Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Χάσατε την ευκαιρία κ. Υπουργέ


Η πολιτική ανδρεία είναι προνόμιο και χάρισμα. Έμφυτο. Και στις καλές και στις άσχημες καταστάσεις. Και το προφίλ φτιάχνεται μέσα από συγκρούσεις και καταστάσεις αντίξοες. Όχι μέσα απο κατασκευασμένα σκηνικά και στημένες παραστάσεις.

Τελικά δεν θα έρθετε κ. Υπουργέ. Δεν θέλετε να χαλάσετε το προφίλ σας, γιατί μερικές δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές θα είναι στην πόρτα της Νομαρχίας. Πιθανόν να έχετε δουλειά, ανηλλειμένες υποχρεώσεις. Ποιόν μπορείτε να πείσετε όμως οτι δεν κάνατε πίσω; Ότι δεν βόλευε η κατάσταση; Ή πιθανόν να μην είχατε τίποτα να πείτε και προπάντων να πράξετε.

Χάσατε την ευκαιρία κύριε Υπουργέ. Χάσατε την ευκαιρία να δείξετε το ανάστημα πολιτικού ανδρός που επιφυλάσσει για τον εαυτό του μεγαλύτερες ευθύνες. Χάσατε την ευκαιρία να αποδείξετε οτι δεν υπάρχουν μόνο λόγια αλλά και πράξεις. Δεν υπάρχουν μόνο ανέξοδες και ανώδυνες συναντήσεις. Υπάρχουν και εκείνες που πρέπει να πείσεις και να δείξεις. Και που μάλλον είναι δύσκολα να αντιμετωπίσει ο κ. Υπουργός.

Εμείς πραγματικά λυπούμαστε που δεν θα είναι εδώ ο Υπουργός αύριο. Πέρα από κινητοποιήσεις και πανό. Πέρα από αντιπαραθέσεις. Και μας λυπεί γιατί με τη στάση του αυτή απαξιώνει πρώτα τον ίδιο του εαυτό και την θέση σου, αλλά παράλληλα δείχνει οτι την κρίσιμη στιγμή δεν έχει να αντιπαραθέσει την δύναμη του Υπουργού και τη θέληση να δώσει λύσεις.

Μεγάλοι πολιτικοί άνδρες και προπηλακίσθηκαν, και αποδοκιμάστηκαν και ξεσήκωσαν αντιδράσεις μεγαλύτερες από αυτές που υποτίθεται οτι έλαβε υπόψη του ο Υπουργός και ματαίωσε την άφιξή του. Όμως εδώ είναι η διαφορά. Οτι αυτοί οι μεγάλοι πολιτικοί, βγήκαν κερδισμένοι μέσα από την αντιπαράθεση και την αντίδραση. Γιατί έδειξαν αντανακλαστικά, έδειξαν ευαισθησία, έδειξαν γενναιότητα, αλλά προπάντων έργο.

Χάσατε την ευκαιρία κύριε Υπουργέ. Ίσως την κερδίσει ο κ. Παπαγεωργίου. Μπορεί και όχι. Και μαζί έχασαν και την ευκαιρία και πολλοί άλλοι που είχαν επενδύσει στην επίσκεψή σας. Και να είστε σίγουρος, όχι γιατί περίμεναν πολλά πράγματα, αλλά έχασαν την ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίες.

Πάντως εμείς θα είμαστε εκεί. Και κανένας να μην έρθει, εμείς θα είμαστε εκεί. Γιατί πρέπει να είμαστε; Γιατί η συνέπεια είναι ένα κουσούρι μας, γιατί η ειλικρίνεια είναι ένα ελάττωμά μας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,514.0.html