Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 12/10/17

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 18 Οκτωβρίου 2017
Α.Π:8266






ΠΡΟΣ:
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ






ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 12/10/17




Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίασή της στις 12/10/2017 συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Το νέο ιατρικό μισθολόγιο φέρνει νέο πλήγμα στα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ. Καταρρίπτονται πανηγυρικά οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατυμπάνιζε ότι θα έχουμε «μικρές αλλά σημαντικές αυξήσεις».

Συγκεκριμένα:
Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι από 30-40 ευρώ τον μήνα για τους Επιμελητές Β, 50–60 ευρώ για τους Επιμελητές Α και φτάνουν τα 80-90ευρώ για τους Διευθυντές.
-Οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/17 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.
-Οι μειώσεις προέρχονται από την ένταξη του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό που πριν ήταν αφορολόγητο και από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ του ΜΤΠΥ από το 4 στο 4,5%.
-Οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, μημονιακό μέτρο που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2018 αν δεν πιαστεί ο στόχος για τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η ΟΕΝΓΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τα ψέματα της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχε προκηρύξει 48ωρη απεργία τον 5/2017 ενάντια στο νέο ιατρικό μισθολόγιο και τα υπόλοιπα μέτρα κόλαφο του 4ου μνημονίου.
Επιβεβαιώνεται ότι κανείς κλάδος δεν εξαιρείται από την ολομέτωπη επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
Επιβεβαιώνεται ότι η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση θέλει φτηνούς εργαζόμενους με τσακισμένα δικαιώματα. Δε θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία.
Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές, προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 1 Νοέμβρη 11:00 -15:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας στις 12:00.
Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών που είχαμε και την επαναφορά τους στα επίπεδα προ κρίσης και μνημονίων.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που διευθετεί το χρόνο εργασίας και απορρυθμίζει τις ζωές μας.
Γνωρίζει ότι τόσο η ΟΕΝΓΕ όσο και οι 4 μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας απορρίπτουν το νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας στη βάση των αντιδραστικών ευρωπαϊκών οδηγιών.
Θέλουν να μας αιφνιδιάσουν για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Καλούμε τις Ενώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των ΥΠΕ προχωρούν στη διαδικασία αξιολόγησης των κλινικών στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών της ολομέλειας του ΚΕΣΥ.
Υπενθυμίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσηκωθεί, είχε πει ότι το ΚΕΣΥ είναι γνωμοδοτικό όργανο, έχει συμβουλευτικό ρόλο και δεν νομοθετεί. Μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι μόλις οι προτεινόμενες αλλαγές αποτυπωθούν σε νομοσχέδιο θα ζητήσει εκ νέου συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ για να συζητηθούν.
Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας όχι μόνο δεν έχει απαντήσει στο αίτημα για συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ, αντίθετα προχωράει στην υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΕ.Σ.Υ πριν ακόμα νομοθετηθούν.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η διαδικασία αξιολόγησης των κλινικών.


ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να διαβιβάσει εκ νέου στην πολιτική ηγεσίας του Υπ. Υγείας τις καταγγελίες συναδέλφων και Ενώσεων για φαινόμενα τρομοκρατίας και αυθαιρεσίες διοικήσεων νοσοκομείων σε βάρος συναδέλφων.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση των καταγγελιών και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι κανένα κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος συναδέλφων, από όπου και αν προέρχεται, δε θα μείνει αναπάντητο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: