Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση στο διοικητή, με έμπρακτη συμπαράσταση από φορείς εργαζόμενων και συνταξιούχων της πόλης, στα πλαίσια της διεκδίκησης να εξοφληθούν άμεσα οι επικουρικοί Γιατροί που παραμένουν πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Ο διοικητής για ακόμη μια φορά δε δεσμεύτηκε να λύσει το ζήτημα, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα δικαιώματα των εργαζόμενων βρίσκονται στο στόχαστρο σε αντίθεση με τις διακηρύξεις κυβέρνησης και διοίκησης. Η δήλωση του διοικητή ότι «κάνει κινήσεις» δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική η οποία συνεχίζει στη γραμμή υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας.

Το τελευταίο το αναφέρουμε διότι, αν και δεν αναμέναμε κάτι καλύτερο από διορισμένες διοικήσεις, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τη συζήτηση για την «ικανότητα» των διοικούντων και το κατά πόσο η ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων εξαρτάται από αυτήν.
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την λειτουργία ενός οργανισμού, τέτοιες διοικήσεις, χέρι-χέρι με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, επιμερίζονται και το καθήκον της χειραγώγησης των συνειδήσεων, την εκτόνωση των αντιδράσεων και τον αποπροσανατολισμό της λαϊκής πάλης. Για την ακρίβεια, προτιμούν να θεωρούνται «άχρηστοι» προκειμένου να βγει λάδι η αντιλαϊκή πολιτική, τέτοια ένσημα κολλάνε.
Αν πέφτουμε έξω και δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αν η διοίκηση πιστεύει ότι δε φέρει την πρώτη ευθύνη για την απληρωσιά, να βγει ΤΩΡΑ και να καταγγείλει δημόσια την κυβέρνηση και το υπουργείο, να απαιτήσει άμεσα μέτρα. Όμως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνει γιατί έτσι θα παίξει κόντρα ρόλο. Θα πετάξει πάλι το μπαλάκι είτε στον επίτροπο ή όπου αλλού βρει. Αυτές οι κινητοποιήσεις σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση διοίκησης και κυβέρνησης, αποδεικνύουν ότι ο οργανωμένος αγώνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματά μας και από την ανάδειξη των πραγματικών αιτιών που βρίσκονται πίσω από την άθλια κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας.   

Απαιτούμε να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα και όχι μόνο μέρος τους. Είναι προφανές ότι δημιουργούνται προβλήματα επιβίωσης στους συναδέλφους και δεν είναι ο μόνος λόγος που τα απαιτούμε. Είναι χρήματα που τα δουλέψανε και είναι ούτως ή άλλως πολύ λιγότερα από αυτό που προσφέρουν και οι συνάδελφοι και όλοι οι υπόλοιποι. Επίσης αν και πρόκειται για λίγους συνάδελφους, η κατάστασή τους αποτελεί μια μικρογραφία του συνόλου των προβλημάτων μας που πηγάζουν εν πολλοίς, από την βαθμιαία και συνειδητή παράδοση της Δημόσιας Υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η υποχώρηση στο πρόβλημά τους θα σημάνει κακό προηγούμενο για όλους τους υπόλοιπους και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας
 Απαιτούμε:
§  Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι, να σταματήσει το «κρυφτούλι» πίσω από τον επίτροπο.
§  Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, έκτακτοι και άλλοι συνάδελφοι που καλύπτουν καθημερινές συσσωρευμένες ανάγκες του Νοσοκομείου.
§  Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Να σταματήσει η επιχειρηματική δράση στον κλάδο.


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: