Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ο επίλογος μιας θλιβερής ιστορίας

Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε το τέλος της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ρόδου. Η Εβδομάδα των Παθών, κρίθηκε από τους αρμόδιους, σαν η κατάλληλη στιγμή για να μπεί η ταφόπλακα στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου και στην πορεία του για ανάκαμψη. Με απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απορρίπτεται ο Νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου, και με αποκαλυπτικό έγγραφό του, φανερώνει τη γύμνια και τη προχειρότητα που λειτουργεί το Υπουργείο Υγείας. Ένα Υπουργείο, που με τη φωνή και τα γραφόμενα του πλέον αρμόδιου εκπροσώπου του, του Υπουργού, τον Ιούνιο του 2008 μέσα από τηλεοράσεις και παρουσία 50 και πλέον ακπροσώπων του χώρου Υγείας της Δωδεκανήσου, βεβαίωνε την υπογραφή του νέου οργανισμού.
Το αποτέλεσμα γνωστό. Κατά παραχώρηση, δηλαδή ελεημοσύνη, το Υπουργείο Οικονομικών, αφού παρέλαβε από το Υπουργείο Υγείας ένα σχέδιο οργανισμού χωρίς όμως να συνοδεύεται από καμιά οικονομική έκθεση και προϋπολογισμό και καμιά εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,αποφάσισε να επιστρέψει ανυπόγραφο το τελικό σχέδιο του οργανισμού του νοσοκομείου μας και μας παραχωρεί τη δυνατότητα 50 νοσηλευτών. Προσέξτε όμως. Όχι νέες προσλήψεις, αλλά μετατροπή θέσεων του ήδη ελλειπούς οργανισμού σε θέσεις νοσηλευτών. Απαράδεκτα πράγματα.

Ούτε εποχικοί, ούτε με σύμβαση, ούτε γιατροί, ούτε φαρμακοποιοί, ούτε μαντήλι να κλάψουμε. Καλά, τόσο ανάλγητοι είναι; Τόσο άσχετοι είναι; Τόσο ανεπαρκείς και αναξιόπιστοι είναι;

Τι ζητήσαμε κύριοι; Τα αυτονόητα. Τη στελέχωση του Νοσοκομείου για το καλό των συμπολιτών μας και των εκατομμυρίων επισκεπτών του Νησιού. Ζητήσαμε να εξασφαλισθεί το μίνιμουμ της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσκομείου. Ζητήσαμε να μας δοθεί η ευκαιρία να προφέρουμε αυτά για τα οποία ονειρεύομαστε για το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ζητάμε να μην κλείσει η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 13-14 ασθενείς, μιά ευαίσθητη κατηγορία ασθενών, χωρίς να υπάρχει γιατρός. Ο Διευθυντής της Κλινικής, όντας σε αναρρωτική άδεια με σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν αφήνει τους αρρώστους. Μέχρι να εξοντωθεί και αυτός, θυσία στο βωμό της αναισθησίας και της αναλγησίας των ανευθυνουπευθύνων. Και επιχειρούν να λειτουργήσουν μιά κλινική κόσμημα, κόστους 1.500.000 ευρώ με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόσπαση ενός ειδικευόμενου με προϋπηρεσία και εμπειρία ενάμιση χρόνου. Ντροπή....

Τους παραδίδουμε στη κρίση του λαού και των κατοίκων του νησιού μας. Εμείς τους έχουμε ήδη τοποθετήσει στη θέση που τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: