Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Συνεργασία για τα χρέη των νοσοκομείων Πέμπτη, 15.01.09 Η ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με την ομοσπονδία

Πέμπτη, 15.01.09
Η ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με την ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία συζητήθηκαν μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας, συμμετείχε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νϊκος Λέγκας. Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαθανασίου, αυτή ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα.

Επίσης, είπε ότι δόθηκαν οδηγίες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες των θεμάτων που απασχολούν τα δύο υπουργεία και τέλος, ότι οι ίδιες υπηρεσίες θα καταγράψουν οριστικά το ύψος των χρεών των νοσοκομείων.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι την προσεχή εβδομάδα θα δοθούν λεπτομερή στοιχεία για το θέμα της ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων.

Ανέφερε δε, ότι εγκαινιάζεται μια καινούργια θετική πορεία για το ΕΣΥ.

Το σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει όλα τα ανωτέρω θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη θα κατατεθεί στη Βουλή το ταχύτερο δυνατό.

Διαβάστε παρακάτω τις σχετικές δηλώσεις Αβραμόπουλου - Παπαθανασίου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

2738/1999 ΦΕΚ180 "Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση" / Αρθρο 12 !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο 12
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ειδικών
κατηγοριών υπαλλήλων

1. Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου :

α. οι διπλωματικοί υπάλληλοι,

β. οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και

γ. οι υπάλληλοι της Βουλής.

2.Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του οικείου υπουργού, μετά από σύμφωνη γνώμη της αντιπροσωπευτικότερης οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης, μπορεί να επεκτείνεται η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος για τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού κλάδων, πλην των υπαλλήλων της Βουλής

Ανώνυμος είπε...

Αντε και ο Παπουλιας στο παιχνιδι, ε ρε γελιο που θα πεσει...Στριβειν δια του αρραβώνος ρεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Α ξεχασα το άρθρο 5 και 6 του ιδιου νομου