Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

TA NEA :Τέλη Σεπτεμβρίου η πληρωμή των εφημεριών των γιατρών


Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθούν στα νοσοκομεία 56,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των γιατρών για το τρίτο τρίμηνο του 2015. 

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται την αύξηση των ορίων δαπανών που αφορά στον εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία τους. 

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος είχε σύσκεψη με διοικητικά στελέχη της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών –Πειραιώς) κατά τη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε ότι προς το τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο θα είναι έτοιμο να αποδώσει το σύνολο των εφημεριών των νοσοκομείων το οποίο ανέρχεται στα 56,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των ιατρών για το τρίτο τρίμηνο (50,2 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία και 6 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΕΔΥ). 

Επίσης, το υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται με το υπουργείο Οικονομικών την αύξηση των ορίων δαπανών που αφορά στον εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία τους και να επιτευχθεί ο απρόσκοπτος εφοδιασμός τους με υλικά και φάρμακα. 

Παράλληλα, για την πληρωμή των προμηθευτών των νοσοκομείων, το υπουργείο προχώρησε στην υπογραφή σχετικής απόφασης χρηματοδότησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ κατά 90 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: