Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου καθώς και την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Όπως έγινε γνωστό το αρμόδιο όργανο συνεδρίασε μεν στο υπουργείο Υγείας, αλλά η απόφαση σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων για το νοσοκομείο Ρόδου δεν άλλαξε.
Αυτό σημαίνει πως οι ανάγκες θα πρέπει να καλυφθούν με τα 50.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί ήδη από τη Β ΔΥΠΕ.
Τα χρήματα αυτά όμως δεν φθάνουν για την κάλυψη των αναγκών. Δεν είναι δυνατό δηλαδή, να γίνουν παραγγελίες διαφόρων υλικών ( εκτός από φάρμακα) . Ούτε λόγο για προσλήψεις προσωπικού και κυρίως επικουρικών γιατρών που χρειάζονται στα τμήματα του νοσοκομείου.
Για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις τώρα όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς η διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου θα πρέπει να κάνει χρήση των αποθεματικών!
« Φαίνεται τελικά ότι δεν υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Για να έρθουν καλύτερες ημέρες στο νοσοκομείο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνει αλλαγές από την κυβέρνηση σε όλες τις δομές του τομέα υγείας», τόνισε ο κ. Κινούς.
Δεν επαρκούν οι γιατροί
Άλυτο είναι όμως το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η Παιδιατρική Κλινική έχει μείνει τώρα με δύο γιατρούς από τρεις που ήταν, γιατί ήταν ανάγκη να δοθεί αναρρωτική άδεια.
Ωστόσο δεν υπήρξε μέριμνα ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε γιατροί για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδιατρική. Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο τμήμα . Ανάγκες υπάρχουν στην ΜΕΘ, όπου υπηρετούν τέσσερις γιατροί στο αναισθησιολογικό και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
«Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χρειάζονται τουλάχιστον δύο γιατροί. Το ίδιο και στην Παιδιατρική Κλινική . Ενίσχυσης χρήζουν το ΤΕΠ και το αναισθησιολογικό», δήλωσε ο κ. Κινούς.
Ελλείψεις υπάρχουν όμως  και σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να εξετάσει πιο προσεκτικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Ρόδου και να δώσει λύσεις.