Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Zougla online - Η βαθμολογία των υπουργών και των μελών της σκιώδους κυβέρνησης

Η βαθμολογία των υπουργών και των μελών της σκιώδους κυβέρνησης


Η βαθμολογία των υπουργών και των μελών της σκιώδους κυβέρνησης
23 Μαρτίου 2009, 23:59


Ζητήσαμε από τους χρήστες του διαδικτύου να βαθμολογήσουν τους υπουργούς αλλά και τους αντίστοιχους υπεύθυνους των υπουργικών τομέων της «σκιώδους κυβερνήσεως» του ΠΑΣΟΚ.

Και σε αυτήν την ιδιαίτερη βαθμολογία, οι χρήστες συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που παρατηρήθηκε συνολικά στην ανοιχτή ψηφοφορία της «zougla.gr». Με λίγα λόγια, οι 25.556 ψηφοφόροι θεώρησαν σε μέσους όρους πως τόσο οι υπουργοί όσο και οι «σκιώδεις» θα πρέπει να μείνουν «μετεξεταστέοι». Οι πίνακες που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικοί.

Στην πρώτη κάθετη σειρά αποτυπώνονται οι μέσοι όροι της βαθμολογίας από το σύνολο των ψηφοφόρων. Στη δεύτερη κάθετη σειρά αποτυπώνονται οι μέσοι όροι των ψηφοφόρων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στους υπουργούς και ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στη «σκιώδη κυβέρνηση».

Οι μέσοι όροι είναι ελαφρά καλύτεροι για την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και εκεί το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά μέτριο. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και στο σύνολο της ανοιχτής ψηφοφορίας, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η πρόθεση εκείνων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το Σεπτέμβριο του 2007, να «τιμωρήσουν» τόσο το κόμμα όσο και τα πρόσωπα της κυβερνώσας παράταξης. Είναι προφανές, όσον αφορά στα πρόσωπα της αντιπολίτευσης πως οι ψηφοφόροι διατηρούν σχεδόν στο ακέραιο μία «καχυποψία», έχοντας κατά νου το παρελθόν, αλλά και παρακολουθώντας την αντιπολιτευτική τους πορεία στη Βουλή και φευ… στα τηλεπαράθυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: