Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Δώστε επιτέλους ένα τέλος

Παρακολουθούμε αρκετές μέρες τώρα το ταξίδεμα του Όργανισμού του Νοσοκομείου μας από Ρόδο σε Αθήνα και από Αθήνα σε Ρόδο. Περιφέρεται από γραφεία βουλευτών σε γραφεία Υπουργών, απο τα γραφεία Υπουργών σε γραφεία Νομικών Συμβούλων, από εκεί ξανά πίσω και τελειωμό δεν έχει το ταξίδεμα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πλέον, οτι αυτό το σήριαλ πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Και όσο πιό γρήγορα τελειώσει τόσο το καλύτερο για όλους. Αν κάποιος υποστηρίξει οτι ακόμα δεν κατάλαβε τη σπουδαιότητα του θέματος, οτι ακόμα δεν υπάρχει ένα σχέδιο του Οργανισμού, ασφαλώς δεν πρόκειται να πείσει κανένα.

Ο Σύλλογος μας μπαίνει σύντομα σε φάση εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί, στην απολογιστική Γενική Συνέλευση, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το τι κάναμε, τι προτείναμε, τι πετύχαμε και που αποτύχαμε. Και παράλληλα οφείλουμε να ενημερώσουμε και για τη σημερινή πραγματικότητα. Οφείλουμε να πούμε οτι εμείς κάναμε οτι μπορούσαμε, κινηθήκαμε οριακά και ριψοκίνδυνα για να φέρουμε στην επιφάνεια ένα θέμα που σκοπιμότητες, αδιαφορία και συμφέροντα κρατούσαν στο χρονοντούλαπο και στα κάτω συρτάρια των υπουργείων.

Οφείλουμε να κατονομάσουμε αυτούς που έθαψαν το θέμα του Οργανισμού (αν και πλέον είναι γνωστοί και τιμωρημένοι) αλλά και να αναφέρουμε και εκείνους που βοήθησαν. Όπως βέβαια θα πούμε και γι αυτούς που ακόμη και τώρα δεν μπορούν να βρούν τις πολυπόθητες υπογραφές και να λύσουν τα τεχνητά αδιέξοδα.

Δεν μπορεί να γίνει πολιτική με τα προβλήματα Υγείας. Ούτε σπέκουλα ούτε εκμετάλλευση. Είναι υποχρέωση όλων να δώσουν λύσεις. Οι συγκρούσεις είναι γι αυτούς που νοιώθουν δυνατοί και έχουν μαζί τους καλούς στρατιώτες και ηθικό έρισμα. Εμείς έχουμε δείξει οτι είμαστε καλοί στρατιώτες και με ηθικό έρισμα και με δίκιο. Περιμένουμε τους ηγέτες, τους στρατηγούς για τη μάχη. Ηγέτες που θα απαιτήσουν άμεσα και επιτακτικά, εδώ και τώρα λύσεις. Όχι υποσχέσεις και νομικά τεχνάσματα από οπουδήποτε και αν προέρχονται και προβάλλονται.

Βλέποντας τα βίντεο από τις εκπομπές που ακολούθησαν μετά τη σημαντικότατη πρωτοβουλία όλων των Δημάρχων της Ρόδου, του Νομάρχη, τότε και νυν Βουλευτών, Εκπροσώπων φορέων και Οργανισμών και των εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων, να μεταβούμε στην Αθήνα και να πετύχουμε, αρκετά πράγματα (άσχετα αν οι υποσχόμενοι αποδείχτηκαν ψεύτες), νοιώθουμε οτι κάναμε πολλά...αλλά και συνάμα λίγα. Πολλά για υπερβήκαμε το ρόλο μας και αναλάβαμε στη ουσία στα χέρια μας τη τύχη του Νοσοκομείου αλλά παράλληλα και λίγα, γιατί έπρεπε να επιμείνουμε δυναμικότερα και όχι καλόπιστα.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο κέρδος. Υπάρχει η αδιάψευστη εικόνα που αποτυπώνει όλους να απαιτούν και να πασχίζουν να αποδείξουν οτι δικαιούμαστε αυτά που μας ανήκουν. Και από αυτή την εικόνα, πολλοί υπάρχουν και σήμερα σε ενεργό πολιτικό ρόλο. Και έχουν προστεθεί και άλλοι.
Υπάρχει επομένως λόγος απόδειξης της αξιοπιστίας και της συνέχειας. Υπάρχει λόγος ηθικός, υπάρχει λόγος δεσμευτικός. Πολλοί Έλληνες, πολλοί Ροδίτες έκαναν την υπέρβαση. Έβαλαν πάνω από το πολιτικό τους πιστεύω, το συμφέρον της Ρόδου, το συμφέρον της Δωδεκανήσου, το συμφέρον του Νοσοκομείου σαν ιδέα και σκοπό. Με μεγάλο προσωπικό και ομαδικό κόστος. Παρ' όλα αυτά τόλμησαν.

Είναι η ώρα να τολμήσουν και αυτοί που εισέπραξαν την ελπίδα και τη προσμονή των Ροδιτών και των Δωδεκανησίων. Είναι ώρα να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης μας. Όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών χρωμάτων και ιδεολογίας. Οι τεχνητοί διαχωρισμοί και διαγκωνισμοί δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά.

Τολμήστε κύριοι και κυρίες....και εμείς εδώ είμαστε. Συμπαραστάτες και συναγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: