Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος της Υγείας


Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών κ. Tonio Borg.

Ο κ. Borg επισκέπτεται την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό Υγείας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης και θα προβούν σε ανακοινώσεις το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, τα θέματα που θα συζητηθούν με τον νέο επίτροπο είναι οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, η Οδηγία για τον Καπνό και περιβάλλοντα απαλλαγμένα από το κάπνισμα, η ενσωμάτωση της οδηγίας για τη Διασυνοριακή περίθαλψη και η υγεία μεταναστών και ευπαθών ομάδων.  

Ο 56χρονος Μαλτέζος επίτροπος εξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο. Έχει κατηγορηθεί για συντηρητικές απόψεις σε θέματα, όπως η έκτρωση.

Στην ακρόασή του στην Ευρωβουλή ανέφερε ότι - σύμφωνα με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - τα ζητήματα αναφορικά με την έκτρωση βρίσκονται αυστηρά στο πεδίο αρμοδιοτήτων των κρατών - μελών.

Βιογραφικό

Ο κ. Borg σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας και ήταν ενεργό μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Οργάνωσης Φοιτητών.

Υπήρξε, επίσης, μέλος της Νεολαίας του Εθνικιστικού Κόμματος. Το 1979, αποφοίτησε από την Νομική και άσκησε τη δικηγορία ως ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: