Τρίτη 2 Ιουλίου 2019


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 2 Ιουλίου 2019
Α.Π:9621





ΠΡΟΣ:
§  ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
§  ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
§  ΦΟΡΕΙΣ
§  ΜΜΕ



Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Εκαταγγέλλει την άνανδρη,απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και μέλους της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε από το Διοικητή του Νοσοκομείου και από τον εκπρόσωπο των γιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου,κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας του σωματείου για την έλλειψη κλιματισμού στα τακτικά ιατρεία και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
Αφού το στέλεχος της ΔΗΚΝΙ εγκλώβισε τη συνάδελφο στο γραφείο της διοίκησης,εμποδίζοντας τη να βγει από το γραφείο του, ο διοικητής του Νοσοκομείου της επιτέθηκε φραστικά ενώ δε δίστασε,παρόλο που γνώριζε ότι η συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν ένα απειλητικό για τη ζωή της πρόβλημα υγείας, να της «συστήσει» «να μην είναι τόσο ευαίσθητη γιατί μπορεί να αρρωστήσει και να πεθάνει, και είναι κρίμα γιατί έχει οικογένεια και παιδιά».Η κατρακύλα της διοίκησης δεν έχει πάτο.
Η θρασύδειλη επίθεση σε βάρος της συναδέλφου δεν είναι τυχαία. Τους έχει αποθρασύνει η ανοχή και η στήριξη που τους προσφέρει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ας το χωνέψουν οι συγκεκριμένοι «κύριοι» ότι οι απειλές και η τρομοκρατία δεν μας αγγίζουν.Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.
Τα περιστατικά βίας σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανένα συνάδελφο. Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε θα είναι πάντα στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.
Κανένας συνάδελφος μόνος του! Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και τις Ενώσεις, αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: