρίου, ο καθορισμός της περαιτέρω πορείας της εφημέρευσης του Νοσοκομείου, θα επανεξεταστεί μετά τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο, όσον αφορά την υπογραφή ή όχι της Ετήσιας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, με ανοικτή πλέον την εφαρμογή του μόνου νομίμου αυτή τη στιγμή πλαισίου εφημέρευσης με βάση το 46/56ωρο.

Με την ευκαιρία επισημαίνεται οτι πάγια παραμένουν τα αιτήματα:

  1. Αύξηση του μισθού του ειδικευόμενου στα 1600 ευρώ καθαρά, με ανάλογη κλιμάκωση για τις υπόλοιπες βαθμίδες, όπως αποφάσισε το έκτακτο συνέδριο και διεκδίκησε η ΟΕΝΓΕ τουλάχιστον στην αρχική φάση των διαπραγματεύσεων.
  2. Αμοιβή των εφημεριών ως υπερωριών, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και όχι με την εξευτελιστική πρακτική που ισχύει μόνο για τους γιατρούς μέχρι σήμερα.
  3. Άμεση ενσωμάτωση του επιδόματος των 176 ευρώ στο βασικό μισθό, πράγμα που ισχύει και για τους δημοσίους υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσίων του Υπουργείου Υγείας και άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων.
  4. Την καθιέρωση του ρεπό μετά από κάθε 24ωρη εφημερία και όχι μόνο των αργιών.
  5. Την πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή του Πολυδιεθυντικού Συστήματος, την δημιουργία ΣΚΕΙΟΠΝΙ ανά Νοσοκομείο, και την πλήρωση των οργανικών θέσεων με στόχο την καθιέρωση 7 εφημεριών ανά ιατρό, το ανώτατο μέσα στο 2009 με παράλληλη έγκριση των νέων Οργανισμών των νοσοκομείων που παραμένουν αγνοούμενοι ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: