Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Συνεχίζουμε.................

Ανεξάρτητα από την αποστολή του εγγράφου του κ. Καλογερόπουλου, ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο παρακαλεί τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να μεριμνήσουν για την τήρηση και εκτέλεση των προγραμμάτων εφημερίας, ο Σϋλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών ΓΝ Ρόδου, εμμένει σταθερά στη θέση του με τη κατάθεση εφημεριών σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον και εγκεκριμένο από το Επιστημονικό Συμβούλιο πρόγραμμα και φυσικά χωρίς την κατάθεση υπεύθυνων δηλώσεων. Η κατάθεση του παραπάνω προγράμματος ισχύει μέχρι τέλους Οκτωβρίου, με τη ρητή δέσμευση να αναθεωρηθεί αν οι ανάγκες το απαιτήσουν και αν η αναμενόμενη συνάντηση Υπουργείου και ΟΕΝΓΕ δεν αποδώσει τα αναμενόμενα σχετικά με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να υποχρεώσουμε κανένα συνάδελφο να αποποιηθεί το δικαίωμα που αποπνέει από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 48ωρο/56ωρο. Αντίθετα σε περίπτωση μέτρων εναντίον του, θα σταθούμε αρωγοί ηθικά και νομικά δίπλα του. Στην παρούσα κατάσταση, οφείλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα ίσης αμοιβής και εφημεριών, μέχρι την ημερομηνία που θα αποφασισθεί από τα κεντρικά όργανα των γιατρών η παραπέρα στάσγ μας.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την αργοπορία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, στη λήψη άμεσεων αποφάσεων και οδηγιών προς τα μέλη της, αφήνοντας για ένα διάστημα 20 ημερών κάθε ένωση ή σύλλογο νοσοκομειακών, χωρίς κεντρική καθοδήγηση, χωρίς σαφείς γραμμές άμυνας και παραδίδοντας στην ουσία την αξιοπρέπεια της και την εκπροσώπησή της στα χέρια των μαχόμενων γιατρών και των ενώσεών τους. Αυτοί οι σύλλογοι ή ενώσεις των νοσοκομειακών γατρών κρατούν ψηλα και το ήθος και την αξιοπρέπεια των γιατρών, την ίδια ώρα που η κεντρική ΟΕΝΓΕ αναβάλλει για 20 ημέρες την λήψη απόφασης και γραμμής.

Και αν όλοι παρατηρήσατε, οτι οι γιατροί της επαρχίας είναι αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της ενημέρωσης και της διεκδίκησης (μαζί με ελάχιστα αναλογικά κεντρικά νοσοκομεία), δεν κάνετε λάθος. Είναι αυτοί οι γιατροί που ελάχιστα τους αφορούν οι ενδοκομματικές και διακομματικές ίντριγκες, τα προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Αυτά που πολλές φορές υποθήκευσαν και συνεχίζουν να υποθηκεύουν την προσφορά και τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν είναι δυνατόν 3-4-5-6 επαρχιακά νοσοκομεία να σηκώσουν το λάβαρο του 48ωρου/56ωρου και την διεκδίκηση των εξαγγελιών του Έκτακτου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.

Απαιτείται κεντρική δράση και συντονισμός. Όσοι περισσότεροι το καταλάβουν τόσο το καλύτερο. Όσοι δεν θέλουν ή δε μπορούν να το καταλάβουν, ας περιοριστούν στο ρόλο του συνήγορου υπεράσπισης αντιϊατρικών και αντικοινωνικών πολιτικών και μόνο εκεί. Η κατοχή τίτλων στα προεδρεία μιας τόσο σημαντικής οργάνωσης, όπως είναι η ΟΕΝΓΕ, θέλει και τα ανάλογα καρύδια. Φρέσκα, ζωντανά και σκληρά, όχι ξηρά, παλιά και μουχλιασμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια: