Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ

Χειρουργεία χωρίς... νοσηλευτές

Ενταση για τον Δημ. Αβραμόπουλο που τα «βλέπει» όλα καλά

Το νοσοκομείο Ρόδου ψυχορραγεί. Εξι ημέρες μετά την αναφορά της υπεύθυνης του Αιματολογικού Τμήματος, ότι υπάρχει κίνδυνος αναβολής των χημειοθεραπειών σε ασθενείς με κακοήθειες, ακολουθεί αναφορά της υπεύθυνης των χειρουργείων, που καταγγέλλει ότι λόγω των συνθηκών δεν εγγυάται την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων!

Τα προβλήματα «φρενάρουν» το ένα μετά το άλλο τα τμήματα του Νοσοκομείου Ρόδου

Τα προβλήματα «φρενάρουν» το ένα μετά το άλλο τα τμήματα του Νοσοκομείου Ρόδου Την ίδια ώρα, χρέη φαρμακοποιού εκτελεί γιατρός. Χρέη γιατρού στην ψυχιατρική κλινική εκτελούν νοσηλευτές, χρέη νοσηλευτών, οι τραυματιοφορείς. Μάλιστα, από χθες 13 ασθενείς που νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική έμειναν χωρίς γιατρό, αφού ο ψυχίατρος που υποσχέθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Οι πρώτες ελλείψεις σε ναρκωτικά φάρμακα έγιναν αισθητές, ενώ δεν υπάρχουν συσκευές ορού.

Η «Ε» είχε γράψει, αμέσως μετά το Πάσχα, ότι ο κατάλογος αναμονής των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Ρόδου ανέρχεται στον αριθμό των 700 ασθενών που περιμένουν σειρά. Οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και σήμερα σε γενική συνέλευση θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με την αναφορά της προϊσταμένης των χειρουργείων σε απογευματινή βάρδια που πραγματοποιήθηκαν χειρουργεία, αντί νοσηλευτριών στην αίθουσα βοηθούσαν τραυματιοφορείς και ειδικευόμενη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος!

Οι δύο αναφορές των υπεύθυνων του αιματολογικού τμήματος και των χειρουργείων θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προτού είναι αργά.

Κι όλα αυτά την ώρα που ετοιμάζεται να διεξαχθεί στη Ρόδο το 2ο Πανελλήνιο και 1ο Πανευρωπαικό Νοσηλευτικό Συνέδριο και ετοιμάζεται να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του στις 12 Μαΐου ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από τοπικά στελέχη της Ν.Δ., ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 10 το πρωί στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, σύσκεψη με αντικείμενο τα οξυμμένα προβλήματα στις δομές υγείας της περιοχής.

Η σύσκεψη οριστικοποιήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον κ. Αβραμόπουλο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην πρόσκληση που απηύθυνε, αναφέρει ότι η σύσκεψη θα έχει θέμα «Στρατηγική Υγείας στα Δωδεκάνησα». Ο τίτλος της σύσκεψης προκάλεσε αίσθηση, καθότι το μεν νοσοκομείο Ρόδου κινδυνεύει με λουκέτο και τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Δωδεκανήσου φυτοζωούν.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ κανείς δεν γνώριζε αν τελικά ο Δ. Αβραμόπουλος θα εγκαινιάσει την Τρίτη 12 του μηνός το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λίνδου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Τα εγκαίνια ενδέχεται να αναβληθούν για δεύτερη φορά, προκειμένου να μην οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα εναντίον του.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα δυσμενές στη Ρόδο για τον κ. Αβραμόπουλο, ιδίως μετά τις δηλώσεις του ότι όλα βαίνουν καλώς, τη στιγμή που παρά τις υποσχέσεις του έχουν απολυθεί 30 συμβασιούχοι νοσηλευτές, όπως και ο μοναδικός φαρμακοποιός που είχε, ενώ η ψυχιατρική κλινική λειτουργεί μ' έναν αποσπασμένο ψυχίατρο. *


Δεν υπάρχουν σχόλια: