Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τι αναφέρει η τροπολογία για τη μονιμοποίηση γιατρών πενταετούς θητείας

Το περιεχόμενο της τροπολογίας για τη μονιμοποίηση των γιατρών πενταετούς θητείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).
Ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επισήμαναν ότι θα προωθηθεί σχετική τροπολογία προς ψήφιση για τη διευθέτηση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.
Ειδικότερα στη διάταξη του άρθρου 7 του ν. 3754/2009 ορίζονται τα ακόλουθα:
“Δεν επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ ως Επιμελητές Α', Β' και Γ' με πενταετή θητεία και δεν έχουν μονιμοποιηθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με τη συμπλήρωση της πενταετίας οι ιατροί που κατέχουν τις θέσεις αυτές κρίνονται ατομικά με βάση τα κριτήρια του άρθρου 35 παρ. 6 του ν. 2519/1997, όπως ισχύει, και εφόσον η κρίση τους είναι θετική μονιμοποιούνται.
Αρμόδιο για την κρίση τους είναι το Συμβούλιο του άρθρου 4 του παρόντος νόμου, για την εξέλιξη των υπηρετούντων ιατρών ΕΣΥ. Αν η κρίση δεν είναι θετική, οι θέσεις κενούνται και επαναπροκηρύσσονται, σύμφωνα με τους όρους του παρόντος νόμου”.

Αιτιολογική

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ο λόγος θέσπισης της διάταξης αυτής δεν ήταν η “τιμωρία” και η αποστέρηση του δικαιώματος τους να μονιμοποιηθούν μετά τη συμπλήρωση πενταετίας στο ΕΣΥ, όπως άλλοι συνάδελφοί τους στο παρελθόν, αλλά, αντίθετα, η διασφάλιση του δικαιώματος τους να παραμείνουν στο ΕΣΥ με την παράταση της ήδη λήγουσας θητείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: