Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019


Νοσεί σοβαρά από έλλειψη ιατρών το νοσοκομείο


8

Συνεχίζει να νοσεί και μάλιστα σοβαρά, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού το νοσοκομείο της Ρόδου.
Στο πρόβλημα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.
Τα τμήματα που πάσχουν σοβαρά από έλλειψη γιατρών είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το Αναισθησιολογικό.
Αυτό δεν σημαίνει πως και τα υπόλοιπα τμήματα είναι επαρκώς στελεχωμένα.
Όμως τα τρία τμήματα που προαναφέρθηκαν πάσχουν σοβαρότερα. Οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα βγάλουν πέρα και εφημερεύουν περισσότερες ώρες από όσες πραγματικά μπορούν.
Εργάζονται περισσότερο όμως για να μην αντιμετωπίσουν οι πολίτες της Ρόδου προβλήματα.
«Θέλουμε από όλους τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού να στηρίξουν το αίτημα μας για ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές. Υπάρχουν τμήματα πρώτης γραμμής που λειτουργούν οριακά. Αυτά είναι το αναισθησιολογικό , η ΜΕΘ και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», δήλωσε ο κ. Κινούς.
«Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν μείνει μόνο τέσσερις γιατροί. Καθημερινά υπερβάλλουν εαυτούς για να τα βγάλουν πέρα. Διαθέτει έξι κρεβάτια ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης και φροντίδας από τους γιατρούς της ΜΕΘ. Υπάρχουν άλλες δύο κλίνες αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό », είπε ο κ. Κινούς και πρόσθεσε πως χρειάζεται να δοθούν και κίνητρα στους γιατρούς για να μην απορρίπτουν τη Ρόδο όταν γίνονται προκηρύξεις.
Για τη ΜΕΘ όπως εξήγησε ο κ. Κινούς χρειάζονται δύο γιατροί και άλλοι δύο για το αναισθησιολογικό.
Για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χρειάζονται άλλοι τέσσερις γιατροί μεταξύ των οποίων και χειρουργοί για να καλύπτονται οι ανάγκες.
Όπως είπε ο κ. Κινούς αναφέρθηκε και στη λύση που μπορεί να δοθεί με την προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών που θα υπηρετούν στη νοσοκομείο της Ρόδου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα για τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: