Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο Κρητικοί, αριστεροί συνδικαλιστές γιατροί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα προέκυψε στην Αριστοτέλους έπειτα από την ανακοίνωση της σύνθεσης της δεύτερης κυβέρνησης Τσίπρα.
Υπουργός και αναπληρωτής υπουργός μοιράζονται πολλά κοινά, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς.
Κατάγονται και οι δύο από την Κρήτη. Ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός (φωτό αριστερά) προέρχεται από το Ρέθυμνο και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης (φωτό δεξιά) από τα Σφακιά.
Είναι και οι δύο αριστεροί. Ασχολήθηκαν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχουν υπάρξει και οι δύο συνδικαλιστές γιατροί, με έντονη δράση...
Η βασική τους διαφορά, ωστόσο, είναι ο χαρακτήρας, με τον υπουργό να είναι ένας χαμηλών τόνων μικροβιολόγος και τον αναπληρωτή υπουργό να είναι ένας αψύς εντατικολόγος.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται τον Παύλο Πολάκη, ως ειδικευόμενο γιατρό, στις θυελλώδεις συνελεύσεις του Κρατικού της Νίκαιας. Νωπή είναι και η εκρηκτική του παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Ο Ανδρέας Ξανθός ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Ρεθύμνου.
Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ.
Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.
Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.

Δήμαρχος

Ο Παύλος Πολάκης εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος Σφακίων το 2010 και ξανά το 2014, με ποσοστό 96,5%!
Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη, για πρώτη φορά, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ήταν υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Είναι γιατρός, γενικός χειρουργός εντατικολόγος.
Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ.
Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, από όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: