Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Προγράμματα μέχρι τέλους Οκτωβρίου

Ανεξάρτητα από την αποστολή του εγγράφου του κ. Καλογερόπουλου, ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο παρακαλεί τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να μεριμνήσουν για την τήρηση και εκτέλεση των προγραμμάτων εφημερίας, ο Σϋλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών ΓΝ Ρόδου, εμμένει σταθερά στη θέση του με τη κατάθεση εφημεριών σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον και εγκεκριμένο από το Επιστημονικό Συμβούλιο πρόγραμμα και φυσικά χωρίς την κατάθεση υπεύθυνων δηλώσεων. Η κατάθεση του παραπάνω προγράμματος ισχύει μέχρι τέλους Οκτωβρίου, με τη ρητή δέσμευση να αναθεωρηθεί αν οι ανάγκες το απαιτήσουν και αν η αναμενόμενη συνάντηση Υπουργείου και ΟΕΝΓΕ δεν αποδώσει τα αναμενόμενα σχετικά με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να υποχρεώσουμε κανένα συνάδελφο να αποποιηθεί το δικαίωμα που αποπνέει από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 48ωρο/56ωρο. Αντίθετα σε περίπτωση μέτρων εναντίον του, θα σταθούμε αρωγοί ηθικά και νομικά δίπλα του. Στην παρούσα κατάσταση, οφείλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα ίσης αμοιβής και εφημεριών, μέχρι την ημερομηνία που θα αποφασισθεί από τα κεντρικά όργανα των γιατρών η παραπέρα στάση μας.

Κανείς δεν είναι διατεθιμένος να αποποιηθεί των νόμιμων δικαιωμάτων του, ούτε να υποχρεωθεί να εφημερεύει παρά την θέληση του.

Αν δεν προκύψει σαφές και δεσμευτικό συμπέρασμα από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ - Υπουργείου, αν δεν αναληφθεί δέσμευση υπογραφής Κλαδικής Συμφωνίας, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα και οι αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου, ο δρόμος είναι μονοδρομος. "48ωρο - 56ωρο από 1ης Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: