Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Συναντηση ΟΕΝΓΕ με ΓΓ Υπουργείου Υγείας

Συνάντηση ΟΕΝΓΕ με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου συνάντηση της ΟΕΝ-
ΓΕ με το νέο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο. Στη συνάντηση συμμετείχε η Γενική Διευθύντρια κ. Τσαγδή. Επίσης συμμετείχαν συνάδελφοι από Νοσοκομεία της Αθήνας (ΨΝΑ, Σωτηρία, Παμμακάριστος, Πεντέλης, Φλέμιγκ, Ερυθρός, Νίκαια) στους οποίους είχε οριστεί η εξ αναβολής συνάντηση που επρόκειτο να έχουν με το Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα.
Η συζήτηση αντί των 2μμ που αρχικά είχε συμφωνηθεί ξεκίνησε στις 3μμ λόγω υποχρεώσεων του κ. Πολύζου και διήρκεσε μία ώρα για τον ίδιο και πάλι λόγο. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα στενά χρονικά περιθώρια στην ανάπτυξη των θεμάτων και την αναζήτηση λύσεων.
Οι συνάδελφοι από τα Νοσοκομεία της Αθήνας εξέθεσαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και στις επισχέσεις που έχουν ξεκινήσει σε πολλά Νοσοκομεία της πρωτεύουσας, στα οποία μάλιστα ορισμένες Διοικήσεις επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο στον εκφοβισμό όσων βρίσκονται σε επίσχεση. Σε ορισμένα Νοσοκομεία της Αθήνας (ΨΝΑ) κόβουν από κάθε γιατρό από μία δεδουλευμένη εφημερία το μήνα, προκειμένου να επαρκέσουν τα διατιθέμενα κονδύλια, ενώ σε άλλα υπάρχουν χρεωστούμενα από τον περασμένο Δεκέμβρη.
Ο κ. Πολύζος ανέφερε ότι κακώς οι Διοικήσεις προκαλούν κλίμα σύγκρουσης με τους γιατρούς και θα επικοινωνήσει με τους Διοικητές ζητώντας να κατεβάσουν τους τόνους.
Από την πλευρά της ΟΕΝΓΕ κατατέθηκαν ως ιδιαίτερα σημαντικά τα εξής ζητήματα:
1.- προσλήψεις: ζητήσαμε να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις Επιμελητών Β΄ για τις οποίες βάσει του άρθρου 6 του νόμου «περί κοινωνικής αλληλεγγύης» εκχωρήθηκε η εξουσιοδότηση στην Υπουργό να τις συστήσει.
2.- Ζητήσαμε να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι κρίσεις που εκκρεμούσαν στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ προ της εφαρμογής του νόμου 3754/09 και μεταφέρθηκαν στα νέα Συμβούλια κρίσης των Νοσοκομείων.
3.- Οι 300 θέσεις ειδικευομένων ζητήσαμε να αποσταλούν άμεσα στο ΚΕΣΥ. Στο ζήτημα αυτό παρουσιάζεται μία άνευ προηγουμένου κωλυσιεργία από την προηγούμενη και την τωρινή κυβέρνηση που εγγίζει τα όρια του εμπαιγμού.
4.- Στο θέμα του πλαφόν ζητήσαμε να φύγει αύριο κιόλας σχετική εγκύκλιος προς Νοσοκομεία- ΥΔΕ και Επιτρόπους και ν΄ αρχίσει η εκκαθάριση με το νέο πλαφόν των 6443 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σήμερα στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: