Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 13/4/2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 10/4/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου, με πραγματικά μαζική συμμετοχή των γιατρών, που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του ακτινολογικού τμήματος, λόγω μη διάθεσης του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου,

Αποφάσισε:


1. Να μην παραμείνουν πλέον αιχμάλωτοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, στην αναξιοπιστία και απαξίωση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών.
2. Να αντιδράσει στη συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου, στην καταπάτηση νόμων και υπουργικών αποφάσεων. Να εμφανισθεί επιτέλους ο νέοςς οργανισμός του Νοσοκομείου, ο οποίος παραμένει εξαφανισμένος μέσα στην γραφειοκρατία και την αδιαφορία.
3. Να μην παραμείνουν οι γιατροί, θεατές της απαράδεκτης και παράνομης κατακράτησης και μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών από τον Ιανουάριο 2009 μέχρι σήμερα.
4. Να καταγγείλει την μη εφαρμογή του νόμου 3754 που επικυρώνει τη Κλαδική Συμφωνία, τη μη ενεργοποίηση καμιάς διάταξης του Νόμου που προβλέπει τη μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη των γιατρών, την συγκρότηση των συμβουλίων επιλογής και προσλήψεων.
5. Να αντισταθεί και να πολεμήσει το κλείσιμο κρίσιμων κλινικών και τμημάτων.
6. Να αποφασίσει ομόφωνα και μαζικά την έναρξη επίσχεσης εργασίας από την Δευτέρα 13 Απριλίου 2009 και μέχρι την έναρξη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών και την εφαρμογή του Νόμου. Την επίδοση εξώδικής πρόσκλησης στη διοίκηση του Νοσοκομείου με την οποία θα επισημαίνονται οι παραβάσεις και θα ανακοινώνεται η απόφαση διεκδίκησης των δεδουλευμένων. Την υποβολή μηνύσεως κατά της Διοικήσεως και του Υπουργείου Υγείας με παράλληλη κοινοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Εισαγγελέα.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων γιατρών και αποφασιστικότητα όλων είναι χαρακτηριστική του αδιέξοδου στο οποίο έχει οδηγηθεί με ευθύνη της πολιτείας, το Νοσοκομείο Ρόδου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου, εγγυώνται την εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών και ζητούν τη συμπαράσταση όλων των φορέων και των πολιτών, ώστε επιτέλους να έχουν την περίθαλψη που αξίζουν και για την οποία καταθέτουν χωρίς παράπονα την οικονομική εισφορά τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΤΡΙΑΝΤΟΣ Ι. ΜΥΡΟΦΟΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: