Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τελικά ο συνδικαλισμός βλάπτει σοβαρά ....την αξιοπρέπεια



Παρατηρούμε τελευταία κινήσεις, διαδικασίες και διαδρομές που στοχεύουν καθαρά εναντίον εκλεγμένων μελών του Συλλόγου και όχι μόνο. Γενικά ενάντια σε όλους τους μη προσκυνημένους. Διαδικασίες που έχουν σχέση με τη ενδονοσοκομειακή διαδρομή και εξέλιξή τους, με την εργασιακή τους αυτοτέλεια και την αξιοκρατική κρίση τους.


Δεν έχει σημασία το γεγονός ποιός πλήρωσε μέχρι τώρα αυτή τη διαδικασία. Ούτε επιδίωξη είναι να ανταλλάξουμε τη σιωπή μας με προσωπικά οφέλη. Σημασία έχει, ποιός θα την πληρώσει στο προσεχές μέλλον και πόσο άδικο και διεφθαρμένο είναι το σύστημα. Και αν είμαστε διατεθιμένοι να το ανεχτούμε αυτό.

Ο στόχος προφανής:
  • Μην ενοχλείτε, μην ταράζετε την λάσπη της αδιαφάνειας και της συνδιαλλαγής.
  • Μην ενοχλείτε το σύστημα.
  • Μην επιχειρείτε να αποκόψετε τον ομφάλιο λώρο πολιτικής παρεμβατικότητας και συστήματος.
  • Με άλλα λόγια: Μη μιλάτε, μη διεκδικείτε, μη παρεμβαίνετε γιατί το σύστημα είναι πανίσχυρο. Και προπάντων τιμωρεί τις φωνές που απαιτούν σεβασμό της αξιοπρέπειας, της επιστημονοσύνης και της αξιοκρατίας.
  • Τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει χρηματική συναλλαγή. Σίγουρα όμως υπάρχει ξεπούλημα ήθους και αξιοπρέπειας.
Και αν τα συγκεκριμένα θέματα αφορούν προσωπικές υποθέσεις, εν τούτοις είναι ένα καλό δείγμα του τι θα ακολουθήσει. Έρχεται η απόλυτη ξευτίλα και αναξιοπρέπεια. Αρχίζει και λαμβάνει σχήμα και μορφή η Λερναία Ύδρα του απόλυτου κομματισμού και του παρασκηνίου.

Υ.Γ. Αυτή η ανάρτηση έχει και υπογραφή, γιατί αφορά απόψεις του συγγραφέα. Άλλωστε το blog είναι ανοικτό και μπορεί οποιοσδήποτε γιατρός ή όχι, μέλος του Συλλόγου ή όχι, και να το διαβάσει και να στείλει το σχόλιο του και να απαντήσει. Και φυσικά θα δημοσιευθεί. Εμείς έχουμε μάθει αλλοιώς. Παλαιάς κοπής άνθρωποι.

Γ. Τριάντος,
Πρόεδρος Σ.Ν.Ι. Γεν. Νοσ. Ρόδου
Χειρουργός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: