Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2017
Α.Π:8345



ΠΡΟΣ:
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στη συνεδρίασή της στις 4/11/2017 συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω ζητήματα:
-Συζήτησε τα αποτελέσματα της συνάντησης με την ηγεσία του Υπ. Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ με αιχμή το νέο Ιατρικό Μισθολόγιο. Θέσαμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και απαιτήσαμε να δοθούν λύσεις για τα οξυμμένα προβλήματα, για τα οποία καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι απάντηση στα δίκαια αιτήματα μας μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από το δρόμο του αγώνα, της μαζικής συλλογικής διεκδίκησης.  
-Για το νομοσχέδιο  για την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο έκτρωμα που διευθετεί – ελαστικοποιεί το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο των γιατρών, απορρυθμίζει την λειτουργία τμημάτων και κλινικών.                                                                       
Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή με συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας και πανελλαδική απεργία την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Αποφασίστηκε να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σε άλλα σωματεία, ομοσπονδίες και φορείς. Το νομοσχέδιο πρέπει να βρει τη συνολική καταδίκη και τον συντονισμένο αγώνα για την απόσυρσή του, την καταψήφισή του. Συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη γιατί ανοίγει το δρόμο για ανατροπές στο χρόνο εργασίας και στους άλλους κλάδους.
Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο! Διεκδικούμε 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία το μήνα με επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας και ρεπό την επόμενη μέρα.
Kαλούμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τις Ενώσεις, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα βγει προπαγανδιστικό υλικό (αφίσα και ανακοίνωση).
-Για το Ιατρικό Μισθολόγιο. Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το ΣτΕ ώστε να δημοσιευτεί επιτέλους η πολυαναμενόμενη απόφαση.
-Αποφασίστηκε ομόφωνα να καλέσει σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από σωματεία και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις,   απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση και τα νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.
-Αποφασίστηκε να εκδοθεί  καταγγελία για τη  διοίκηση του Νοσοκομείου της Ζακύνθου.
-Αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση – καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφου  στο ΓΟΝΚ.
-Όρισε τακτικό και αναπληρωματικό εκπρόσωπο της ΟΕΝΓΕ στη κοινή διυπουργική επιτροπή του Υπ. Υγείας και του Υπ. Παιδείας.
-Αποφασίστηκε να γίνει ηλεκτρονική διαβούλευση μεταξύ των μελών της Ε.Γ. έως την Πέμπτη 09/11, προκειμένου να τοποθετηθεί η ΟΕΝΓΕ για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ στις 10/11: 1.Θεσμοθέτηση ή μη της Ομοιοπαθητικής ως Ιατρικής πρακτικής 2.Ανακατανομή  θέσεων ειδικευομένων 3.Πλήρης ένταξη του νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι» σε πλήρες σύστημα εφημεριών.

-Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στην προκαταρκτική διαβούλευση που διενεργεί η Ομάδα Εργασίας για τη Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για την ακούσια νοσηλεία. Επισυνάπτουμε την πρόσκληση που έχει σταλεί από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας. Παρακαλούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους ψυχίατρους να συμβάλλουν με τη γνώμη τους και να στείλουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους μέχρι και 13/11/2017.  
-Αποφασίστηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής για τη διεκδίκηση μονιμοποίησης συναδέλφων επικουρικών που εργάζονται για πάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.
-Ορίστηκε  η ημερομηνία συνεδρίασης  του επόμενου Γενικού Συμβουλίου στις  7/12/2017.
Για  τα παραπάνω ζητήματα θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: