Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Κατατέθηκε ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

Πρόκειται για την 4η κατά τη σειρά έκδοση σχεδίου νόμου για την ΠΦΥ και έχει ως νέο χαρακτηριστικό τη σύνταξή του με βάση τις ρυθμίσεις περί διαγνωστικών και θεραπευτικών Πρωτοκόλλων που εισήχθησαν στο άρθρο 35 του νόμου 3697/2008 (κλικ εδώ).

Είναι ενδεικτικό ότι από την ανάρτηση του σχεδίου νόμου αιφνιδιάστηκαν ακόμη και Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων προσκείμενοι στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί στις 14 Οκτωβρίου 2008 τον κ. Αβραμόπουλο εκδίδοντας εν συνεχεία το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά την 14-10-08 συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο και του παρέδωσαν υπό μορφή Σχεδίου Νόμου τη θέση τους πάνω στο επίμαχο ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης των όρων και προϋποθέσεων που αναφέρονται στην «Ίδρυση και Λειτουργία Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Τώρα οι εν λόγω Πρόεδροι εκφράζουν δημοσίως τη δυσαρέσκειά τους διότι τίποτα ουσιαστικά απ΄ όσα πρότειναν στον κ. Αβραμόπουλος δεν ελήφθη υπόψη. Είναι ενδεικτικό ότι στο σχέδιο νόμου διαγράφεται ως έννοια ακόμη και ο Οικογενειακός γιατρός και εισάγεται ο όρος προσωπικός γιατρός.

Μπορείτε να το ανακτήσετε από τη στήλη «Νομοθεσία» του Ygeianet, όπου βρίσκεται αναρτημένο (κλικ εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: