Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 14Νοεμβρίου 2017
Α.Π:8365




ΠΡΟΣ:
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ





ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έδωσαν το αγωνιστικό παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ στις 8-9 Νοεμβρίου ενάντια στο νομοσχέδιο –έκτρωμα  που σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών.
Χαιρετίζουμε τις Ενώσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και έκαναν δική τους υπόθεσητην οργάνωση της απεργιακής μάχης με πολύμορφες δραστηριότητες(γενικές συνελεύσεις,συνεντεύξεις τύπου,παραστάσεις διαμαρτυρίας).
Καταφέραμε να ματαιώσουμε  τους  σχεδιασμούς  της κυβέρνησης,η οποία έφερε το νομοσχέδιο σαν τον κλέφτηστη Βουλή,με τη διαδικασία τουεπείγοντος, για να μας αιφνιδιάσει και να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι παραμονές της κατάθεσης του νομοσχεδίου αλλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ξεδιπλώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  μία πρωτοφανής επιχείρηση  λάσπης σε βάρος μας, ψέματος και συκοφάντησης του αγώνα μας.Έφτασαν στο σημείο να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των συναδέλφων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις λέγοντας ότι έχουν «παραπλανηθεί» από την Ομοσπονδία. Είναι και αυτό μία επιπλέον απόδειξη ότι οι κινητοποιήσεις μας τους ζόρισαν.Είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι τους ενοχλεί που δεν κατάφεραν να μας κάνουν συνένοχους στο έγκλημα.
Οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό.


Συνάδελφοι,
Κανένας δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του το έκτρωμα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ν.Δ  που ανατρέπει το σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Η απάντηση στο σημερινό άθλιο καθεστώς των εφημεριών δε μπορεί να είναι το ελαστικό ωράριο, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα  12ωρα για πέντε μέρες την εβδομάδα, η δωδεκάωρη ανάπαυση μόνο μετά από νυχτερινή δωδεκάωρη εργασία και αυτό υπό αίρεση, οι ουκ εστί αριθμός εφημερίεςετοιμότητας.                                                                     
Δε σταματάμε. Δε συμβιβαζόμαστε.                                                                                                            
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.
Συνεχίζουμε τους αγώνες πιο μαζικά,πιο αποφασιστικά,πιο μαχητικά με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Διεκδικούμε – απαιτούμε:
-5ήμερο-6ώρο-30ωρο.Μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επόμενη μέρα.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
-Αποκλειστικά δημόσια –δωρεάν υγεία για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: