Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η επίσχεση σταματά - Τα προβλήματα παραμένουν

Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, τερματίζεται η επίσχεση εργασίας που άρχισε στις 13/4/09. Η καταβολή των εφημεριών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2009, αποτέλεσε τον τυπικό λόγο αναστολής της επίσχεσης εργασίας. Παρά το γεγονός αυτό, τα προβλήματα παραμένουν.

  1. Το νοσοκομείο συνεχίζει να μην έχει μόνιμο φαρμακοποιό.
  2. Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της Ψυχιατρικής κλινικής.
  3. Συνεχίζεται το πρόβλημα με την υποστελέχωση των κλινικών. Η Μονάδα Εμφραγμάτων προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, χρειάστηκε την επικουρία δύο νοσηλευτριών από την Καρδιολογική Κλινική.
  4. Καμμία εξέλιξη δεν παρουσιάζεται στην υπόθεση επαναπρόσληψης των 30 απολυμένων συμβασιούχων υπαλλήλων. Το πρόβλημα στο νοσηλευτικό προσωπικό αναμένεται να γίνει εντονώτερο μετά και τη λήξη της επίσχεσης εργασίας και πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου. Η επίσχεση εργασίας "διευκόλυνε" την παροχή χρεωστούμενων ρεπό και αδειών στο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά το πρόβλημα θα επανέλθει εντονότερο.
  5. Οι εφημερίες του Μαΐου πραγματοποιούνται προς το παρόν χωρίς την έγκριση των σχετικών κονδυλίων 2ου τετραμήνου 2009. Ήδη παρουσιάζεται έλλειμα 10.000 ευρώ περίπου στο σχετικό κονδύλι 1ου τετραμήνου 2009, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή των εφημεριών Απριλίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: