Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.....

Αγαπητοί Συνάδελφοι,




με αφορμή την οικονομική ύφεση ως επαγγελματικός κλάδος δεχόμαστε πιέσεις από την Κυβέρνηση σε δύο άξονες:

Πρώτος, αυτός της κλαδικής σύμβασης την οποία υπογράψαμε υπό μορφή νόμου με την απερχόμενη Κυβέρνηση το 2008, όπου υπό αίρεση τελούν το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης, η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών και η χορήγηση κάποιων επιδομάτων. Εάν προχωρήσει στην κατάργηση των παραπάνω, η παρούσα Κυβέρνηση αυτό σημαίνει καταγγελία της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με άμεσο αποτέλεσμα την ισχύ του Προεδρικού Διατάγματος 75/2005 το όποιο είναι στην ουσία του η οδηγία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης σύμφωνα με το οποίο απαγορεύει στους ειδικευμένους συναδέλφους να εκτελούν εφημερίες περισσότερες από 48 ώρες και στους ειδικευόμενους περισσότερες από 56 ώρες δεδομένο που οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος εφημέρευσης των νοσοκομείων και κέντρων υγείας Πανελλαδικά.

Δεύτερος, αυτός του συνολικού ποσού για τις εφημερίες, που ανέρχεται σε 3.880.000€, για το 2010. Για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας και των κέντρων υγείας το 2009 είχαν διατεθεί 4.732.000€. Εύκολα γίνεται κατανοητό το έλλειμμα που ανέρχεται σε 20% περίπου επί του συνολικού ποσού για το 2010. Με τα χρήματα αυτά είναι αδύνατη και μάλλον επικίνδυνη η εφημέρευση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας της περιοχής μας.

Συνάδελφοι η αντίδραση μας πρέπει να είναι συλλογική, άμεση και μαζική με την στήριξη της Ομοσπονδίας μας. Οι πιέσεις-επιθέσεις που δεχόμαστε δεν θα μείνουν χωρίς κινητοποιήσεις τις οποίες μαζί θα αποφασίσουμε στην Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει μετά το έκτακτο γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, στο οποίο θα παρευρεθεί αντιπροσωπία μας, και θα γίνει την 18/02/2010. Με γνώμονα τις αποφάσεις που θα ληφθούν από το δευτεροβάθμιο όργανό μας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες υγείας των συνανθρώπων μας αλλά και τον βιοπορισμό των οικογενειών μας, θα αποφασίσουμε την μαζική αντίδρασή μας η οποία θα πρέπει να έχει την κοινωνική στήριξη αλλά και το επιθυμητό αποτέλεσμα.



Συναδελφικά-Αγωνιστικά

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Αν/της Γραμματέας



Β.Κινούς                                                                                     Μ.Γεωργανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: